Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 вересня 2023, 00:14
14420
29

Вирішальний гол після втручання VAR. Металіст 1925 переміг Зорю

Харківський клуб не програє у чотирьох матчах поспіль

| Оновлено 16 вересня 2023, 00:14
14420
29
Вирішальний гол після втручання VAR. Металіст 1925 переміг Зорю
ФК «Металіст 1925»

У п'ятницю, 15 вересня, відбувся поєдинок 7-го туру Української Прем'єр-ліги, в якому зустрілися луганська «Зоря» та харківський «Металіст 1925». Вирішальний гол був забитий із пенальті, який арбітр призначив після перегляду відеоповтору.

Вереснева міжнародна пауза добігла свого завершення, тож ми в достатньо швидкому темпі мали думками повертатись до рівня клубних змагань у національних чемпіонатах. А тут у рамках української Прем’єр-ліги команди вже встигли відіграти шість турів, підсумки яких геть не для кожного колективу виявилися втішними. Зокрема, луганська «Зоря» формально встигла змінити вже трьох фахівців на посаді головного тренера, тож до неї була чи не найбільш прискіплива увага цього вікенду.

І саме з гостьового матчу «мужиків» проти харківського «Металіста 1925» на полі стадіону «Лівий берег» ми й мали розпочинати свою розповідь про сьомий тур національної першості. На чолі «Зорі» цього разу вперше в офіційній грі працював Валерій Кривенцов, однак ні офіційного оголошення щодо його призначення на цю посаду, ні бодай відповідного статусу в протоколі, ми так і не дочекались. Номінальні господарі арени на цей розвиток подій дивились де в чому з подивом, бо позиції дуету Едмара та Олега Голодюка виглядали більш упевненими, незважаючи на невдалий початок сезону та загрозу зникнення клубу з футбольної мапи країни.

Але наразі в «Металіста 1925» усе доволі спокійно, а клуб навіть почав робити якісні нові підписання та намагається грати в цілком упевнений футбол, на що вказували перші хвилини звітного протистояння. Владиславу Дмитренку не знадобилось багато часу для того, аби дальнім пострілом із зони перед чужим штрафним у лівий нижній кут засмутити Турбаєвського вперше в цій грі на завершення блискавичної атаки.
Однак тоді гра тільки починала набирати оберти, тож цілком природньо, що й реакція від «Зорі» не змусила на себе довго чекати. А коли суперники ще й відверто привозять момент біля власних володінь, то нападнику рівня Едуардо Герреро було не гріх цим скористатись. Вікентій Волошин тим часом записав на свій рахунок чергову результативну дію в сезоні у вигляді гольової передачі.

Загалом, малюнок гри був зрозумілий – команда Кривенцова намагається зловити суперників на помилках під час володіння м’ячем, а ті, у свою чергу, відповідають швидкими переходами до наступальних дій через довгі передачі. Нічого незвичного, якби не момент на 26 хвилині, коли Антюх невдало прийшов на допомогу партнерам під час стандартного положення в суперників, і зіграв рукою на правому фланзі штрафного в боротьбі проти Безуглого. Момент був складний, але VAR допоміг арбітрам розібратись.

Андрій Борячук тим часом пробив із пенальті в правий нижній кут, чим відзначив своє повернення до харківського колективу. Антюх натомість усіляко намагався компенсувати свою невдалу дію, але лише один його дальній удар у першому таймі дійсно вартував уваги – постріл на 31 хвилині, одразу після другого голу, у лівий каркас чужих воріт. «Зоря», як і суперники, у цілому полюбляла виконувати подібні удари, але більшість із них виявлялись невдалими.

Друга половина гри розпочалась із гольового моменту за участі Герреро, проте його удар із центрального входу до штрафного для воротаря суперників був занадто простим. Це вказувало нам на те, що гості прагнутимуть у подальшому відіграватись, але й щодо цього за ходом гри до команди Кривенцова виникало чимало запитань. Дійшло до того, що нам узагалі нічого було сказати про дії луганців у атаці аж до завершального фрагменту протистояння, та й там момент Венделла був лише одним, схожим на небезпеку для воріт Мозіля. Футболісти Едмара позбавили очок свого колишнього головного тренера.

У наступному турі харківський «Металіст 1925» зіграє домашній матч проти ковалівського «Колоса», а луганська «Зоря» прийматиме дніпровський «Дніпро-1».

Українська Прем'єр-ліга. 7 тур.

«Металіст 1925» – «Зоря» – 2:1

Дмитренко (6), Борячук (28) Герреро (17).

Вачіберадзе (62), Чирук (77), Мозіль (90+4) Мишньов (30), Нагнойний (68), Венделл (84), Снурніцин (86).

«Металіст 1925»: Мозіль, Жичиков, Курило, Червак, Безуглий, Габелок, Р. Русин (Арі, 69), А. Ткачук (Фарина, 69), Чирук (Ігор, 79), Дмитренко, Борячук (Вачіберадзе, 59).

«Зоря»: Турбаєвський, Батагов (Снурніцин, 56), Джордан, Вантух, Кирюханцев, Яцик, Мишньов (Чурко, 72), В. Волошин (Нагнойний, 46), Антюх, Д. Алефіренко (Венделл, 72), Герреро.

Арбітр: Клим Заброда (Київ).

Стадіон: «Лівий берег» (урочище «Млинове», Київська область)

Наші оцінки:

«Металіст 1925» (заміни): Арі - 5.5, Фарина - 5.5, Вачіберадзе - 5.5, Ігор - б/о.

«Зоря» (заміни): Снурніцин - 5.0, Чурко - 5.5, Нагнойний - 5.5, Венделл - 5.0.

МЕТАЛІСТ 1925 ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

28’
ГОЛ ! З пенальті забив Андрій Борячук (Металіст 1925).
17’
ГОЛ ! М'яч забив Герреро (Зоря).
6’
ГОЛ ! М'яч забив Владислав Дмитренко (Металіст 1925).
Оцініть матеріал
(44)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 29
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Gargantua
у Зари нет пока взаимодействия в атаке.
нет идей, сыграности.
Алиференко потерялся на фланге, возможно лучше бы его ставили форвардом. А Герреро наоборот неубедителен на острие, ему лучше играть из глубины. Не хватает опорника на замену Бражко. для Яцыка это не та позиция, он больше на созидание привык.
у 1925 конечно очень хорош Дмитренко, мало кто в УПЛ так эффективен в дриблинге. ну и конено у 1925 очень сыгранный состав.
Віктор Коробка
Я ще можу зрозуміти, коли м'яч потрапляє в руку. Але скільки ж можна свідомо грати у волейбол у своїй штрафній?! Слід визнати, що у Кривенцова роботи - непочатий край. Потенціал у команди є, але треба ще його вміти реалізовувати.
Олег Заворотный
Зоря щось зовсім
VitosKH
Красавчики!
EL PATRON
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Matvey
...Загалом, малюк гри був зрозумілий ... , мабуть малюнок
Весняна Сова
1925 забрали люди Ахмета. 
Й одразу Борячук . 
Summertime
М-25 не хило так подпрыгнул аж под Рух.   А Заря попала в лигу капитуляций.  Будет потом вырывать у Шахты и Динамо.)
Sunrise
Первое незаслуженное поражение Зари. Чуть неповезло сегодня. 
Но изменения уже есть и видимо будут. Вряд-ли автобус вернётся. Наверное будет ставить прессинг Кривенцов, правда пока только Герреро понимает как это делать. В атаке не все так плохо.