Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 23 вересня 2023, 22:45
6442
15

Здерлись на вершину. Кривбас упевнено розібрався з Ворсклою

Команда Юрія Вернидуба тимчасово вийшла на першу сходинку турнірної таблиці УПЛ

| Оновлено 23 вересня 2023, 22:45
6442
15
Здерлись на вершину. Кривбас упевнено розібрався з Ворсклою
УПЛ

Певні команди можуть набрати необхідні оберти одразу з першого туру, деякі до останнього борсаються в підвалинах турнірної таблиці, а комусь просто необхідно трохи часу для того, щоб потім дивувати всіх спостерігачів своєю стабільною ходою. Криворізький «Кривбас» цього футбольного року належить саме до категорії останніх, оскільки ще на початку сезону програв «Олександрії» (0:1), але потім не тільки набрав нечуваних обертів, а й долучився до чемпіонських перегонів.

Проте ще чимало випробувань доведеться подолати команді Юрія Вернидуба на своєму шляху й одним із них була зустріч проти полтавської «Ворскли» на її полі в рамках восьмого туру національної першості. Колектив Віктора Скрипника саме мав відійти від поразки київському «Динамо» тиждень тому (0:2) та спробувати повернути радість, яка була в нього під час серії з трьох перемог поспіль. Це робило звітне протистояння цікавим і для незаангажованого вболівальника.

Початок матчу вказував нам на те, що, так, дійсно, господарі можуть тримати напад суперників під контролем у щільному захисті та навіть непогано пресингувати за центральною лінією. У цьому ми мали можливість пересвідчитись на 18 хвилині, коли Задераку позбавив м’яч Нестеренко на лівому фланзі атаки й цим започаткував контратаку своєї команди, яку вже в межах штрафного завершувала передача п’ятою від Степанюка під удар Челядіну.

Це був чи не найбільш яскравий момент у виконанні «Ворскли» в цьому сезоні, тож на мить почало здаватись, що команда Скрипника віднайшла свою гру. Але вже трохи згодом почали давати про себе знати проблеми в захисті полтавців, тож усе стало на свої місця. «Кривбасу» мало що вдавалось на чужій половині від початку матчу, але на 31 хвилині випадковим чином подача Задераки з лівого флангу раптово полетіла в дальній кут воріт повз Ісенка. Гол із нічого, але все одно рахується.

Тим паче, що там, де один, там може виникнути момент і для другого взяття воріт. Особливо, якщо відбувається помилка центрального захисника Сантани на м’ячі на власній половині, яка миттєво перетворюється на передачу на хід у вільну зону для Кожушка від Вакулка, після чого Ісенко просто капітулює, як і решта партнерів.

На цьому гра для «Ворскли» перевернулась із ніг на голову, тому Скрипнику довелось у перерви шукати шляхи не для того, аби втримувати рахунок, а для того, аби знову атакувати чужі ворота. А це вже питання наявних ресурсів, про які головному тренеру полтавців залишається лише марити. «Кривбас» цим майстерно скористався на самому початку другого тайму, коли передачу з лівого флангу штрафного від Ілича прямо на ногу Кожушку зрізав Ісенко.

Щось робити після цього господарям було вже неможливо, бо вартувало їм почати розкриватись в атаці, як одразу надходила відповідь від суперників. У такому темпі ми протримались аж до самого завершення матчу, коли на 82 хвилині Дібанго закрив гру пострілом у ближній кут із лівого флангу штрафного. Яскраво та блискавично, як і всі атаки гостей цього вечору.

Наступними вихідними полтавська «Ворскла» зіграє в гостях у донецького «Шахтаря», а криворізький «Кривбас» дома зустрінеться з львівським «Рухом». Також команди посеред тижня зіграють у Кубку України – футболісти Віктора Скрипника гостюватимуть у харківського «Металіста 1925», а колектив Юрія Вернидуба – у одеського «Чорноморця».

Наші оцінки:

«Ворскла» (заміни): Хрипчук – 6,0, Островський – б/о, Крупський – б/о.

«Кривбас» (заміни): Дебелко – 6,0, Татарков – 6,0, Приходько – 6,0, По – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 8-й тур.

«Ворскла» – «Кривбас» - 1:4

Челядін, 18 – Задерака, 31, Кожушко, 36, 51, Дібанго, 82

Сантана, 42, Якубу, 57 – Кожушко, 21, Дебелко, 90+2

«Ворскла»: Ісенко – Корнієнко, Бацула, Сантана (Островський, 84), Пердута – Якубу (Хрипчук, 69), Павлюк – Челядін (Крупський, 84), Нестеренко, Кане – Степанюк.

«Кривбас»: Кліщук – Дібанго, Бескоровайний, Стецьков, Понєдєльнік – Бізімана, Іліч (Татарков, 72) – Задерака (По, 76), Хомченовський, Вакулко (Приходько, 71) – Кожушко (Дебелко, 62).

Арбітр: Олексій Деревінський (Київ).

Стадіон: «Ворскла» ім. О. Бутовського (Полтава).

Удари (у площину): 7 (3) – 11 (6)
Кутові: 3 – 2
Офсайди: 0 – 5.

ВОРСКЛА - КРИВБАС. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 27°C

Оцініть матеріал
(35)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 03 травня 2024, 23:10 7
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Реал Мадрид – Кадіс. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Іспанії
Футбол | 04 травня 2024, 13:08 0
Реал Мадрид – Кадіс. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Іспанії

Поєдинок відбудеться 4 травня о 17:15 за Києвом

Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Gargantua
когда не платят зп то команда становится неуправляемой. а тут еще и травмы.
BekXan
Хлопці крутяк з Кривого.
Flying Cat
Хотілося б, щоб знаходження на першій сходинці збереглося до кінця чемпіонату. Вернидуб на це залужив. 
😼
Ця команда буде у 5! 100%
😼
Кривбас буде грати на євроарені 2024
zzg77
Кривбасс чемпион!!!
Remark
Единственное, что могу с уверенностью сказать - это то, что Кривбасс после этого сезона будет в еврокубках. 
Далее Динамо, Шахтер... остальные участники пока туманны.
igor shmuylo
позор в такой день.день города и так проиграть  трудно назвать ето игрой .дворовые команды лучше играют  чем ворскла . 
Андрей Залищук
Ворсклу "паімелі" і в хвіст і в гриву, так їм козлам і треба
avk2307
Треба так і залишилось щоб після гри Шахтаря
SeM077
Ну Ворсклі пару турів фартило, а тепер знову вийшли на свій звичний дворовий футбол імені Скрипника. Кривбас молодці з перемогою. А Ворсклі швидкого розтавання з недотренером Скрипником.