Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга конференцій
| Оновлено 05 жовтня 2023, 19:47
5306
11

Брейдаблік – Зоря. Прогноз і анонс на матч Ліги конференцій

Команда Валерія Кривенцова летить до Ісландії

| Оновлено 05 жовтня 2023, 19:47
5306
11
Брейдаблік – Зоря. Прогноз і анонс на матч Ліги конференцій
ФК Зоря

У другому турі Ліги конференцій на луганську «Зорю» чекає далека поїздка до Ісландії на матч із місцевим «Брейдабліком», який відбудеться у четвер, 5 жовтня. Початок поєдинку – о 19:45 за київським часом. Політ до Ісландії і в звичайних, мирних реаліях - логістично непроста затія, а в нинішній ситуації – так тим більше.

Брейдаблік

Минулого сезону «Брейдаблік» лише вдруге у своїй історії став чемпіоном Ісландії. Виступ у такій, прямо скажемо, скромній за європейськими мірками лізі, дає можливість спробувати свої сили в єврокубках навіть дуже маленьким клубам. Для «Брейдабліка» нинішній сезон став уже дев'ятим в історії в європейських турнірах, але лише зараз цьому клубу вперше в історії вдалося пробитися до групового етапу, нехай навіть третього за рангом клубного турніру УЄФА.

Шлях «Брейдабліка» до групового етапу Ліги конференцій був дуже довгим, і почався він ще з попереднього раунду кваліфікації Ліги чемпіонів наприкінці червня. Там команда Оскара Торвадссона впоралася з іншими карликами європейського футболу, розгромивши мальтійську «Тре Пенне» і чорногорську «Будучност» 7:1 і 5:0 відповідно, потім впоравшись з ірландським «Шемрок Роверс» (3:1 за сумою двох матчів) у першому раунді.

Уже в другому раунді кваліфікації шлях «Брейдабліка» в Лізі чемпіонів закінчився прогнозованою поразкою 3:8 за сумою двох матчів від «Копенгагена», який у вівторок створив чимало проблем самій «Баварії». Після вильоту з Ліги чемпіонів «Брейдаблік» опустився до Ліги Європи, де в третьому раунді кваліфікації програв боснійському «Зріньскі Мостару» (3:6 за сумою двох матчів). І, нарешті, в плей-оф кваліфікації Ліги конференцій двічі по 1:0 була обіграна македонська «Струга».

Звісно, у групі В «Брейдаблік» вважається аутсайдером, тим паче, що і в національному чемпіонаті у команди Торвадссона справи йдуть не дуже – поразки у двох останніх матчах і лише четверте місце в турнірній таблиці. З поразки ісландці стартували і на груповому етапі Ліги конференцій – 2:3 на виїзді від «Маккабі» Тель-Авів.

Зоря

У луганської «Зорі» на старті нинішнього сезону також було чимало пригод – команда вже пережила зміну головного тренера. Ненад Лалатович провалив старт сезону і покинув Україну, його місце на початку вересня зайняв Валерій Кривенцов. У плані ігрового малюнка певний прогрес намітився, а ось із результатами надалі біда: лише одне очко в трьох матчах УПЛ.

А ось у Лізі конференцій «Зоря» стартувала – несподівано для багатьох – гідно: з формально домашньої нічиєї 1:1 з фаворитом групи, бельгійським «Гентом». І в нинішньому сезоні «Зоря» раптово може перетворитися на головного постачальника очок для України в таблицю коефіцієнтів УЄФА.

Поєдинок 9-го туру УПЛ проти «Чорноморця» «Зоря» переносити не стала – матч відбувся в суботу, 30 вересня, і завершився внічию 0:0. А ось наступний матч, проти донецького «Шахтаря», перенесено на невизначений термін, найімовірніше – на весну. Тут і довгий шлях «Зорі» в Ісландію і назад, і матчі збірної на носі, куди вирушать чимало гравців «Шахтаря». До слова, кажуть, що перенесення цього матчу – прохання саме наставника збірної Сергія Реброва.

