Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга конференцій
| Оновлено 06 жовтня 2023, 10:59
11937
69

Перша перемога Кривенцова відбулася в Ісландії. Зоря обіграла Брейдаблік

Луганці здобули мінімальну перемогу

| Оновлено 06 жовтня 2023, 10:59
11937
69
Перша перемога Кривенцова відбулася в Ісландії. Зоря обіграла Брейдаблік
ФК Зоря

Минулого сезону «Брейдаблік» лише вдруге у своїй історії став чемпіоном Ісландії. Свій шлях у поточному евросезоні команда розпочала у Лізі чемпіонів. Але протрималася там недовго. У другому раунді кваліфікації ісландці поступилися данському «Копенгагену» (3:8 за сумою двох матчів). Далі був третій раунд кваліфікації Ліги Європи та поразка боснійському «Зрінськи Мостару» (3:6 за сумою двох матчів). У плей-оф кваліфікації Ліги конференцій ісландці двічі обіграли македонську «Стругу» з однаковим рахунком 1:0. У груповому етапі «Брейдаблік» стартував із поразки 2:3 на виїзді від «Маккабі» Тель-Авів.

«Зоря» в Лізі конференцій стартувала з нічиєї 1:1 проти бельгійського «Гента». Це було досить несподівано з огляду на виступ луганського клубу в поточному сезоні Української Прем'єр-ліги. Перед його початку пішли кілька основних виконавців, «Зоря» почала чемпіонат невпевнено, зникла яскрава гра, яка була характерна для неї минулого сезону. Команда вже пережила зміну головного тренера. Ненад Лалатович провалив старт сезону та залишив Україну, його місце на початку вересня посів Валерій Кривенцов. Цей спеціаліст поступово налагоджує гру. Зокрема, у нічийному матчі 9-го туру УПЛ проти «Чорноморця» команда виглядала доволі впевнено та претендувала на перемогу.

Порівняно з тим матчем сьогоднішній стартовий склад команди не змінився. Якщо дивитися на поєдинок першого туру групового етапу Ліги конференцій проти «Гента», то сталася одна зміна: Боль залишився на лаві запасних, в «основі» вийшов Горбач.

«Зоря» дуже жваво розпочала матч. Вже на першій хвилині Нагнойний завдав удару – у ворота не влучив. На другій хвилині – другий удар. Голкіпер «Брейдабліка» зачепив рукою м'яч, який летів повз ворота. Потім двічі пробивав по воротах Герреро – також невлучно. І все це протягом десяти хвилин.

На 20-й хвилині Зоря провела швидку атаку, але у завершальній стадії, на підступах до штрафного майданчика, Герреро віддав неточний пас на партнера. Через дві хвилини Герреро опинився з м’ячем у штрафному майданчику, намагався обіграти опонента, але не зміг.

Ближче до середини першої половини зустрічі господарі почали діяти впевненіше. Перевага у володінні м’ячем перейшла на їхній бік. Однак воротам Турбаєвського вони майже не загрожували, лише завдали кількох неточних ударів.

Перший гол у матчі забила «Зоря». Це було логічно з огляду на загальну ігрову перевагу у першому таймі. Луганці розіграли кутовий, Антюх навісив на дальній кут воротарського майданчика, звідки Горбач головою направив м’яч у ворота. Незабаром Горбач міг стати автором дубля. За п’ять хвилин до завершення тайму він вийшов на ударну позицію в штрафному майданчику, але не переграв голкіпера, який вийшов з воріт і скоротив кут обстрілу.

Мабуть, сьогодні був не день Герреро. Панамець на початку другої половини зустрічі мав ще кілька гольових можливостей. Двічі після його ударів з близької відстані м’яч пролетів повз ворота. У ще одному Герреро також з меж штрафного майданчика не зумів переграти голкіпера.

На 57-й хвилині «Брейдаблік» ледь не зрівняв рахунок. Після навісу з лівого флангу Ольсен пробив головою з лінії воротарського майданчика, Турбаєвський врятував свою команду, продемонструвавши відмінну реакцію. Це був перший удар у площину воріт у виконанні ісландських чемпіонів. Потім їх ніби прорвало. Вже через три хвилини Турбаєвський вдруге парирував удар – пробивали приблизно з лінії штрафного майданчика. На 68-й хвилині луганці знову дозволили пробити по воротах. Цього разу Ейольфссон пробивав з меж штрафного майданчика – м’яч влучив у поперечину!

Стало очевидним, що у гру «Зорі» потрібно вносити корективи, щоб відтіснити ісландців подалі від воріт. Підопічні Кривенцова активізувалися в атакувальних діях. Однак лише на кілька хвилин. Команді не вистачало свіжості. Втім, першу заміну Валерій Кривенцов провів лише на 77-й хвилині, замінивши Антюха на Данченка.

В цілому слід констатувати, що у другому таймі за грою кращими були господарі. Вони завдали чимало ударів по воротах української команди. За десять хвилин до кінця основного часу Турбаєвський знову врятував «Зорю», відбивши м’яч, який летів під поперечину. У час, що залишився до фінального свистка, господарі щосили намагалися зрівняти рахунок. Уже в компенсований арбітром час вони ледь не досягли цього. На щастя для «Зорі», м’яч після удару з близької відстані пролетів повз ворота.

Це був сьомий матч між українськими та ісландськими командами. У всіх перемогли українці. До речі, «Зоря» майже два роки не вигравала у виїзних єврокубкових матчах – з часу перемоги над софійським ЦСКА.

