Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 вересня 2023, 17:00
1302
1

Оболонь – Верес. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Футбольний вікенд відкриває битва аутсайдерів – на щастя?

| Оновлено 22 вересня 2023, 17:00
1302
1
Оболонь – Верес. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Оболонь Київ

У п'ятницю, 22 вересня, в Києві на стадіоні «Оболонь-Арена» відбудеться матч восьмого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють київська «Оболонь» і рівненський «Верес». Стартовий свисток рефері Олександра Омельченка зі Слов'янська пролунає о 17:00 за київським часом.

Оболонь


Уже встигла залишитися позаду навіть вереснева міжнародна пауза, тому новачки поточного розіграшу національної першості вже не сприймаються саме з точки зору їхнього нового досвіду на рівні «елітного» дивізіону. Вони вже є повноправними учасниками всіляких процесів, тож і запити до них відповідним чином зростають. Хтось, як житомирське «Полісся», приймає цей важкий тягар і чіпляється навіть за найвищі місця в турнірній таблиці. А хтось, як, наприклад, київська «Оболонь», усе ще не може належним чином акліматизуватись.

Утім, коли у вас за календарем на старті сезону несподіваним чином опиняються майже всі, за винятком луганської «Зорі» та «Ворскли», представники України в єврокубках цього сезону, а також команди в хорошій формі на кшталт «Чорноморця», того ж таки «Полісся», «Кривбаса» й «Колоса», коли останні ще непогано виглядали на старті, то й результати можуть бути відповідними. «Пивовари» зачепилися за результат у матчі проти «Дніпра-1» (2:1) і дуелі в Кубку України проти «Звягеля» (1:0), але цього відверто замало для того, щоб на щось претендувати.

Як підсумок, команда Валерія Іващенка, наскільки б добре часом не виступала, усе одно перебуває в зоні боротьби за виживання з поки ще геть не очевидними перспективами. Звичайно, тут дається взнаки і досить скромна підготовка до виступів в УПЛ на літньому трансферному ринку, але попереду на «Оболонь» чекає досить непоганий календар для того, щоб перезавантажитися. Єдине, що було б доречніше, якби після двотижневого відпочинку команда виходила не з виснажливою грою проти «Шахтаря», а, наприклад, із матчу проти майбутнього суперника. Але це вже пошуки легшого життя.

Верес


Рівненському «Вересу» також банально нічим похвалитись на старті сезону, оскільки в турнірній таблиці учасник стикових матчів образу минулої кампанії розташовується нижче, аніж та сама «Оболонь». Можливу причину такого невдалого старту команди буде відшукати доволі легко – Юрій Вірт ішов із неабияким скандалом, а Сергій Лавриненко прийшов йому на зміну за умов дуже скромного ресурсу, а відтак із певними труднощами доносить свої ідеї новим підопічним.

Утім, це не завадило «червоно-чорним», наприклад, відібрати очки в донецького «Шахтаря» (1:1), тоді як інші п'ять із шести суперників цього зробити не змогли. А ще була видатна перемога на своєму полі над одеським «Чорноморцем» (3:1), що підштовхує нас до думки про те, що «Верес» може виявитись не таким простим суперником, яким здається на перший погляд. У будь-якому разі, за рідних трибун, але зараз контекст буде все-таки дещо іншим.

У рівненської команди далі також буде дуже цікавий календар. По-перше, їм належить посеред наступного тижня зіграти проти «Шахтаря» знову, але вже в рамках Кубка, тоді як «Оболонь» зустрінеться з «Динамо». А потім, поміж матчами проти «Зорі» і «Дніпра-1», у «Вереса» буде досить вільний графік, під час якого, як очікується, і почнеться процес порятунку потопаючих. Але заковика в тому, що ні рівненці, ні кияни так і не навчилися забивати багато голів з моменту початку сезону, тому в їхній очній зустрічі комусь все ж доведеться зробити рішучий крок уперед.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Оболоні» та «Вереса» раніше перетиналися 5 разів у рамках Першої ліги та Кубка України. Спостерігається повна перевага за кількістю перемог з боку «Вереса» – 3 успішні ігри за двох нічиїх. Команди востаннє грали між собою у вересні 2021 року, коли на «Оболонь-Арені» гол Михайла Шестакова приніс перемогу «червоно-чорним».

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 35-річний Олександр Омельченко зі Слов'янська, який на своєму рахунку має вже 28 матчів у рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Денис Сердюк і Тарас Чопілко, а резервним арбітром відпрацює Назарій Дьордь. На матчі буде присутня система VAR на чолі з Денисом Шурманом і Володимиром Володіним. У Омельченка є досвід проведення матчів за участю «Оболоні» – 5 перемог, 3 нічиїх, 2 поразки, тоді як із «Вересом» він не перетинався.

Орієнтовні склади


«Оболонь»: Рибка – Суханов, Лук'янчук, Приймак, Прокопенко – Косовський – Груша, Слободян, Черненко, Мединський – Краснопір.

«Верес»: Паст – Шевченко, Вовченко, Курко, Гагун – Кучеренко, Кучеров, С. Шарай – В. Шарай, Марусич, Шестаков.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що команди хоча б раз вразять ворота одна одної. Нашою ставкою буде позиція – ТБ 2.

22 вересня, п'ятниця

«Оболонь» – «Верес»
Київ, «Оболонь-Арена». 17:00
Пряма ТБ-трансляція – платформа Megogo, Setanta Sports, Київстар ТБ
ОБОЛОНЬ – ВЕРЕС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Олександр Омельченко (Слов'янськ)
Прогноз Sport.ua – 2:2
Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шахтар відпустив Келсі. Чому це рішення правильне, а чому – ні
Футбол | 30 квітня 2024, 18:55 7
Шахтар відпустив Келсі. Чому це рішення правильне, а чому – ні

Олексій Сливченко – про оренду молодого венесуельського бомбардира «гірників» до «Цинциннаті»

Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар випереджає Динамо на 4 очки, Кривбас – третій
Футбол | 30 квітня 2024, 06:30 99
Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар випереджає Динамо на 4 очки, Кривбас – третій

Команда Юрія Вернідуба входить до топ-3, значно відірвавшись від Дніпра-1

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Summertime
Реально интересный для меня матч.    Оболонь дома просто обязана брать  +3.   Но они, похоже, заточены на украинское катеначчо.   И это ничего в таблице не изменит.  Согласен на 2:1.