Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 15 вересня 2023, 18:25
3160
2

Металіст 1925 – Зоря. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Через рік Валерій Кривенцов зустрінеться зі своїм колишнім клубом, але вже з іншими підопічними

| Оновлено 15 вересня 2023, 18:25
3160
2
Металіст 1925 – Зоря. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
ФК Металіст 1925

Сьомий тур української Прем'єр-Ліги відкриє поєдинок харківського «Металіста 1925» та луганської «Зорі». Гра пройде в Київській області на стадіоні «Лівий берег», який обидві команди в нинішньому сезоні використовують як домашній. Цього разу господарями поля вважатимуться харків'яни. Перед очною зустріччю «Металіст 1925» посідає 9 місце, маючи у своєму активі 7 очок, а у «Зорі» поки що 5 очок і 12 місце в турнірній таблиці. Додамо, що майбутні суперники провели по 5 матчів. А ще родзинкою цього протистояння стане той факт, що «Зорею» керуватиме (хоча поки що неофіційно) Валерій Кривенцов, який рік тому змушений був піти з «Металіста 1925», поступившись своїм місцем Едмару.

Металіст 1925

Після невдалого старту в новому чемпіонаті, коли підопічні Едмара зазнали двох поразок, «Металіст 1925» провів чотири матчі (з урахуванням кубкового), у яких здобув 3 перемоги та 1 раз зіграв внічию. При цьому харківський клуб зараз перебуває у трійці найкращих (разом із «Поліссям» та «Рухом») за кількістю пропущених голів (4). А ось ворота суперників харків'яни вражають нечасто - все ті ж 4 м'ячі і це один із найгірших показників у лізі.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

У період вимушеної паузи в чемпіонаті «Металіст 1925» планував зіграти з «Олександрією», проте контрольний матч не відбувся, оскільки, за словами самого наставника, в харківській команді було багато травмованих гравців і треба було приділити більше уваги відновленню футболістів. А ще Едмар сказав про те, що його підопічні в цій грі прагнутимуть показати свій футбол і намагатимуться здобути перемогу.

Через дискваліфікацію гру із «Зорею» пропустить досвідчений півзахисник Ярослав Мартинюк. Втім, у розпорядженні тренерського штабу його є ким замінити. Крім того, цілком можливо, що у майбутньому поєдинку зіграє за «Металіст 1925» відомий в Україні форвард Андрій Борячук. Минулого сезону він вже виступав за харків'ян, забивши 3 голи, і ось знову опинився у цьому клубі.

Зоря

Для луганської команди це буде перший матч нинішнього сезону в Прем'єр-Лізі після того, як її залишив Ненад Лалатович. І хоча нового головного тренера офіційно ще не представили, всі вже знають, що готував гравців до матчу із «Металістом 1925» Валерій Кривенцов. Найцікавіше, що ще рік тому цей наставник стояв біля керма харківського клубу, тому багато хто з нинішніх футболістів суперників йому добре знайомий.

Вже під керівництвом Кривенцова «Зоря» минулої неділі провела товариський матч із «Колосом» у Ковалівці і програла з рахунком 1:3. Єдиний гол у гостей із пенальті забив Іван Головкін.

А ще зустріч із «Металістом 1925» стане для «Зорі» генеральною репетицією перед стартом у груповому етапі Ліги Конференцій. 21 вересня у польському місті Люблін луганські футболісти зіграють свій перший матч із бельгійським клубом «Гент».

Статистика матчів

На рівні Прем'єр-Ліги «Металіст 1925» та «Зоря» провели три матчі і всі три виграла луганська команда із загальною різницею м'ячів 12-1. Ось і минулого сезону «Зоря» перемагала двічі з однаковим великим рахунком 3:0. У першому колі у Києві на НСК «Олімпійський» (голи забили Чурко, Нагнойний та Імереков), а у другому колі на іншому київському стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського. Тут відзначилися Шахов, Н.Русин та Герреро.

Орієнтовні склади:

«Металіст 1925»: Мозиль, Жичиков, Курило, Безуглий, Червак, Габелок, Кравченко, Русин, Дмитренко, Юсов, Сидоров

«Зоря»: Турбаєвський, Вантух, Дришлюк, Джордан, Батагов, Кирюханцев, Хахльов, Волошин, Антюх, Алефіренко, Герреро

Прогноз на протистояння:

Враховуючи ту обставину, що «Зоря» нині далека від ідеального стану, явним фаворитом у цьому матчі її вважати не можна. З іншого боку, команда за нового тренера, як правило, прагне проявити себе з найкращого боку. І все ж поставимо на нічию 1:1.

15 вересня, п'ятниця

«Металіст 1925» – «Зоря»
Київська область. Урочище «Млинове». Стадіон «Лівий берег». 18:30
ТБ-трансляція на платформах Megogo, Setanta Sports, Київстар ТВ
МЕТАЛІСТ 1925 ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Клим Заброда (Київ)
Прогноз Sport.ua – 1:1

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЛНЗ – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 27 квітня 2024, 14:05 15
ЛНЗ – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Гра першого кола цих команд стала єдиною для Даріо Срна у якості головного тренера

САЛАХ – про конфлікт з Клоппом: «Якщо я заговорю, то буде вогонь»
Футбол | 27 квітня 2024, 20:08 0
САЛАХ – про конфлікт з Клоппом: «Якщо я заговорю, то буде вогонь»

Подробиці гравець вирішив не повідомляти

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Віктор Коробка
Пора Зорі починати грати. Цьому сприяють цілий ряд чинників (зміна тренера, перерва через матчи збірних, "зручний" суперник). Вважаю найбільш вирогідним підсумком матчу перемогу Зорі в один м'яч.
Swed
Ставить не будем. Главное что бы не 0:0.