Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 30 вересня 2023, 16:55
2315
45

Шахтар – Ворскла. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

В середині тижня команди вдало провели кубкові матчі, вигравши їх з однаковим рахунком 3:0

| Оновлено 30 вересня 2023, 16:55
2315
45
Шахтар – Ворскла. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
ФК Шахтар

У 9-му турі української Прем'єр-Ліги донецький «Шахтар» на «Арені-Львів» прийматиме полтавську «Ворсклу». Якщо гірники очолюють турнірну таблицю, маючи 18 очок після 8 проведених матчів, то підопічні Віктора Скрипника поки що знаходяться на 10 місці з 9 очками, набраними у 7 поєдинках. Натомість в 1/8 фіналу Кубку України обидві команди цього тижня порадували своїх вболівальників, здобувши перемоги з великим рахунком.

Шахтар

Донецькі футболісти у кубковій грі зустрічалися у Рівному з місцевим «Вересом» та зламали опір господарів поля у другому таймі. Першим відзначився Олексій Кащук, потім гол забив Артем Бондаренко і вже у компенсований арбітром час встановив остаточний результат Олег Очеретько.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Враховуючи те, що вже найближчої середи гірники мають виїзд до Бельгії на зустріч Ліги чемпіонів з «Антверпеном», наставник «Шахтаря» Партик ван Леувен зробив невелику ротацію. Тому Криськів, Зубков, Судаков, Степаненко, Бондаренко, Кащук, Келсі та Сікан провели неповний матч. Хтось розпочинав гру з перших хвилин, а хтось виходив на заміну. Зазначимо також появу в середині другого тайму Мар'яна Шведа, який багато пропустив через травму, отриману ще минулого сезону, і вже повністю відновився після неї.

А ще важливо для чемпіона країни та лідера нинішнього турніру дограти майбутній матч до кінця у повному складі. Адже з восьми поєдинків Прем'єр-Ліги гравці «Шахтаря» вилучалися рівно у половині з них – у чотирьох. При цьому у грі з «Кривбасом» одразу двоє футболістів донецької команди побачили перед собою червону картку. Якщо справа так і надалі триватиме, то гірникам буде дуже важко досягати позитивних результатів й боротися за чергове чемпіонство.

Ворскла

Для полтавської команди перемога у Кубку України над харківським «Металістом 1925» була дуже важливою після двох поразок у чемпіонаті. Особливо болючим вийшов програш вдома «Кривбасу» 1:4 у 8-му турі на своєму полі. Незважаючи на те, що Артем Челядін відкрив рахунок вже на 18-й хвилині, ще до перерви «Ворскла» пропустила два м'ячі у свої ворота, а у другій половині гості забили ще двічі.

До речі, як в матчі з «Кривбасом», у кубковому поєдинку з харків'янами Кане забив перший гол приблизно на 15-й хвилині. Але тепер вже «Ворскла» пішла на перерву, маючи перевагу у два м'ячі. Це Руслан Степанюк відзначився у компенсований арбітром час до першого тайму. А довершив розгром «Металіста 1925» 20-річний півзахисник Іван Нестеренко, який поки що в основному лише виходить на заміну.

Цікаво, що й минулого сезону після 7 ігор «Ворскла» перебувала на тому ж 10 місці, щоправда, маючи на два очки менше. Але потім підопічні Віктора Скрипника піднялися вгору турнірною таблицею і завершили чемпіонат на 5 місці, зумівши навіть пробитися у єврокубок. Тож не зовсім вдалий старт цього року поки ні про що не говорить.

І ще. Навряд чи ми побачимо у складі полтавців у майбутньому поєдинку травмованих Чеснакова, Лукаса та Феліпе. Плюс дискваліфікований Сантана. Але тренерський штаб гостей, напевно, має ким їх замінити. Тому цікаво буде подивитися на те, якою буде «Ворскла» у грі проти чемпіона України.

Статистика матчів

На рівні української Прем'єр-Ліги команди провели 55 матчів. «Шахтар» здобув 41 перемогу, «Ворскла» – 4, і ще 10 разів суперники грали внічию. Різниця голів 112–36. Минулого сезону у першому колі «Шахтар» також приймав «Ворсклу» на «Арені-Львів» та виграв із рахунком 3:2. Голи у переможців забили Судаков, Криськів і Мудрик, а у полтавців - Сефері та Челядін. А у другому колі у Полтаві «Ворскла» взяла реванш 2:1. Тут у господарів поля забитими м'ячами відзначились Сефері та Павлюк, а у гостей вже наприкінці матчу забив Бондаренко.

