Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

31.08.2023 21:00 – FT 2-й матч. Результат першого матчу 1:1 1 : 2
Спартак Трнава Проходить далі
Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 01 вересня 2023, 04:50
11881
45

Відмучились. Дніпро-1 у матчі з двома вилученнями програв Спартаку з Трнави

Український клуб за один сезон зіграв у трьох єврокубках. І в жодному не досяг успіху

| Оновлено 01 вересня 2023, 04:50
11881
45
Відмучились. Дніпро-1 у матчі з двома вилученнями програв Спартаку з Трнави
СК «Дніпро-1»

У четвер, 31 серпня, відбувся матч-відповідь раунду плей-оф Ліги конференцій між «Дніпром-1» і «Спартаком» (Трнава). Футболісти зустрілися у місті Кошице (Словаччина) на полі стадіону «Кошицька футбалова арена».

«Дніпро-1», який напередодні протистояння зі «Спартаком» залишився без головного тренера, у першому матчі досяг позитивного для себе результату. Звісно, з урахуванням перипетій тієї зустрічі. Нагадаємо, вже з п’ятої хвилини українська команда грала у меншості – червону картку за фол останньої надії отримав Сарапій. Однак, попри нерівність складів гра загалом була рівною. Склалося враження, що у грі в рівних складах «Дніпро-1» міг би замахнутися і на перемогу. До речі, він закінчував той поєдинок вдев'ятьох.

Матч-відповідь український клуб також почав із проблем. Тепер дніпряни створили їх собі ще швидше. Вже на третій хвилині вони програвали після того, як Даніель результативно завершив контратаку, яка розпочалася після виконання кутового футболістами «Дніпра-1». Гравці «Спартака» швидко перейшли на чужу половину поля, Мікович з правого флангу зробив точну передачу на Даніеля, той прийняв м'яч на лінії штрафного майданчика, трохи наблизився до воріт і пробив без спротиву.

СК «Дніпро-1»

Такий яскравий початок міг би дати імпульс усьому матчу, який міг би пройти в цікавій і двогострій боротьбі. Але цим надіям не судилося збутися. Команди весь перший діяли повільно. Таку манеру гри «Спартака» можна було зрозуміти. Рахунок на їхню користь, поспішати нікуди. А ось гравцям «Дніпра-1» просто не було де розганятися. Настільки щільно грали футболісти словацького клубу в обороні. Здавалося, що вони встигали скрізь. Вільних зон не було, куди б не спрямовували атаку дніпряни, там обов'язково опинялися гравці у чорній формі.

Піхаленок намагався передачами із глибини поля знаходити партнерів, але боротьбу вигравали словаки. Піхальонок завдав єдиного удару «Дніпра-1» у площину воріт у першому таймі. Щоправда, пробив він здалеку, і м'яч прилетів туди, де стояв воротар «Спартака». Непомітними були Гуцуляк і Білл. Рубчинський діяв не так корисно, як у попередніх матчах.

«Спартак» у першому таймі мав два небезпечні моменти, окрім епізоду із забитим голом. На 28-й хвилині Мікович після передачі від центральної лінії отримав м'яч на куті воротарського майданчика. Кінарейкін відбив м'яч після удару у ближній кут у виконанні капітана словацького клубу. На 44-й хвилині Даніель завдав удару з півкола штрафного майданчика – м'яч влучив у стійку!

Що створив «Дніпро-1» у першому таймі? Згадати, на жаль, нічого. Два удари у бік воріт, лише один у площину воріт.

У другому таймі гравці українського клубу додали у швидкості. За рахунок цього з'явилися невеликі дірки в оборонних побудовах «Спартака». Однак, до моментів справа майже не доходила.

На 60-й хвилині несподівано рахунок став рівним. Допоміг у цьому гравець «Спартака». Горбунов зробив крос у штрафний майданчик, Горосіто намагався вибити м'яч. Вийшов класний удар під поперечину!

Після голу «Спартак» продовжив в'язати дії футболістів «Дніпра-1» в атаці. У другій половині зустрічі це виходило не так ефективно. Дніпряни більше часу проводили поблизу та у штрафному майданчику суперника, завдали більше ударів. Але насправді небезпечних моментів не було. У принципі ситуація на полі була приблизна така ж, як і в першому таймі. Український клуб намагався атакувати, словацький – захищався. У такому ключі команди дійшли екстратаймів.

СК «Дніпро-1»

У першому з них «Дніпро-1» заробив чергове вилучення. Третє за два матчі зі «Спартаком». Офорі розпочинав контратаку словацького клубу, Бабенко пішов у жорсткий підкат. І контратаку не зірвав, і червону картку отримав. Арбітр дав дограти епізод, показав жовту картку Бабенку. Але втрутився VAR. І жовта картка перетворилася на червону.

Початок другого екстра-тайму виявився катастрофічним для «Дніпра-1». Вже на першій хвилині «Спартак» вийшов уперед. Даніель прострілив у штрафний майданчик, удар Паура виявився заблокованим. Буката швидко зорієнтувався, першим зреагував на відскок та добив м'яч у ворота. Через три хвилини Горін отримав друге попередження. Він у верховій боротьбі вдарив опонента рукою по обличчю. Півзахисник дніпровського клубу вийшов на заміну, провів на полі вісім хвилин та встиг отримати дві жовті картки. Шанси «Дніпра-1» на те, щоби відігратися, пішли в «мінус».

І все ж таки один проблиск надії був. Український клуб атакував, Горбунова збили за пару метрів від лінії штрафного майданчика. Проте за мить до цього на газоні у самому штрафному «Спартака» опинився Гуцуляк. Головний арбітр пішов до «телевізора», але, на жаль для українських уболівальників, не призначив пенальті. А Горбунов зі штрафного удару влучив у стінку.

