Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 30 вересня 2023, 20:35
15835
177

З такою грою у ЛЧ буде дуже важко. Шахтар поступився Ворсклі

Футболістам донецького клубу майже не вдавалося проходити оборону полтавців

| Оновлено 30 вересня 2023, 20:35
15835
177
З такою грою у ЛЧ буде дуже важко. Шахтар поступився Ворсклі
ФК «Шахтар»

Серед тижня команди провели матчі 1/8 фіналу Кубка України. Обидві перемогли з рахунком 3:0. «Шахтар» був сильнішим за рівненський «Верес», а «Ворскла» – за харківський «Металіст 1925». Скрипник на сьогоднішній матч виставив майже той самий склад, що і на кубковий матч. Воно й не дивно. У розпорядженні тренера майже немає гравців для ротації. На лаві запасних сьогодні було лише сім футболістів. Ще не відновилися після травм Бацула, Юрченко, Чеснаков, Лукас, Феліпе. Орендований у «Шахтаря» Корнієнко не міг грати згідно з угодою між клубами. Замість нього на лівий фланг оборони вийшов Крупський. Сантана заробив дискваліфікацію. Його в центрі оборони замінив Хрипчук. Дуже молода лінія оборони сьогодні була у «Ворскли»: Крупському – 18 років, Хрипчуку – 19, Павлюку – 21.

У складі «Шахтаря» в обороні грали футболісти, які лише трохи старші за своїх полтавських колег: Азарову та Міроші по 21 року, Гочолеїшвілі – 22. І лише 36-річний «дядько» Чигринський додавав вікової солідності цій ланці донецької команди. Порівняно с матчем Кубка України на правому фланзі Гочолеїшвілі замінив Коноплю, Зубков вийшов замість Криськіва, Степаненко повернувся в «основу» замість Назарини, а на вістрі атаки Сікан замінив Келсі.

ФК «Шахтар»

У першому таймі «Шахтар» діяв повільно і майже не створив гольових моментів. На 19-й хвилині Кащук з лівого флангу увійшов до штрафного майданчика та завдав сильного удару приблизно з 14 метрів – Ісенко відбив м'яч. Другу можливість «гірники» мали після помилки голкіпера «Ворскли». Трапилося це на 32-й хвилині. Судаков зробив простріл, Ісенко зіграв на перехопленні й не втримав м'яч у руках, той відскочив до Бондаренка, який відпасував під удар Зубкову. Олександр пробив з 15 метрів, Ісенко у падінні здійснив сейв. Ну і все. Більше підопічні Патріка ван Леувена нічим в атаці не запам’яталися.

А ось у захисті вони на рівному місці «привезли» собі пенальті. Відзначилися центральні захисники. Після навісу зі штрафного Міроші зіграв незграбно та не зміг вибити м'яч, а Чигринський у боротьбі вдарив Степанюка по ногах. Скляр впевнено реалізував 11-метровий: він пробив в лівий кут, Різник упав у протилежний бік.

Більше полтавці моментів біля воріт «гірників» не створили. У «Ворскли» були можливості для контратак, але для розвитку не вистачало кількості гравців. Підопічні Скрипника більше думали про надійність в обороні, щоб у випадку втрати м’яча не оголити зони для атаки «Шахтаря». Гравці «Ворскли» зустрічали опонентів у середньо-низькому блоці, діяли компактно та ефективно перекривали зони для розвитку атак.

ФК «Шахтар»

На початку другого тайму підопічні ван Леувена заграли швидше. Завдяки цьому вони змогли зрівняти рахунок на 57-й хвилині. Після вкидання з ауту Сікан виконав скидку на Зубкова, той з меж штрафного майданчика точно пробив у ближню «дев'ятку». У ситуації з пропущеним голом у Скрипника мають бути питання не тільки до Крупського, який загубив Зубкова, але й до Ісенка, який діяв не кращим чином.

Одразу ж «Ворскла» могла вийти вперед у рахунку. Степанюк віддав розрізний пас на Нестеренка, той обіграв Різника та з близької відстані не влучив у ворота, які у підкаті намагався захистити Гочолеїшвілі. Але Нестеренку все ж судилося стати автором переможного голу. Свій другий шанс він використав на 71-й хвилині. Скляр, Челядін і Пердута розіграли класну комбінацію поблизу воріт «Шахтаря». У завершальній стадії Пердута зробив пас з правого флангу на лінію воротарського майданчика на Нестеренка. Півзахисник, який перебував між двома гравцями «Шахтаря», переправив м’яч у ворота.

Цікаво, що після пропущеного голу футболісти «Ворскли» почали активніше зустрічати опонентів ближче до середини поля. Щойно команда вийшла вперед, гравці повернулися до роботи у низькому блоці. І знову полтавці «перекрили кисень» гравцям «Шахтаря», які навіть не змогли створити момент для того, щоб зрівняти рахунок.

ФК «Шахтар»

Гравці «Ворскли» діяли сьогодні напрочуд впевнено. Як сказав після матчу Віктор Скрипник, перемога над «Металістом 1925», яку команда здобула в середині тижня, додала команді впевненості. Сьогодні полтавці змогли закрити шляхи до своїх воріт, діяли виважено та дисципліновано.