Ліга конференцій. Група В. 2-й тур.

«Брейдаблік» – «Зоря» – 0:1

Горбач (35)

Мишньов (66), Снурніцин (66), Вантух (89), Жордан (92)

«Брейдаблік»: А.Ейнарссон, Лудвікссон, Маргейрссон, Мумінович, Гюннлейгссон, Ейольфссон, Сігурдарсон (Сігурьонссон, 77), В.Ейнарссон, К.Ольсен, Стейндорссон, Сванторссон

«Зоря»: Турбаєвський, Снурніцин, Яцик, Жордан, Нагнойний, Мишньов (Мічин, 83), Антюх (Данченко, 77), Вантух, Кирюханцев, Горбач, Герреро

Арбітр: Александар Ставрев (Північна Македонія)

Стадіон «Лейгардальсведлюр» (Рейк’явік, Ісландія)

БРЕЙДАБЛІК – ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

35’
ГОЛ ! М'яч забив Ігор Горбач (Зоря).
Оцініть матеріал
(64)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 69
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
PUMA
Ох,зашёл коменты почитать.А тут запасной, со своим дружбаном по бутылке александром Киевом,всё о Динамо розпинаються.К чём тут Динамо? Заря играл как бы.
Владислав Рейский
заря молодцы, нам теперь безумно тяжело даются очки в еврорейтинг и они на вес золота, будем надеяться что не последние, да еще и на выезде.
Alex T
Шахтари, вам лечится надобно, разводите темы о ДК в теме о Заре, комплексы конечно неискоренимы ваши 
fedd1979
У Геррео за матч оцінка майже така ж, як і в Турбаєвського - 7,2 - 7,3. Що вони там курять?
sahka1981
Молодці! Горбач ще не так давно за ю-19 ДК грав  а тепер в оренді в єврокубках забиває. Ну і воротар у Зорі пару раз виручив. З перемогою!
Віктор Коробка
Дякуємо за перемогу! Але фізика - дуже слабенько. Другий тайм -зовсім мертві були. Дивують тренери - ви ж бачите, що гравці перевтомленні - де заміни? Добре, що є Турбаєвський та Джордан.
Sunrise
В первом тайме, по сонному футболу, Заря выглядела сильнее. Но когда исландцы проснулись после перерыва - стало тяжко. И будет тяжко если контры так пороть. Решения, техника, движения - всё было с кучей брака. Может конечно газон по дождю был совсем плох, но что-то мне кажется дело в игроках, а не в поле.Спасибо Турбаевскому, спасибо команде за победу! Ожидания от матча были тяжёлые и любой победе рад, но нервы потрепали.
fedd1979
Цей матч, як він розвивався і що дозволяв суперник, міг би запросто закінчитися з рахунком, скажімо, 2:5 на користь "Зорі". Але просто жахливе завершення просто убойних, на перший погляд, атак. Нежче не читав, але думаю, що про Герреро всі тут уже висловилися. Ішак ще той. Але очки є очки, тому молодці.
suforza1921
Оборона у ісландців прохідний двір. Повільні, неоковирні захисники і опорники. Але, на жаль, і наша лінія атаки під стать. Стільки перспективних контр запороли в другому таймі, що не злічити. Один Гереро чого вартий. Справжній "герой" матчу в лапках. Ну і Антюха, попри результативний пас, сьогодні було не впізнати. Могли забивати два-три м'ячі і не доводити до валідольної кінцівки. А так, ще потрібно подякувати Трубаєвському за цю перемогу.
Одним словом, гра забувається, результат лишається.
odiniznashih
Бенефис ошибок.Можно было в первом тайме игру закрывать - штуки три вложить.
Спасибо вратарю.
Непонятно с заменами, атаку надо было освежать.
bonv
Мужики! Респект за перемогу!
adidas777
Гра Гереро просто жах!  В атаці поров все, що можна! У відборі м'яча не брав взагалі ніякої участі, просто ходив шлангом! За умовного Лобановського, він би після такого у старті ніколи більше не вийшов!
🔱Avtoigor🔱
Зоря, як би була у тому складі і с тим тренером, що в прощлому році, легко рознесла цю команду вщент, а так грали з тими хто є і хто залишився. Доречі гол забив вихованець Динамо Ігор Горбач, який в оренді у Зорі👍
Istm
на килимку звісно важко грати. Ну, гаразд, "гра забудеться, резуьтат лишиться" (с) А результат отримано.
Вперше с початку євросезону взяли 100 відсотків очок у турі...
R1d3r
14 команда УПЛ идет на 2 месте в группе ЛК, а говорят что у нас чемпионат слабый 
roman75zpr
В этом сезоне Зоре откровенно не везёт в УПЛ, зато в еврокубках очень даже... и это радует
Octopus
У нас с двумя победами 2.7 очков в рейтинге, а паРаше 4.33 просто с нихера. Правда в этом сезоне стоит прочерк. Справедливость от УЕФА ок. Зарю с победой!
dadlismit
Спасибо за победу, Заря ! Игра конечно валидол, особенно во 2-м тайме. Все перспективные атаки запороли, в чем немалая "заслуга" Герреро, видать не его сегодня день. В обороне нет слаженности, особенно напрягало то, как исландцы за счет коротких передач на флангах проходили нашу защиту. Если бы не Турбаевский, все могло бы закончиться печально. Теперь спарка с Маккаби, после этих игр во многом станут понятны перспективы Зари выйти с группы 
FunnyCat_____
C победой! но так расточительно нельзя играть, Герейро может отдохнуть пару игр