Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Проходить далі Панатінаїкос
01.08.2023 20:30 – FT 2-й матч. Результат першого матчу 3:1 2 : 2
Ліга чемпіонів
| Оновлено 02 серпня 2023, 11:59
13754
40

З високо піднятою головою. Дніпро-1 в Афінах зіграв унічию з Панатінаїкосом

Дніпряни вибули з кваліфікації Ліги чемпіонів

| Оновлено 02 серпня 2023, 11:59
13754
40
З високо піднятою головою. Дніпро-1 в Афінах зіграв унічию з Панатінаїкосом
СК Дніпро-1

Щоб пройти до наступного раунду Ліги чемпіонів, дніпрянам потрібно було створити диво: виграти з різницею в три м'ячі в гостях на стадіоні, заповненому грецькими фанатами, що славляться своєю шаленою підтримкою. Події першого матчу не додавали оптимізму. У диво майже не вірилося.

Олександр Кучер у поєдинку у відповідь суттєво змінив стартовий склад. Причин тому кілька: незадовільна гра у першому матчі, травми та отруєння частини футболістів, у якому, за інформацією ТаТоТаке, дніпровський клуб звинуватив представників «Панатінаїкоса». Місце у воротах зайняв Волинець, який прийшов у міжсезоння із ковалівського «Колоса». В оборонній лінії залишився лише Сарапій. Разом із ним дует центральних захисників склав Адамюк. На фланги вийшли Каплієнко та Пасіч. У півзахисті Третьякова та Гуцуляка замінили Піхальонок і Мірошниченко, який у першому матчі грав на правому фланзі захисту.

У «Панатінаїкоса» замість Схенкенвельда, який травмувався у першому поєдинку, в «основі» вийшов Едвай, котрий раніше виступав у чемпіонаті країни-агресора. Це була єдина зміна у стартовому складі грецького клубу.

Команди розпочали поєдинок у повільному темпі. Невеликою територіальною перевагою заволоділи господарі, котрі довго контролювали м'яч на половині поля гостей. Перший момент біля воріт «Дніпра-1» виник на 10-й хвилині, коли Вільєна пробив приблизно з 18 метрів – м'яч летів по центру воріт, і Волинець спокійно спіймав його. На 15-й хвилині український клуб пропустив. Гравець «Панатінаїкоса» вибив м'яч зі своєї половини поля аж до штрафного майданчика «Дніпра-1». Адамюк сподівався, що м'яч забере Волинець, але голкіпер не розрахував відскок від газону і не вийшов вчасно з воріт. М'яч опинився у Шпорара, який перекинув Волинця, котрий намагався виправити свою помилку.

Дніпряни відповіли двома прострілами до штрафного майданчика «Панатінаїкоса», але виграти боротьбу за позицію та пробити по воротах нікому з підопічних Кучера не вдалося. А на 24-й хвилині український клуб забив гол. Довбик прийняв м'яч на лінії офсайду, увірвався до штрафного майданчика, розібрався з двома суперниками і з гострого кута пробив голкіпера Бріньолі.

СК Дніпро-1

Після голу дніпряни заграли сміливіше. Почав давати результат пресинг на чужій половині поля, який гості намагалися використовувати зі старту поєдинку. Під час володіння м'ячем підопічні Кучера не соромилися йти у дриблінг. На 32-й хвилині Рубчинський після пасу від Довбика пробив з лінії штрафного майданчика, але Бріньолі в падінні забрав м'яч до рук.

На 34-й хвилині Волинець врятував команду, на мить випередивши Паласіоса, який виходив віч-на-віч після передачі, що розрізала центр оборони «Дніпра-1». Аргентинець, намагаючись перестрибнути голкіпера, влучив йому в голову коліном. Волинець опинився у нокауті: самостійно піднятися з газону не зміг, його увезли з поля в супроводі медиків. Місце у воротах зайняв молодий Кінарейкін, який, нагадаємо, у першому матчі проти «Панатінаїкоса» дебютував в основному складі «Дніпра-1».

СК Дніпро-1

На 40-й хвилині Довбик знову класно розібрався із захисниками та вдруге пробив Бріньолі. Але гол не зарахували, бо перед цим Бланко підіграв собі рукою.

