Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 19 вересня 2023, 21:00
7979
139

Шахтар – Порту. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів

«Гірники» намагатимуться взяти максимум, але й позитивний мінімум теж буде удачею

| Оновлено 19 вересня 2023, 21:00
7979
139
Шахтар – Порту. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів
ФК Шахтар Донецьк

У вівторок, 19 вересня, у Гамбурзі (Німеччина) на полі «Фолькспаркштадіон» відбудеться матч 1-го туру групового турніру Ліги чемпіонів УЄФА, в якому донецький «Шахтар» на правах господаря арени зіграє з «Порту». Стартовий свисток 42-річного італійського арбітра Давіде Масси пролунає о 22:00 за київським часом.

Шахтар

Донецький «Шахтар» у нинішньому сезоні себе на євроарені ще не показував. Майбутня гра стане першою для команди в Лізі чемпіонів. Нагадаємо, у статусі чемпіона України вона напряму кваліфікувалася до групи Ліги чемпіонів.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live у Telegram Sport.ua

Підопічні Патріка ван Леувена на шляху до старту в групі чемпіонського євротурніру провели 7 матчів в Українській Прем'єр-лізі. Їхній загальний підсумок є позитивним для «гірників»: маючи в активі 17 очок, вони посідають перше місце в таблиці УПЛ.

У стартовій грі чемпіонату України «Шахтар» обіграв «Металіст 1925» (2:1), а потім не зміг у Рівному впоратися з «Вересом» – нічия 1:1. Далі була перемога 2:1 над «Олександрією», змінила яку результативна нічия 3:3 у протистоянні з «Кривбасом». Після цього донеччани видали серію з трьох переможних матчів поспіль – вони по черзі переграли «Колос» (2:0), «Минай» (4:1) і «Оболонь» (1:0).

Варто згадати, що у перших числах серпня «Шахтар» проводив у Лондоні благодійний матч, який став прощальним для легендарного голкіпера команди Андрія Пятова. Зустріч завершилася великим фіаско «гірників» – 1:5.

Зараз у донеччан є дві безумовні втрати на майбутній поєдинок - точно не зіграють Бондар і Траоре, які травмовані. З великою часткою ймовірності компанію їм складе Матвієнко, який не встигне відновитися після травми, отриманої ще у розташуванні збірної на початку вересня.

Порту

«Порту», як і «Шахтар», також одразу ж заявився до групи Ліги чемпіонів. І до цього «дракони» в єврокубках нового скликання ще не грали. Єдина відмінність у них із «гірниками» полягає в тому, що на старті сезону-2023/2024 у них була можливість взяти трофей, але вони нею не скористалися.

У матчі-відкритті сезону в Португалії «Порту» розіграв із «Бенфікою» Суперкубок країни і зазнав поразки з рахунком 0:2. Залишившись без історичного досягнення, підопічні Сержіу Консайсау успішно розпочати боротьбу в національному чемпіонаті.

У першому турі нового сезону вони обіграли у гостях «Морейренсе» (2:1) і продовжили справу перемогами над «Фаренсе» вдома (2:1) і над «Ріо Аве» на виїзді (2:1). Потім «Порту» на своєму полі не зломив опір «Ароуки» (нічия 1:1), але в наступному турі на виїзді обіграв «Ештрелу Амадору» (1:0).

Таким чином, зараз «Порту» в таблиці чемпіонату Португалії посідає 2-е місце, маючи 13 очок, але гірші додаткові показники, ніж у «Бенфіки».

За «Порту» проти «Шахтаря» точно не зможуть вийти на поле травмовані Груїч, Еванілсон, Маркано, а також дискваліфікований 26-річний бразилець Пепе. Під питанням участь у грі англійського нападника Денні Намасо Лоудера.

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Рудько – Конопля, Лемкін, Ракіцький, Азаров, Степаненко, Зубков, Судаков, Криськів, Кащук, Сікан.

«Порту»: Діогу Кошта – Пепе, Кармо, Венделл, Боржес, Іван Хайме, Варела, Франко, Голену, Наварро Альяга, Таремі.

Прогноз на протистояння:

Фаворитом поєдинку є «Порту». На думку експертів, у «гірників» шансів на загальний успіх небагато. Однак, уточнимо, що вони все ж таки є.

Зрозуміло, що на історію взаємин під час оцінки шансів команд звертати увагу не варто. Там немає нічого такого, що може мати хоч якесь значення для майбутнього матчу. Є тільки теперішній день, так би мовити - реалії. А вони не на користь «Шахтаря». Так, підопічні ван Леувена можуть чимось приємним потішити, але це може бути виключно локальний успіх. Навряд чи - глобальний. Простіше кажучи, на свій гол гравці «Шахтаря» обов'язково повинні будуть награти. А ось на більше - ні.

