Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 24 вересня 2023, 16:55
984
0

Металіст 1925 – Колос. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Харків'яни 4 поєдинки поспіль не програють, а ковалівці стільки ж матчів не можуть перемогти

| Оновлено 24 вересня 2023, 16:55
984
0
Металіст 1925 – Колос. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
ФК Металіст 1925

У заключній грі 8-го туру української Прем'єр-Ліги футболісти харківського «Металіста 1925» на стадіоні «Лівий берег» Київської області прийматимуть «Колос» із Ковалівки. У турнірній таблиці суперників поділяє лише одне очко. При цьому номінальні господарі поля вже чотири матчі поспіль не програють, а гості, навпаки, не можуть досягти успіху у чотирьох своїх останніх поєдинках чемпіонату країни.

Металіст 1925

Безпрограшна серія харків'ян включає три перемоги і одну нічию. Почалася вона у 4-му турі виграшем у «Минаю» 1:0. Потім була успішна гра з «ЛНЗ» (Черкаси) 2:0, виїзна нічия з львівським «Рухом» 0:0 та ще одна перемога вже над «Зорею» 2:1.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

До речі, один із голів у ворота луганської команди забив Андрій Борячук, який знову повернувся до «Металіста 1925» після деякої відсутності. З його приходом лінія атаки харків'ян помітно посилилася, хоча й так у ній грають два помітні форварди – Дмитро Юсов та Олексій Сидоров. Перший вже встиг відзначитися двічі цього сезону, а ось Сидоров поки що за нову команду ще не забивав. Сюди ж можна додати двох атакуючих півзахисників Владислава Дмитренка (він теж забив два м'ячі) та Ростислава Русина, на рахунку якого 1 гол.

Якщо говорити про оборону, то команда у 6 матчах пропустила всього 5 м'ячів – це найкращий показник у Лізі разом із «Поліссям» та «Дніпром-1». Двічі харків'яни відстояли свої ворота на нуль, у трьох матчах пропускали по одному голу і лише у першому поєдинку проти «Шахтаря» до їхніх воріт влетіло 2 м'ячі.

Перед грою з «Колосом» наставник харків'ян Едмар підтвердив, що наразі у команді одразу кілька травмованих гравців. «Але ті, хто в строю, готові допомогти команді досягти позитивного результату. Наша сила – це колектив», - додав коуч «Металіста 1925».

Колос

Підопічні Ярослава Вишняка розпочали новий чемпіонат країни з нічиї з «Оболонню» 0:0 та двох перемог - над «Чорноморцем» та «Вересом» з однаковим рахунком 2:0. А потім у чотирьох матчах ковалівці набрали лише два очки: нічиї з «Рухом» та «Дніпром-1», обидва рази по 1:1, та 2 поразки від «Шахтаря» 0:2 та «Кривбаса» 0:3.

Наразі найкращим бомбардиром «Колоса» є захисник Андрій Цуріков, який вже двічі вражав ворота суперників. А форварди поки що не дуже активно себе проявляють. Наприклад, відомий в Україні нападник Денис Безбородько у 7 матчах забив лише 1 гол. А бразильський легіонер Лукас Рангел провів на полі лише 8 хвилин у поєдинку із «Шахтарем» і більше у матчах Прем'єр-Ліги участі не брав.

У попередньому турі «Колос» грав на виїзді з «Дніпром-1» і в середині другого тайму повів у рахунку після точного удару півзахисника Антона Салабая, який діяв на позиції форварда. Але за сім хвилин господарі поля відігралися і матч завершився внічию. Ярослав Вишняк в цілому позитивно оцінив і гру своєї команди, і результат. «Ми більше задоволені, ніж засмучені», - підсумував наставник «Колоса».

Статистика матчів

В українській Прем'єр-Лізі команди зіграли 4 матчі, три з яких виграв «Колос» та один «Металіст 1925». Минулого сезону у першому колі на НСК «Олімпійський» харків'яни досягли успіху 2:0 (голи забили Ярослав Мартинюк та Ростислав Русин). А у другому колі вдома «Колос» взяв реванш 3:0 (двічі відзначився Павло Оріховський і один м'яч провів Денис Безбородько).

Феміда

Цей матч стане дебютним у Прем'єр-Лізі для молодого закарпатського арбітра Михайла Райда. Йому 29 років і він родом із Іршави. Матчі другої ліги почав судити у сезоні 2017-2018 років, а матчі у Першій лізі обслуговує з 2019 року.

Орієнтовні склади:

«Металіст 1925»: Мозиль, Жичиков, Курило, Безуглий, Червак, Габелок, А.Ткачук, Русин, Вачіберадзе, Дмитренко, Борячук

«Колос»: Фесюн, Бондаренко, Бурда, Золотов, Цуріков, Лучкевич, Мілько, Оріховський, Демченко, М'якушко, Салабай

Прогноз на протистояння:

Суперники ще жодного разу у своїй історії не грали внічию. Але колись це має статися. Припустимо, що саме цього туру «Металіст 1925» і «Колос» завершать свій поєдинок мирним результатом 1:1.

24 вересня, неділя

«Металіст 1925» – «Колос»
Київська область. Урочище «Млинове». Стадіон «Лівий берег». 17:00
ТБ-трансляція на платформах Megogo, Setanta Sports, Київстар ТВ
МЕТАЛІСТ 1925 КОЛОС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Михайло Райда (Ужгород)
Прогноз Sport.ua – 1:1

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.