Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 23 вересня 2023, 00:51
1951
0

Матч втрачених можливостей. Оболонь і Верес зіграли внічию

Брак індивідуальної майстерності завадив футболістам команд відзначитися результативними ударами

| Оновлено 23 вересня 2023, 00:51
1951
0
Матч втрачених можливостей. Оболонь і Верес зіграли внічию
ФК «Оболонь»

У п'ятницю, 22 вересня, київська «Оболонь» та рівненський «Верес» зустрілися у матчі восьмого туру Української Прем'єр-ліги. Поєдинок, який відбувся на київському стадіоні «Оболонь-Арена», завершився нульовою нічиєю.

Перед восьмим туром «Оболонь» і «Верес» були сусідами у турнірній таблиці. Київський клуб із 5 очками посідав 14-е місце, рівненський – з 4 очками йшов 15-м. Щоправда, «Верес» мав на один зіграний матч менше.

Валерій Іващенко провів чотири заміни в основному складі порівняно з попереднім матчем проти «Шахтаря». Нагадаємо, у ньому «пивовари» вдесятьох доволі успішно стримували натиск чемпіона. Вилученого у тому поєдинку Вовкуна замінив Нагієв. Також з перших хвилин на полі з’явилися Мороз, який повернувся після дискваліфікації, Груша, для якого цей матч став другою появою в основному складі в цьому сезоні, та Краснопір. Вони вийшли замість Дубка, Косовського та Суханова. До речі, вилучення Вовкуна стало для «Оболоні» четвертим у сезоні.

Гравці «Вереса» Кльоц, Гакман і Балан відновилися після проблем зі здоров'ям. Кльоц і Балан залишилися на лаві запасних. Гакман зайняв місце на правому фланзі оборони. Це перша зміна у стартовому складі порівняно з матчем минулого туру проти «Кривбасу». Друга – в «основі» вийшов бразилець Яго. Поза стартовою одинадцяткою залишилися Хондак і Шестаков.

ФК «Оболонь»

«Оболонь» з початку матчу діяла активніше за суперника. «Верес» обрав тактику без застосування високого пресингу. Підопічні Лавриненка зустрічали суперника на своїй половині поля. Оболонці мали змогу спокійно розпочинати атаки. «Пивовари» створили чимало моментів у першій половині тайму. У цьому допомагали їм самі гравці «Вереса», помилки яких ледь не призвели до пропущених голів. Зокрема, вже на 3-й хвилині Вовченко в центрі поля намагався віддати пас, але влучив у Краснопіра. Форвард «Оболоні» підхопив м’яч і помчав до воріт, Паст вийшов за межі штрафного майданчика, Краснопір його обіграв, але пробив занадто слабко. Курко встиг підстрахувати воротаря. На 8-й хвилині господарі знову загрожували воротам гостей з центральної зони. Краснопір завдав удару з лінії півкола штрафного майданчика – Паст у падінні відбив м'яч.

На 15-й хвилині Кучеренко помилився в центрі поля, «Оболонь» провела швидку атаку, яка завершилася ударом з-за меж штрафного майданчика. М'яч влучив у Шевченка та полетів на кутовий. На 18-й хвилині Тарануха після прострілу від Нагієва з правого флангу зіграв на випередження та з лінії воротарського майданчика пробив у ближній кут - м'яч пролетів поруч зі стійкою. Через чотири хвилини м’яч влучив у поперечину після класного удару зі штрафного у виконанні Черненка.

З середини тайму «Верес» зміг вирівняти гру. Але моменти продовжували створювати оболонці. Ще дві можливості для взяття воріт не використав Краснопір. Зокрема, на передостанній хвилині тайму він пробив головою з меж воротарського майданчика, але м’яч полетів вище воріт. На другий тайм Краснопір вже не вийшов.

ФК «Оболонь»

Перші 15 хвилин після перерви «Верес» діяв набагато активніше за господарів поля. Підопічні Лавриненка зустрічали суперника вище центральної лінії поля та агресивно грали в атаці. Саме вони створили перші моменти у другій половині зустрічі. На 47-й хвилині Яго на дальній стійці замикав простріл від Владислава Шарая, але з кількох метрів не влучив у порожній кут воріт. На 51-й хвилині Гайдучик пробив приблизно з 14 метрів – поруч зі стійкою пролетів м'яч. Після цього гравці обох команд небезпечних моментів майже не створювали. Можна відзначити гол з офсайду, який «Верес» забив на 71-й хвилині. Два гравці Вереса вийшли на Рибку, Марусич віддав пас на партнера, той забив у порожні ворота. Але Марусич був в офсайді під час передачі на нього. На останніх хвилинах матчу двічі непоганих ударів завдавали гравці «Оболоні», але в обох випадках м’яч пролетів повз ворота.

Для киян це шоста гра з восьми без забитих м’ячів у сезоні. Оболонці не можуть відзначитися результативними ударами вже 367 хвилин поспіль. Також відзначимо, що «зелено-білі» у поточному чемпіонаті вдома ще не перемагали. «Верес» перервав дві неприємні серії з шести зустрічей – пропускну й програшну гостьову. Набравши по одному очку, команди за підсумками туру залишаться сусідами за нижчими рядками турнірної таблиці.

Українська Прем'єр-ліга. 8 тур.

«Оболонь» – «Верес» – 0:0

Груша (23), Прокопенко (64), Дубко (85) - Кучеров (20), Шевченко (25), Гакман (53), Марусич (62), Курко (67), Шестаков (90+2).

«Оболонь»: Рибка, Прокопенко, Лук'янчук, Приймак, Нагієв, Мороз, Мединський, Черненко (Дубко, 83), Груша (Суханов, 72), Тарануха, Краснопір (Чернов, 46).

«Верес»: Паст, Вовченко, Курко, Шевченко, Гакман, Кучеренко (Балан, 78), Яго (Шестаков, 66), С. Шарай (Марусич, 46), Кучеров, В. Шарай (Світюха, 90), Гайдучик (Кухарук, 78).

Арбітр: Олександр Омельченко (Слов'янськ).

Стадіон: «Оболонь-Арена» (Київ).

Наші оцінки:

«Оболонь» (заміни): Чернов - 6.0, Суханов - 5.5, Дубко - б/о.

«Верес» (заміни): Марусич - 5.5, Балан - б/о, Кухарук - б/о, Світюха - б/о.

ОБОЛОНЬ – ВЕРЕС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.