Футболісти «Шахтаря» майже весь матч провели у повільному темпі. Пройти компактну оборону полтавців їм не вдавалося. Гравці виконали купу навісів та прострілів з флангів, але після них небезпечних моментів не виникало. Однак вони чомусь робили це знову та знову. Намагання розігрувати комбінації поблизу штрафного майданчика суперника часто завершувалися втратами м’яча та перехопленнями у виконанні полтавців. Крім того, відчувалася якась фізична важкість. Ніби футболісти втомилися і не можуть бігати та міркувати швидше. Висновок щодо гри «Шахтаря» сьогодні: футболісти виглядали безпорадно. З такою грою підопічним Патріка ван Леувена буде дуже складно досягти позитивного результату в матчі проти бельгійського «Антверпена», який команда зіграє наступного тижня.

ФК «Шахтар»

Українська Прем'єр-ліга. 9-й тур.

«Шахтар» – «Ворскла» – 1:2

Зубков (57) - Скляр (22, пенальті), Нестеренко (72).

Степаненко (59).

«Шахтар»: Різник, Степаненко (Назарина, 63), Чигринський (Ракіцький, 46), Азаров (Келсі, 82), Міроші, Бондаренко, Гочолеїшвілі, Зубков, Кащук (Швед, 70), Судаков (Криськів, 63) Сікан.

«Ворскла»: Ісенко, Пердута, Скляр, Крупський, Степанюк, Павлюк, Якубу (Черниш, 79), Нестеренко, Челядін, Кане, Хрипчук.

Арбітр: Віктор Копієвський (Кропивницький).

Стадіон: «Арена Львів».

Наші оцінки:

«Шахтар» (заміни): Ракіцький - 6.0, Назарина - 5.0, Швед - 5.0, Криськів - 5.0, Келсі - б/о.

«Ворскла» (заміни): Черниш - 6.0.

ШАХТАР – ВОРСКЛА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(112)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Прощавайте, єврокубки? Схоже, Дніпро-1 відмовляється від колишніх амбіцій
Футбол | 27 квітня 2024, 10:28 23
Прощавайте, єврокубки? Схоже, Дніпро-1 відмовляється від колишніх амбіцій

Рік тому команда рвалася в ЛЧ, а зараз може залишитися без континентальних турнірів

Челсі вирвав нічию з 0:2 у поєдинку з Астон Віллою. Мудрик відіграв 90 хв
Футбол | 28 квітня 2024, 00:09 3
Челсі вирвав нічию з 0:2 у поєдинку з Астон Віллою. Мудрик відіграв 90 хв

Лондонський клуб здійснив ефектний камбек

Коментарі 177
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
avk2307
Вчора два "молодші брати" АК 228 і Footfan1 накинулись на мене за ниття, а я ъм рахунок спрогнозував точний 1-2 . І тепер їх десь немає , ниють напевно і плачуть,як і той оболонський четвертий "на ізі"
Cityzen83
Це пипець) Ахметов зміг одним звільненням розвалити гру своєї команди, розвалити гру  Зорі, ще й за цю фігню декілька лямів заплатив, щоб викупити контракт нового тренера. Краще б хлопцям в ЗСУ віддав ці кошти. Такий "вкусный" футбол від Шахтаря - це просто неймовірне задоволення для мене, вболівальника Динамо.
Алексей Фурсов
Ворскла молодец!
FunnyCat_____
Хочу услышать мнение Закарпатфана, Шахтёр все таки в финал ЛЕ выйдет в этом сезоне, или на полуфинале остановиться?
( про финал он серьезно писал)
Віктор Коробка
Ех, якби Ворскла ще й в Грузії б так грала.
Barsa
Ворскла ви круті!
Умник
Кто смеялся с Оболони?
Выйди розбійнику
serhiy
Срався родной Шахтьор !!!
Kamon
Ну как там запасной, это карма за Динамо 
vitalikss86
Наслабкіший тренер Шахтаря за останні 20 років з часів напевно Бернда Шустера
FunnyCat_____
Все кто в этом сезоне потанцует Шахтёр - исторически неудобные соперники, не забудьте !
roman75zpr
Скрипник заставил критиков притихнуть.. а таких хватало ещё недавно
Вячеслав Чиж
Блюдо називається,кротятина під полтавським соусом😆😆😆
Falko
І цейво, я не зрозумів, у нас по санкціях чемпіонат і кубок знову в одному флаконі? Рахіцький отримав матч дискви в минулому турі, а сьогодні вже замінив Чигринського.
Darkness1984
Карма вона така!!!
Гру не бачив, але результатом задоволений 
igor shmuylo
я вообще удивлюсь как с такой игрой можно играть в лиге чемпионов . ладно ворс кла е не нет скамейки запсных и то играют   
DK1961
Как же мне жаль владельцев этого сайта... Рука никак не поднимается внести изменения в таблицу и записать развалинам восточной Барселоны первое поражение
easterly
Ьой! Когось вжарили на 1:2! Кажуть майбутнього чампіона
PUMA
А где за наши друзья? Обычно первыми отписуют,а тут где то потерялись 
Pavel_i_CO
Рахіцкій, якого вилучили в минулому турі, яким макаром з'явився на полі?