«Дніпро-1» цього сезону зіграв у кваліфікаційних раундах усіх трьох єврокубках. І звідусіль вилетів. Спочатку виліт із кваліфікації Ліги чемпіонів від грецького «Панатінаїкоса», потім безславний виступ у кваліфікації Ліги Європи – поразка від чеської «Славії». Тепер виліт від «Спартака». І жодної перемоги у шести матчах.

«Дніпро-1» - «Спартак» Трнава - 1:2

Горосіто (60, автогол) - Даніель (3), Буката (106).

Бланко (82), Горін (103) - Шулек (63).

Бабенко (98), Горін (109, друге попередження).

«Дніпро-1»: Кінарейкін - Каплієнко (Горбунов, 46), Кравець, Сваток, Мірошниченко (Танчик, 119), Бабенко, Рубчинський (Горін, 101), Білл (Філіппов, 77), Лєднєв (Бланко, 46), Піхальонок, Гуцуляк.

«Спартак» Трнава: Такач - Коштрна (Шулек, 46), Горосіто, Штетіна, Мікович, Желкович, Офорі, Коша, Даніель (Уйлакі, 120+3), Байнович (Буката, 91), Рістовскі (Азанго, 91).

Арбітр: Балаш Берке (Угорщина).

«Кошицка футбалова арена» (Кошице, Словаччина).

ДНІПРО-1 – СПАРТАК ТРНАВА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(56)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 45
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Rzechpospolita
ЛЧ - мимо, ЛЄ - мимо, ЛК - мимо! лузери року! 
Первый Среди Равных
А якби стали чемпіонами України і пройшли в групу ЛЧ, я уявляю собі, з якими кошмарними рахунками їх би дрючили там. 
KvlaD
Самое интересное то, что эти убожества стартовали со 2-го раунда ЛЧ, а в итоге никуда не прошли. Название клуба Дно-1 им больше подходит.
BEAR
Ну хоч восени не будемо дивитися таку парашу.
Ганьба, просто не має слів.
dadlismit
Днище попало в историю, однако ... Вылететь в квалифаях из всех трех еврокубков нужно постараться 
fedd1979
Я не даремно писав у гілці, де йшла текстова трансляція гри, що мене здивувала квола реакція дніпрян на такий потрібний відіграний гол. Її майже не було - як ніби забили нічого не вартий гол після шести пропущених. А мене мінусували і щось писали про час і т.п. Часу було повно, такий важливий гол забили - чому б не порадіти? Ця реакція показала важливу річ: КОЛЕКТИВУ НЕМАЄ, ВОГНИКУ НЕМАЄ, ВСІ ВІДБУВАЮТЬ НОМЕР. Це образливо... Бо думається, що ці хлопи, при всіх проблемах, не в найгрішому становищі в Україні.
kyibogus72
Програла не команда, програв Городов. Знаючи, що наша команда сильніша класом, знаючи, що арбітром буде мадяр, він мав перше що зробити це щохвилини втовкмачувати гравцям в голову не давати найменших приводів арбітру. А так, маємо цілий букет: два вилучення та непризначення пенальті у ворота спартака з невинесенням двох стопроцентних попереджень гравцям Трнави. Супер дисципліна! Дійсно рекорд, починаючи з кваліф ЛЧ, опинитися в сраці.
shoko
Вболівав як міг до останньої секунди за всі наші клуби у єврокубках. Виникло питання. Зоря-зібрались і показали що в группі ЛК при удачному жеребі,десь там зачепляться і очки для країни зароблять.ДК- зрозуміло, сильний Бешікташ, при дуже спірному суддівстві першого матчу..Дніпро-1..горе наше.. нажаль..от і питання - чи було вже таке що команда починала відбір до ЛЧ і по факту вилітала з відбору не досягши навіть групи Ліги Конференцій..чи це новий рекорд Дніпро-1 встановило? Хто в курсі?
an52
Дніпро-1 перетворився на Ворсклу-2
KvlaD
Еще один колхоз на вылет. 4 клубам в ЕК через сезон быть!
u6464u
спорт.юа , напишіть , це новий рекорд Европи , вилетіть від усюди починаючи з ЛЧ, от ці кваліфікації і показали як цю команду в минулому сезоні тягнули суді , благо хватило розуму не зробити їх ще чемпіонами , то було б посміховисько на весь світ .
Airwolf77
Зубами вцепиться и забрать у Зари 2-ое место, чтобы вот так вот обосраться! Нет слов...
Viktor Shuper
на суддю не треба гнати, на жаль, червоні були по ділу
barca_messi
Це той клуб, шо «заслужений» чемпіон?
Palych1
Это просто трындец, попадают в еврокубки и вместо того чтобы усиливаться творят непонятную хрень с составом. Очков не приносят зато в ЛЧ они хотят 
Airwolf77
Это какой-то позор! (с)
Webracer
За 2 місяці вилетіли з трьох турнірів: ЛЧ, ЛЄ, ЛК. Це треба вміти)
Олексій Коваль
Є питання...
Мабуть це новий рекорд Європи?
Пролетіти повз групового турніру жодного кубка починаючи з кваліфікації Ліги Чемпіонів?
Може все ж є х чим привітати цих лузерів? 
Andrew
Жааааах
4 червоні за 2 матчі
і навряд чи була команда, що в 3х кваліфікаціях не пройшла нікуди
Viktor Shuper
2 тупорилі червоні - вже вкотре - ну як так можна??? скільки таке буде тривати? причому в принципі до видалення грали нормально, були хороші шанси пройти в групу