Прогноз на протистояння

Нечасто в сучасних реаліях «Зоря» підходить до виїзного матчу групового етапу єврокубка в статусі фаворита, але зараз – саме той випадок. Та й час уже Валерію Кривенцову здобути свою першу перемогу на посаді головного тренера «Зорі». Коефіцієнт на перемогу луганчан – 2,31, саме на цей результат ми і поставимо.

Орієнтовні склади:

«Брейдаблік»: Ейнарссон, Йеоман, Маргрейссон, Муміновіч, Гуннлаугссон, Сігурдарссон, Еййольфссон, Лудвігссон, Ольсен, Стейндорссон, Сванторссон

«Зоря»: Турбаєвський, Вантух, Снурніцин, Джордан, Яцик, Кирюханцев, Антюх, Мишньов, Нагнойний, Венделл, Герреро

5 жовтня, четвер

«Брейдаблік» – «Зоря»
Коупавогур. «Коупавогсвьоллур». 19:45
ТБ-трансляція на MEGOGO
БРЕЙДАБЛІК – ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Александар Ставрев (Північна Македонія)
Прогноз Sport.ua – 0:1

Опитування

Голосів 74
Спрогнозуйте результат ⚽️ матчу 2-го туру 🏆 Ліги конференцій між командами Брейдаблік та Зоря, який пройде 5 жовтня о 19:45 в Ісландії

Велика перемога Брейдабліка

5 голосів 6.76 %

Мінімальна перемога Брейдабліка

5 голосів 6.76 %

Нічия

16 голосів 21.62 %

Мінімальна перемога Зорі

43 голоса 58.11 %

Велика перемога Зорі

5 голосів 6.76 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Екс-лідер оборони Шахтаря може завершити кар'єру прийдешнього літа
Футбол | 06 травня 2024, 11:09 0
Екс-лідер оборони Шахтаря може завершити кар'єру прийдешнього літа

Спочатку Ісмаїлі планував повісити бутси на цвях в Україні, але війна все змінила…

Дніпро-1 – Кривбас. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 06 травня 2024, 11:30 8
Дніпро-1 – Кривбас. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

У підопічних Юрія Максимова у разі перемоги ще збережуться шанси на бронзові нагороди

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
VARioR
Оптимістично так -- буки рахують фаворитом Зорю. Ну нехай їхній прогноз справдиться, хоча матч буде складний, тим більше, що до Ісландії, дійсно, далеко. 
Chystyi_stavok
Сьогоднішнього суперника "Зорі" потрібно тільки перемагати, щоб сподіватися на подальшу перспективу виходу бо дай з 2 місця. Будь-який інший результат може суттєво вплинути на невтішний підсумок.
FootFun1
Зоря повинна перемагати 
VBOLYUVALNIK
Тут звертати увагу потрібно не лише на рівень чемпіонатів і самих клубів, а і на інші фактори, наприклад поїздка Зорі до Ісландії, наскільки швидко наші гравці зможуть аклімітизуватися і т.д. Цей матч для Зорі буде дуже складний, і в плані поїздки, і те що Зоря історично має не дуже гарні показники з андердогами, та і наврядчи хтось з гравців був так далеко, дуже незвично мабуть буде. В найкращому випадку перемога Зорі з мінімальним рахунком. Ну і звісно головне не недооцінити суперника 
nick07
спідіваємось на перемогу, але трохи тривожно на фоні останніх ігор Зорі
Remark
Топ матч має бути!
Ставка: гол в першому та ТБ2 загальний.
Прогноз: Брейдаблік ІТБ 1.5 та Брейдаблік гол в першому таймі. Думаю, тут або 4:1 або результативна нічия.
Sunrise
Ожидаю самый тяжелый матч в группе для Зари. Северные команды, да ещё в гостях, да ещё и "ноунейм" для нашего болельщика - самые опасные для Зари исторически.
Фаворитом считаю хозяев, удивлён мнению букмекеров.