На останній компенсованій хвилині Піхальонок навісив зі штрафного, Пасіч пробив зблизька, але у ворота не влучив.

На першій хвилині другого тайму «Дніпро-1» створив одразу два небезпечні моменти. Спочатку Бланко після передачі від Піхальонка пробив із півкола штрафного майданчика – Бріньолі відбив м'яч, який летів під поперечину. Після навісу з кутового Сарапій пробив зблизька - знову на місці опинився голкіпер.

На 52-й хвилині небезпечно було біля воріт українського клубу. Манчіні на фланзі легко обіграв Бабенка і зробив передачу на Шпорара, який був перед порожнім кутом воріт, але затягнув з ударом, і небезпека для «Дніпра-1» минула.

За дві хвилини підопічні Кучера забили другий гол. Сарапій під час подачі з кутового знову виграв боротьбу у штрафному майданчику і точно пробив головою. Зажевріла надія, що «Дніпро-1» все ж зможе вибратися з майже безнадійної ситуації.

Однак після другого пропущеного голу «Панатінаїкос» почав уважніше діяти в обороні. Українському клубу не вдавалося створювати моменти, гра проходила здебільшого у центрі поля. На 70-й хвилині грецький клуб зрівняв рахунок. Джуричич легко пройшов кількох опонентів і віддав пас на Шпорара, який з лінії воротарського майданчика забив свій другий гол у матчі.

СК Дніпро-1

На 75-й хвилині «Дніпро-1» залишився у меншості. Танчик отримав червону картку через те, що зіграв у ногу суперника. Неоднозначне вилучення, скажемо, на розсуд арбітра. Футболісти «Панатінаїкоса», отримавши чисельну перевагу, взяли гру під контроль і спокійно довели її до необхідного результату. Та ще й забити переможний гол могли.

У матчі-відповіді футболісти «Дніпра-1» залишили позитивне враження. Набагато краще, ніж у першому поєдинку, який підопічні Кучера програли начисто. Хоча початок гри в Афінах був дуже схожим на другий тайм зустрічі в Кошице, коли підопічні Йовановича спокійно володіли м'ячем і контролювали хід гри. Перший забитий гол додав впевненості дніпрянам. Вони ніби перестали нарешті боятися суперника. Матч у Греції чудово провів Довбик, який неодноразово обігрував по кілька опонентів. Цього не вистачало в першому поєдинку. В Афінах український клуб показав, що може перевершувати «Панатінаїкос» за грою. Жаль, що за результатом не перевершив. Провал у першому поєдинку залишив «Дніпро-1» без подальшої участі у Лізі чемпіонів.

СК Дніпро-1

Ліга чемпіонів. Матч-відповідь.

«Панатінаїкос» – «Дніпро-1» – 2:2. Перший матч – 3:1.

Шпорар (15, 70) – Довбик (24), Сарапій (54)

Паласіос (45+2), Чокай (90+5) – Бланко (20), Рубчинський (43), Піхальонок (55), Когут (87)

Танчик (75, груба гра)

«Панатінаїкос»: Бріньолі, Хуан Карлос, Магнуссон, Єдвай, Коцирас, Вільєна (Чокай, 66), Джуричич (Кляйнхайслер, 80), Перес, Бернард (Вербич, 90+1), Шпорар (Яннідіс, 79), Паласіос (Манчіні, 46)

«Дніпро-1»: Волинець (Кінарейкін, 37), Каплієнко (Танчик, 69), Сарапій (Сваток, 57), Адамюк, Є.Пасич, Бланко, Бабенко, Рубчинський (Гуцуляк, 69), Піхальонок (Когут, 69), Мірошниченко, Довбик

Арбітр: Бастіан Данкерт (Німеччина)

Стадіон «Аполостос Николаїдіс» (Афіни, Греція)

