Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

17.08.2023 21:00 – FT 2-й матч. Результат першого матчу 0:3 1 : 1
Славія Прага Проходить далі
Ліга Європи
| Оновлено 18 серпня 2023, 04:28
10678
15

Вони намагалися. Дніпро-1 не зміг перемогти Славію

Український клуб вибув із розіграшу Ліги Європи

| Оновлено 18 серпня 2023, 04:28
10678
15
Вони намагалися. Дніпро-1 не зміг перемогти Славію
СК «Дніпро-1»

У четвер, 17 серпня, український «Дніпро-1» та чеська «Славія» зіграли матч-відповідь третього кваліфікаційного раунду кваліфікації Ліги Європи УЄФА. Зустріч відбулася у місті Кошице (Словаччина) на полі місцевої Футбольної арени. Поєдинок завершився внічию.

На початку цього сезону учасники єврокубкових кваліфікацій від України від самого початку своїх виступів започаткували дуже негативну тенденцію. У нас що не четвер, то одразу «чорний», оскільки хоча б один колектив зазнає прикрої поразки з відповідними для себе та країни наслідками. Минулого тижня одразу дві команди, «Дніпро-1» та київське «Динамо», поступились, і дніпряни при цьому ще й згоріли в гостях у празької «Славії» з рахунком 0:3.

Одразу потрібно бути відвертими – ніхто не розраховував на шалений успіх колективу Олександра Кучера, тоді як радше від СК вимагали просто зіграти в такий футбол, за який потім буде не соромно. І українська команда саме так і зробила. Мінімальна кількість змін у стартовому складі, але повернення Олександра Піхальонка, дало можливість «Дніпру-1» стримувати тиск від суперників у початковій фазі протистояння, а згодом і нав’язати власний футбол.

«Славія» вирішила, що їй буде достатньо зіграти в економному режимі, до чого виключно підбурював рахунок за сумою двох зустрічей, і тому від чеського колективу ми, у ліпшому випадку, бачили вертикальний футбол в атаці. Але й таким чином «червона зірка» створила нам достатньо проблем для того, аби Кінарейкін мав клопоти біля лінії власних воріт. Моменти з виходами на побачення від Юречки та ван Бурена змушували хапатись за голову – невже ми знову маємо стати свідками купи м’ячів у воротах дніпрян?

Утім, обійшлось без наслідків, бо молодий голкіпер уміло виконував свою роботу. А під завісу першого тайму «Дніпро-1» узагалі вийшов вперед. Рубчинський зачепився за м’яч перед чужим штрафним, після скидання від Бабенка, після чого прицільним дальнім пострілом уразив правий нижній кут чужих воріт.

Оскільки свисток на перерву пролунав майже миттєво після цього, «Славія» отримала справжній гол у роздягальню. Але не треба було давати волю емоціям – усі були свідомі загального стану справ у протистоянні. Тож команда Кучера отримала шанс зачепитись бодай за малесеньку перемогу, однак не впоралась.

На 52 хвилині Юречку відправив на лівий фланг штрафного пас від центральної лінії у виконанні Провода, після чого півзахисник пробив під Кінарейкіним. Усім тоді здалось, що був офсайд, проте VAR дотримувався протилежної думки, а отже й перевага «Дніпра-1» за рахунком розтанула.

Надалі український колектив намагався повернутись до атакувальних дій на чужій половині, але в нього це виходило дуже кепсько. Заміни від тренерського штабу гру жодним чином не пришвидшили, а отже відбувся закономірний виліт «Дніпра-1» до плей-оф кваліфікації Ліги конференцій УЄФА, де команда зіграє проти «Спартака» з Трнави. Празька «Славія» тим часом змагатиметься проти нашої луганської «Зорі».

Ліга Європи. 3-й кваліфікаційний раунд. Матч-відповідь.

«Дніпро-1» – «Славія» – 1:1 (перший матч - 0:3)

Рубчинський (45+1) - Юречка (52).

Гуцуляк (25), Бабенко (70).

«Дніпро-1»: Кінарейкін, Каплієнко, Кравець (Сваток, 73), Сарапій, Пасіч, Бабенко, Піхальонок (Лєднєв, 73), Рубчинський (Танчик, 77), Горбунов (Ківінда, 64), Гуцуляк, Філіппов (Білл, 64).

«Славія»: Коларж, Масопуст (Доудера, 70), Голеш, Усу, Провод, Зафейріс, Оскар (Громада, 85), Шранц (Влчек, 70), Шевчік, Юречка (Юрасек, 85), Ван Бюрен (Хитіл, 75).

Арбітр: Хесус Хіль Мансано (Іспанія)

Стадіон: Футбольна арена (м. Кошице, Словаччина)

ДНІПРО-1 – СЛАВІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

52’
ГОЛ ! М'яч забив Вацлав Юречка (Славія Прага).
45’
ГОЛ ! М'яч забив Валентин Рубчинський (Дніпро-1).
Оцініть матеріал
(57)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Журналіст: «Пушич не витримував тиску та впадав у стрес»
Футбол | 03 травня 2024, 11:30 10
Журналіст: «Пушич не витримував тиску та впадав у стрес»

У пресу потрапила інформація про часи роботи нинішнього коуча «Шахтаря» у «Твенте»

Жирона – Барселона. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Іспанії
Футбол | 04 травня 2024, 02:59 0
Жирона – Барселона. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Іспанії

Sport.ua разом із GGBET анонсує цікавий поєдинок

Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Viktor Shuper
нормально ще зіграли, по статистиці то практично рівна гра. в Лізі Конференцій може якісь очки принесуть, Ліга Європи та ЛЧ - без шансів, там усім будуть вльоти
Андрей Залищук
далі Спартак Трнава, от цю команду Дніпро має пройти
MrStepanovM .
Як і передбачалось(і активно мінусовалось) дербі не буде
Alex AS
вообще всем пох на команду и результат, "прикол" какой-то если сравнить с веткой про ДК 
8number
Намагалися?? Це такий термін новий? Я от пішов ікла чистити утром і намагався сходити у ларьок за пивом. Я намагався, але не вийшло. 
А оцей клуб з мого міста — це позор якийсь , стидно, хлопці, за вас
VitosKH
Ведро-1 та ещё полова
inspekcha85
Тому що селюки...начинали с отбора в ЛЧ а заканчивают там где им место ещё нужно заслужить
potemkin78
выгребают от ЧССР
Vitason
Мінусуйте Дніпро класно грає,так що після перших матчів в ЛЧ і ЛЄ другі можна не грати !!!
Xvalenok03
Если не ошибаюсь , то в еврокубках нет украинских судей, украинского вара, монзулей, павелков.
Може вони просто танцюристи погані?
Може щось їм заважає?
Vitason
Який бій,вони що три голи забили,матч був програний  неділю тому, для чого ці дурниці писати!! Тепер хай пройдуть словаків,останній шанс,ну щось віриться з трудом
reese
вони вср@лися