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Різник, Конопля, Козик, Чигринський, Азаров, Степаненко, Назарина, Криськів, Кащук, Зубков, Сікан

«Ворскла»: Ісенко, Пердута, Бацула, Павлюк, Корнієнко, Якубу, Скляр, Нестеренко, Челядін, Кане, Степанюк

Прогноз на протистояння:ве

Зрозуміло, що фаворитом цього протистояння буде «Шахтар». І хоча «Ворскла» зможе нав'язати боротьбу донецькій команді, припустимо, що виграють підопічні Патріка ван Леувена з рахунком 2:1.

30 вересня, субота

«Шахтар» – «Ворскла»
Львів. Стадіон «Арена-Льіов». 17.00
ТБ-трансляція на платформах Megogo, Setanta Sports, Київстар ТБ
ШАХТАР – ВОРСКЛА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Віктор Копієвський (Кропивницький)
Прогноз Sport.ua – 2:1

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 45
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Remark
Знаєте як відрізнити проШахтарівський сайт від проДинамівського?
Все дуже просто!
Якщо фан Шахтаря пише опоненту: дебіл, тупий, бомжара, ледібой і т.п - то бану не отримаєш. Це я привів самі лайтові їх висловлювання. І в очах сайту спорт.юа це не рахується образою.
Але, якщо фан Динамо відповідає опоненту навіть "протрезвій" чи "сепар" - то це дві неділі бану 😅 Перевірено!
П. С. Так що на рахунок того, хто керує цім сайтом, це питання не повинно навіть спливати!
Swed
Сегодня  U19 сыграли 2:1 (0:1).   Думается что основа Ворсклы тоже будет играть на победу.
саня лысый
По грі можна коменти від фанів Шахтаря?? Чи достатьно про Динамо якусь гидоту написати?
mastorent
судейка планируется не монзуль случайно? ну вы поняли.
Remark
Тут навіть нічия малоймовірна. 
Шахта ИТБ 1, повинні забивати першими; але навіть якщо і пропустять перші то одразу ж заб'ють, як це було з Порто.
rizzo
Тільки Ворскла, тільки перемога!
Alexx
Ничейка .Команды равные .павелко на зоне 
apepa
Вся Украина болеет за Ворсклу и против донецких сепаратистов. Напоминаю ахметов это фсбшная мразь и болеть украинцу за  его недокоманду категорически запрещено!
Саша Денисов
Донецьк, Донбас ...... ви у нас!!!!
Remark
Можуть 1:0 розписати, легко. 
Fitness.sports
Эта ветка в дальнейшем не интересна как по матчам упл! Как динамовец не вижу смысла ее комментировать!!! Удачи Шахтарю!
DK1961
Ворскла матч сольет. Им не впервые это делать именно с Сахтером. Да и Скрипник любит этим заниматься... Поэтому Ворскла ЗАРАНЕЕ предупредила о ВДРУГ возникших проблемах в центре защиты. После того, как они весьма убедительно обыграли Металлист 1925. Смешно... И грустно одновременно
 
DK1961
Лига Конференций Без Динамо
30.09.2023 00:03Плакса,каждый день слезы льёшь тебе не надоело ?__________________________________________________________________________
___________________Каждый час сам плачет, как только родился со своими 1,5 извилинами. И почему то уверен, что и другие плачут беспрерывно. И как санитары за ним не уследят, постоянно убегая из палаты и эти 1,5 извилин потеряет
avk2307
В минулому матчі цих команд і почалась історія чемпіонства. 3-2 імені Балакіна .
Подивимось як в цей раз, але хочеться сподіваться , що Ворскла нічию добуде. мінімум...
Bulba_sumkin
Очень странный интерес фанатов дынамки к этому матчу) Ну прям правда) Видимо от Оболони еще не отошли, чемпионы по не набранным очкам)) «на заднем фоне смеется ЛК, дыка там тоже шемпьньон, да вот только очки еще не засчитали)))
Привет
Вся страна сегодня за Шахтер. Дебаты, возражения, кипрские предложения? 
AK.228
Було так тихо і чемно… поки ботва не прокинулась
Фанькин кот
Только уверенная победа! А конкуренты в этом туре гарантированно потеряют очки. Особенно дынамка суркисова уставшая, она ну никак не потянет две игры за неделю. Проверено практикой последних двух лет 
Злий Глобинець
Оскільки Шахтар зараз бореться за чемпіонство, за кубок та відстоює престиж країни в Лізі Чемпіонів, бажаю гірникам легкої перемоги і оптимістичного настрою перед грою з Антверпеном. Жаль, що "бита" буде Ворскла, але що поробиш, такий вже календар.