Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 вересня 2023, 01:18
1871
2

Без впливу на таблицю. Металіст 1925 та Колос розписали безгольову нічию

Команди Едмара та Ярослава Вишняка в повільному футболі не відшукали ворота

| Оновлено 25 вересня 2023, 01:18
1871
2
Без впливу на таблицю. Металіст 1925 та Колос розписали безгольову нічию
УПЛ

Програма восьмого туру української Прем’єр-ліги була достатньо насиченою для того, аби швидко промайнути та залишити нас із певними змінами в турнірній таблиці. Однак перед її екватором до останнього зберігалась достатньо спекотна атмосфера, бо заключним матчем чергового футбольного вікенду в нашій країні мала стати зустріч поміж сьомою та восьмою командами національної першості – харківським «Металістом 1925» та ковалівським «Колосом».

Дивовижним чином шляхи колективів Едмара/Олега Голодюка та Ярослава Вишняка перетнулись саме зараз, коли «Колос» виконував карколомне піке з провідних позицій через серію з чотирьох матчів без перемог, а «Металіст 1925», навпаки, рухався зустрічним курсом із підвалів турнірної таблиці, хоча всі ми знаємо, що «жовто-синій» клуб зовсім нещодавно взагалі ризикував зникнути з футбольної мапи України.

Гостьовий колектив застосував на цю гру схему з п’ятьма захисниками, що фактично унеможливило використання суперниками найсильніших якостей флангових футболістів ланки атаки, бо їх опікали одразу по двоє суперників за найменшого натяку на загрозу. Зі свого боку «Колос» запропонував суто вертикальний футбол та багато боротьби в чужому штрафному, яка набагато частіше завершувалась пошкодженнями для гравців, аніж призводила до загострення.

У такому повільному темпі в підсумку минув ледь не весь ігровий час у нашому матчі, тоді як кожний хоч трохи небезпечний момент доводилось зустрічати з якомога більш яскравими емоціями, бо ще одного подібного команди могли й не створити. Навряд чи й самі виконавці на полі були задоволені від такого розвитку подій, але це було жертвою тому стилю, який запропонували обидва тренери на це протистояння.

Перерва нічого не змінила в цьому матчі, так само як і ротація, яку на завершення повної години ігрового часу почали проводити обидва колективи. «Металіст 1925» так і не знайшов свого щастя в швидких атаках, тоді як «Колос» перехопив ініціативу на завершення матчу та почав хоч якось загрожувати чужим воротам у позиційних атаках. Але знову всі моменти приходили з другого поверху, і лише дії Мякушка всередині чужих володінь під завісу гри порушили цю тенденцію.

Тоді «чорно-білі» дійсно впритул підійшли до забитого м’яча, але не можна було забувати про те, що ще на 80 хвилині трапилось влучання в дальню стійку під час спроби Безуглого головою завершити подачу зі штрафного з глибини правого флангу. Як бачимо, геть без моментів «жовто-сині» не залишились. Однак від нічиєї так ніхто й не втік.

Наступними вихідними харківський «Металіст 1925» гостюватиме в дніпровського «Дніпра-1», тоді як посеред тижня в Кубку України зіграє домашній матч проти полтавської «Ворскли», а ковалівський «Колос» прийматиме житомирське «Полісся».

Наші оцінки:

«Металіст 1925» (заміни): Ткачук – 6,0, Юсов – 6,0, Чирук – 6,0, Арі – 6,0, Фарина – б/о.

«Колос» (заміни): Мякушко – 6,5, Болбат – 6,0, Безбородько – 6,5, Богданов – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 8-й тур.

«Металіст 1925» – «Колос» - 0:0

Дмитренко, 45+1, Габелок, 89

«Металіст 1925»: Мозіль – Червак, Курило, Безуглий (Юсов, 59), Жичиков – Мартинюк (А. Ткачук, 59), Габелок, Вачіберадзе (Фарина, 90+5) – Дмитренко, Сидоров (Чирук, 59), Русин (Арі, 68).

«Колос»: Фесюн – Цуріков, Чорноморець, Бондаренко, Бурда, Лучкевич – Демченко, Мілько (Богданов, 76) – Каріока (Мякушко, 56), Салабай (Безбородько, 57), Велетень (Болбат, 56).

Арбітр: Михайло Райда (Закарпаття).

Стадіон: «Лівий берег» (Київ).

Удари (у площину): 7 (3) – 11 (2)
Кутові: 1 – 6
Офсайди: 0 – 2.

МЕТАЛІСТ 1925 - КОЛОС. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 26°C

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею
Хокей | 27 квітня 2024, 12:15 5
Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею

Команда Дмитра Христича спробує вийти до Дивізіону 1A

Зоря – Оболонь. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 28 квітня 2024, 09:00 0
Зоря – Оболонь. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Команди розділяють лише п'ять очок, тож перемога киян наблизить їх у таблиці до суперників

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Swed
Дохляки.)    Вон Рух - Шахтёр  1:1  тоже на таблицу не повлияло, а грохот и эхо на весь чемпионат может быть.