19 вересня, вівторок

«Шахтар» – «Порту»
Гамбург. «Фолькспаркштадіон». 22:00
Пряма ТБ-трансляция – MEGOGO
ШАХТАР – ПОРТУ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Давіде Масса (Італія)
Прогноз Sport.ua – 1:2

Опитування

Голосів 184
Спрогнозуйте результат ⚽️ матчу 1-го туру 🏆 Ліги чемпіонів між командами Шахтар та Порту, який пройде 19 вересня о 22:00 у Гамбурзі

Велика перемога Шахтаря

7 голосів 3.8 %

Мінімальна перемога Шахтаря

20 голосів 10.87 %

Нічия

44 голоса 23.91 %

Мінімальна перемога Порту

38 голосів 20.65 %

Велика перемога Порту

75 голосів 40.76 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: Себальос може дістатися Динамо абсолютно безкоштовно
Футбол | 25 червня 2024, 22:37 5
Джерело: Себальос може дістатися Динамо абсолютно безкоштовно

Бразильська Форталеза може віддати захисника у безкоштовну оренду

Сергій РЕБРОВ – про матч з Бельгією, Циганкова, Миколенка та регламент Євро
Футбол | 25 червня 2024, 18:22 2
Сергій РЕБРОВ – про матч з Бельгією, Циганкова, Миколенка та регламент Євро

На команду чекає вирішальний поєдинок групового етапу

Коментарі 139
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Swed
До этого у Шахтёра было 3 ничьих и 3 поражения с Порту.   А сейчас у Шахтёра самый слабый состав из всех рандеву.   Так что ничья за счастье, как говорится.
ZlayaSobaka
100% розгромна поразка. Зтакою командою кротів, яка ледве вирвала перемогу у Оболоні, ще до всього цього грала в меньшості, хтось вірить в нічию?? а деякі казкові кротофани в перемогу??
Віктор Коробка
Шахтар - не тільки донецький клуб, а ще й український. Як і Динамо - не тільки київський, Дніпро - дніпровський, Зоря - луганський, Ворскла - полтавський. Дякуємо усім українцям, які це розуміють і підтримують співвітчизників у міжнародних матчах. Я не проти внутрішньочемпіонатного вболівання тільки за свої команди та проти суперників. Але на міжнародній арені ми повинні єднатися, як у спорті, так і у інших галузях, особливо під час війни. Слава Україні!
kadaad
Если Шахтер отделается тройкой пропущенных, то это будет неплохо. К сожалению нашим клубам сегодня нечего делать в европейских кубках.
Alexx
Свою трешку получат 
🔱Avtoigor🔱
Деякі тут пишуть про те, що у Порту зараз якісь там проблеми і т.д. Ви для початку подивіться у турнірку, там три команди в тому числі Порту ділять першу! сходинку по 13 очок, за ними Бенфіка 12. 
Це про щось говорить!? 
Так що про якусь нічию чи перемогу Шахтаря навіть можете не мріяти, дивлячись на те в якому стані зараз донецька команда, а там суцільний жах.
Микола Унгурян
1-3 швидше всього буде.
FunnyCat_____
вообще же поклонники Шахтера  с самого начала еврокубков для Украины издевались над Ворсклой, оскорбляли и злорадствовали вылетам Днепра, смеялись над Динамо и улюлюкали когда проигрывала Заря, поэтому сегодня из клуб покажет как достойно представлять Украину в Еврокубках, и начнет свой путь с уверенной победы!!!Разве нет?
Андрей Залищук
там молодь Шахтаря 0-3 уже горить в Юнацькій Лізі після першого тайму))))
Igor🃏Кyiv
Перший тайм рахунок буде, як вчора Жирона 0:3, у другому, в найкращому випадку, получать ще 2!
Fitness.sports
Донецкий автобус готов к обороне#?
Павло
Про що тут говорити, навіщо цей срач? Ну які шанси можуть бути у Шахти проти Порто, якщо вони у більшості Оболонь ледь-ледь домучили 
Alex Danchenko
Який прогноз, якщо вони Оболонь без допомоги судді обіграти не можуть?
Oleg Dykyy
При везінні максимум нічия. А реально. - програш. Вангую, що Матвієнко щось привезе на кшталт пенальті. Оболонь, граючи в більшості, ледве здолали, ледь не зламавши мені експрес.
Андрей Залищук
молодіжка Шахтаря достойно представила Україну на євроарені, забивши гол на 90+3 хвилині (Пушкарьов)...правда до цього 4 пропустили, короче провал
Александр
Шахтер ныне это слабый полулюбительский коллектив абсолютно не готовый играть на международной арене
Саша Денисов
Весь днрнецьк під пам'ятником лєніна буде співати "Всрався радной шахтер", запиваючи всій стогін бояришніком з цистерни з написом "ржд"
Tom
Вперед фк шахрай до нових "рекордів".
RomeoBoss
Я вже казав,що на Европей-
ской арене Евро-кубків в нас зараз не має ні яких шансів,і усі я гадаю розуміють чому це дуже погано...