ПАНАТІНАЇКОС – ДНІПРО-1. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

75’
Володимир Танчик (Дніпро-1) отримує червону картку.
70’
ГОЛ ! М'яч забив Андраж Шпорар (Панатінаїкос).
54’
ГОЛ ! М'яч забив Едуард Сарапій (Дніпро-1).
24’
ГОЛ ! М'яч забив Артем Довбик (Дніпро-1).
15’
ГОЛ ! М'яч забив Андраж Шпорар (Панатінаїкос).
Оцініть матеріал
(77)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Журналіст: «Пушич не витримував тиску та впадав у стрес»
Футбол | 03 травня 2024, 11:30 9
Журналіст: «Пушич не витримував тиску та впадав у стрес»

У пресу потрапила інформація про часи роботи нинішнього коуча «Шахтаря» у «Твенте»

Рим не встояв. Баєр без проблем обіграв Рому
Футбол | 03 травня 2024, 00:06 11
Рим не встояв. Баєр без проблем обіграв Рому

Перший півфінальний матч Ліги Європи казкова команда Хабі Алонсо залишила за собою на чужому полі

Коментарі 40
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
VARioR
Сьогодні набагато краща гра ніж минулого тижня. Був шанс зрівняти рахунок по сумі двох матчів, поки не дали тій Шпорі вільно пройти захист, а далі ще й суддя зробив свою справу. Треба подякувати за інтригу і за бали в таблицю. Удачі зі Славією , здоров'я голкіперу!
u6464u
За гру хлопцям велика подяка , руки не опустили , грали до кінця .
Карабас Барабас
По Довбику в первом голе активно лазером работали... Это нормально??? Мерзкие эти греки, желаю им вылета от Марселя с крупным счетом!
😸
Дякую футболістам Дніпра1, матч сподобався. Здоровья Волинцю.
Gargantua
судейка слегка убил Днепр
avk2307
Как по мне, то командам нашим лучше играть со зрителями. И вот даже не важно, своими или чужими. И это не только Днепр показал. Это энергию придает и движение, а когда еле еле поддерживают , то и темп и отдача такая.
Днепр показал, что будет бороться и есть потенциал.
Успехов в ЛЕ Теперь.
Баллы набрали это тоже плюс.
AleksDnipro
Возили греків мордою об мокрий газон до вилучення, на виїзді, коли півкоманди отруїлося. Як і зазначав раніше, дався взнаки фактор появи Піхальонка. Зазначу окремо Довбика, думав він обережніше гратиме перед трансфером у Жирону, а ні, красень.
Стосовно наступного суперника, Славія сильніше буде цього грецького непорозуміння, але, а нам, то що? Зіграємо як сьогодні, пройдемо далі.
Дякую, Дніпро! Суддя 3,14дарас
Remark
По матча два вывода:
Первый - судья стопроцентный три два раз.
Второй - Днепр-1 красавчики, но с защитой делать что-то надо.
FunnyCat_____
а ну и судье в глаз купюра попала, явно больше помогал грекам, чем для простого домашнего судейства 
Владислав Антонов
Зі Славією шанси є, якщо збережуть Довбика. За тиждень команда точно додасть у грі і буде набагато легше.
bolelschik
Действительно, результат мог быть и лучше. 
Alehandro
За перший пропущений Волинця і Адамюка у другий склад на перевиховання треба відправляти.. два колгоспники
Airwolf77
Со Славией 50/50 (если с Довбиком) они не хуже греков. Зависит от игры днепрян, ну и от судейства тоже..
antt
А довбик напевно грав на куражі якщо трансфер уже фактично вирішений. 
antt
Чого треба було відіграти три - достатньо було два. А там би в додатковому наприклад б вирішили  хто сильніший чи по пенальті.. Не треба було пропускати два. І вилучення Таньчика - там гол забив а потім лишив на двадцять хвилин в меншості  після вирішального другого гола греків.
igor shmuylo
Так надо было играть в первой игре . Главное что есть очки в копилку  Украины 
Andy_P
Отравились перед второй  игрой, а обосравшимися выглядели в первой
Злий Глобинець
Заслабкі дніпряни для Ліги чемпіонів. Хоч і наша команда, хоч і старалися. та пізно прокинулися. В першому матчі треба було як слід грати. А в цьому навіть перемогу не втримали.
Ivan Kostenko
Судья питался в одной столовой с персоналом Днепра?