Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок України
| Оновлено 27 вересня 2023, 03:01
3630
15

Верес – Шахтар. Прогноз та анонс на матч 1/8 фіналу Кубку України

Обидві команди зараз у щільному графіку ігор, але господарі поля відпочивали на день більше

| Оновлено 27 вересня 2023, 03:01
3630
15
Верес – Шахтар. Прогноз та анонс на матч 1/8 фіналу Кубку України
УПЛ

У вівторок 26 вересня у Рівному на стадіоні «Авангард» відбудеться матч 1/8 фіналу розіграшу Кубка України, в якому місцевий «Верес» прийматиме донецький «Шахтар». Після поєдинків 8-го туру чемпіонату країни майбутні господарі поля відпочивали на один день більше, а ось гірникам доведеться грати через два дні на третій.

Верес

Для «Вереса» це буде вже другий матч у нинішньому кубковому турнірі. В 1/16 фіналу підопічні Сергія Лавриненка перемогли на виїзді представника першої ліги «Епіцентр» із Кам'янця-Подільського з рахунком 3:1. У переможців тоді двічі відзначився Владислав Шарай і один гол забив Микола Гайдучик.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Загалом «Верес» тричі у своїй історії проходив стадію 1/8 фіналу Кубка України. Двічі після цього він вибував із турніру у чвертьфіналах (причому один раз, програвши саме «Шахтарю»), а у сезоні 1993-1994 років колектив із Рівного вийшов навіть до півфіналу, де поступився сімферопольській «Таврії».

Щодо нинішнього чемпіонату України, то тут «Верес» поки що виступає не дуже вдало. У семи матчах здобуто поки що лише одну перемогу, двічі було зафіксовано нічию і 4 рази команда залишала поле переможеними. У попередньому 8-му турі рівненські футболісти грали у Києві з «Оболонню» і завершили матч внічию 0:0.

До речі, той поєдинок відбувся минулої п'ятниці, тож «Верес» мав на один день більше для відпочинку, на відміну від «Шахтаря». За такого щільного графіка матчів, а наступний тур починається вже у суботу 30 вересня, такий фактор може мати велике значення. Тим більше, що гірникам більше години ігрового часу довелося грати з «Рухом» у меншості і тому вони, напевно, віддали багато сил.

Шахтар

Якщо «Вересу» грати 3 матчі за 8 днів доводиться не так часто, то «Шахтар» у такому становищі перебуває, як правило, більшу частину сезону. Причому якщо не єврокубки, то футболісти вирушають виступати за різні збірні. Ось і зараз з початку вересня гірники вже працюють у такому ритмі. Добре, що тренерський штаб має досить довгу лаву запасних.

Напевно, Патрік ван Леувен вдасться до ротації і у грі з «Вересом». По-перше, незабаром попереду два важливі матчі з «Ворсклою» в українській Прем'єр-Лізі та з бельгійським «Антверпеном» у груповому етапі Ліги чемпіонів, а, по-друге, через те, що у попередньому турі довелося з 25-ї хвилини грати у меншості, деякі футболісти могли втомитися і вимагають більше часу на відновлення.

Проте ніхто не збирається знімати завдання, пов'язане із завоюванням чергового трофею. Тож «Шахтар», звичайно ж, у Рівному гратиме лише на перемогу. Усього ж гірники 13 разів піднімали у себе над головою Кубок країни і востаннє це було у сезоні 2018-2019 років. До речі, після цього донецька команда двічі пропускала фінали, а потім один турнір не завершився, інший взагалі не проводився.

Статистика матчів

Зовсім недавно 2 серпня суперники зустрічалися саме у Рівному у другому турі цьогорічного чемпіонату України. Гра завершилася внічию 1:1 і запам'яталася двома моментами наприкінці першого тайму. Перший – це гол Миколи Матвієнка зі штрафного без свистка арбітра. Але Олександр Шандор зі Львова гол зарахував. А другий стався буквально за хвилину, коли суддя показав червону картку Артему Бондаренку. Тому після перерви гірники грали у меншості та пропустили гол на 62-й хвилині від Євгена Шевченка.

Якщо говорити про загальну статистику взаємин, то команди грали одна з одною 15 разів. 12 матчів виграв «Шахтар», 2 поєдинки завершилися внічию та 1 перемога у «Вереса». Різниця м'ячів 31–8.

Орієнтовні склади:

«Верес»: Паст, Вовченко, Курко, Шевченко, Гакман, Кучеренко, Яго, Марусич, Кучеров, В.Шарай, Гайдучик

«Шахтар»: Рудько, Конопля, Чигринський, Козик, Азаров, Назарина, Очеретько, Криськів, Топалов, Кащук, Келсі

Прогноз на протистояння:

На даний момент «Шахтар» виглядає не так грізно, як це було ще кілька років тому. До того ж, він має проблеми з низкою травмованих гравців. Але все ж таки відзначимо набагато більший досвід гірників навіть у такому становищі. Тому ставимо на перемогу «Шахтаря» 2:1.

26 вересня, вівторок

«Верес» – Шахтар»
Рівне. Стадіон «Авангард». 17:00
ТБ-трансляція на Youtube-каналі «Veres TV»
ВЕРЕС - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон)
Прогноз Sport.ua – 1:2
Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ронні на висоті. Визначено всіх чвертьфіналістів ЧС зі снукеру
Снукер | 30 квітня 2024, 06:10 2
Ронні на висоті. Визначено всіх чвертьфіналістів ЧС зі снукеру

Лідер світового рейтингу впевнено обіграв Райана Дея з рахунком 13:7

ФОТО. Рюдігер дав помилкову підказку Луніну перед пенальті Кейна
Футбол | 30 квітня 2024, 23:29 12
ФОТО. Рюдігер дав помилкову підказку Луніну перед пенальті Кейна

Андрій пропустив від Гаррі, який реалізував 11-метровий у матчі Баварія – Реал

Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Remark
На кубки ставити та щось прогнозувати ризиково. Бо ймовірність сюрпризу в таких змаганнях в рази вища за регулярні чемпіонати країн.
Але, спробую повангувати. Ставка: ТБ 1 в першому таймі. Прогноз: Шахтар гол в першому. 
Умник
Впервые я не понимаю тренера Шахтера во что он играет.
Выиграет, вопрос какой ценой
Злий Глобинець
Сподіваюсь побачити у складі Шахтаря якнайбільше новачків. Адже за такого щільного календаря ігор ротація просто необхідна. І якраз новачки матимуть шанс і мотивацію якнайкраще проявити себе.
Summertime
У Шахтёра будут играть Азаров, Бойко, Янукович, Медведчук, Шуфрич, Порошенко, Гончаренко, ....  Основу надо  сохранить живой.   Иначе их там затопчут до госпиталя.
ALF🎈
Верес або зіграє в нічию, або навіть виграють. Шахтар, якщо заб'є хоч один гол, то це буде для них добре. Не знаю в якому настрої вийдуть команди на поле, але думаю що Верес буде намагатися взяти ініциативу на себе. 
ZportUA
Перемога Вереса не буде сюрпризом, при тому, як грає клуб Ван Дама
AK.228
4-0… поки цей патрік
apepa
Вся Украина за Верес и против донецких вонючек у которых президент фсбшная мразь ахметов...