Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

31.08.2023 20:00 – FT 2-й матч. Результат першого матчу 0:2 2 : 1
Славія Прага Проходить далі
Ліга Європи
| Оновлено 31 серпня 2023, 18:00
3033
5

Зоря – Славія Прага. Прогноз і анонс на матч Ліги Європи

Українці повинні постаратися взяти з протистояння хоч локальний мінімум

| Оновлено 31 серпня 2023, 18:00
3033
5
Зоря – Славія Прага. Прогноз і анонс на матч Ліги Європи
ФК Славія Прага

У четвер, 31 серпня, в Любліні (Польща) на полі «Люблін Арени» відбудеться матч-відповідь плей-оф раунду кваліфікації Ліги Європи УЄФА, в якому «Зоря» зіграє з празькою «Славією». Стартовий свисток 37-річного французького арбітра Жерома Брісара пролунає о 20:00 за київським часом. У першій зустрічі команд із рахунком 2:0 на своєму полі перемогла «Славія».

Зоря

Луганська команда в новому сезоні-2023/2024 стартувала під керівництвом нового тренера. Патріка ван Леувена, який, як відомо, вирушив до донецького «Шахтаря», на чолі «Зорі» змінив серб Ненад Лалатович. Новий наставник колективу міг вважатися темною конячкою і в такому статусі він «Зорю» вже покинув. Як відомо, після нічиєї 1:1 минулого вікенду в матчі УПЛ із «Минаєм» він подав у відставку і пішов.

Пішов Лалатович після невдалого старту команди в УПЛ і провалу в першій грі нового євросезону. У чемпіонаті України «Зоря» взяла старт із поразки 1:2 від «Руху», а потім програла з рахунком 1:3 «Кривбасу». Далі відбулася перемога 2:1 над «Ворсклою». Але вона лише підвищила вимоги до нового наставника луганчан та його команди. Вони ж очікування не виправдали, адже потім відбулася нічия 0:0 в УПЛ з «Олександрією» та безславний перший матч зі «Славією» у Празі, який завершився поразкою з рахунком 0:2. Ну, а далі була вже згадана нічия з «Минаєм».

На цьому епоха Лалатовича в «Зорі» завершилася. Однак команді належить почати нову главу у своєму житті вже без нього. Якою вона на почин вийде? Хотілося б вірити, що вдалою. Навряд чи «Славія» вже проґавить путівку до групового турніру Ліги Європи, але луганчани можуть у пражан локально попити крові у матчі-відповіді.

Славія Прага

Празька «Славія» є, можна сказати, хорошим знайомим українських команд у нинішній кампанії. Нагадаємо, пражани протистояли «Дніпру-1» у третьому кваліфікаційному етапі Ліги Європи і вийшли переможцями з двоматчевого протистояння. Вони обіграли дніпрян удома з рахунком 3:0, а в матчі-відповіді на виїзді задовольнилися нічиєю 1:1.

До другої зустрічі з «Дніпром-1» підопічні тренера Йіндржиха Трпішовськи підійшли із серією з п'яти переможних матчів зі старту сезону-2023/2024. Вони спочатку взяли 9 очок із дев'яти в трьох матчах національного чемпіонату. Пражани по черзі обіграли «Градец-Кралове» (2:0 удома), «Чеське Будейовіце» (3:1 на виїзді) і «Злін» (2:1 на своєму полі).

Після цього у «Славії» була домашня велика перемога 3:0 над «Дніпром-1», про яку ми вже говорили. А вже після зустрічі з українським клубом пражани у черговому матчі чемпіонату Чехії перемогли вчетверте. Вони на виїзді обіграли з рахунком 1:0 «Младу» Болеслав. Потім була нічия 1:1 у матчі-відповіді з «Дніпром-1», а також перемога у національному чемпіонаті над «Остравою» (1:0) і над «Зорею» в плей-оф Ліги Європи.

Минулого вікенду «Славія» в чемпіонаті Чехії зіграла на виїзді з «Яблонцем» внічию 1:1. Таким чином, у таблиці чеського вищого дивізіону колектив Трпішовськи посідає 2 місце, маючи однакову кількість очок із земляками зі «Спарти» - по 16-ти після 6-ти матчів.

Орієнтовні склади:

«Зоря»: Турбаєвський – Кирюханцев, Джордан, Батагов, Снурніцин, Дришлюк, Мишньов, Антюх, Волошин, Вантух, Герреро.

«Славія» Прага: Коларж – Масопуст, Голеш, Огбу, Провод, Шевчик, Дорлі, Томич, Лінгр, Юречка, Тіджані.

Прогноз на протистояння

Для гравців «Зорі» майбутній матч із розряду боротьби за власний престиж. Втрачати їм уже нічого в боротьбі за путівку до групи Ліги Європи, проте спогади про гру-відповідь із пражанами вони можуть залишити приємні. Для цього їм треба зіграти зі «Славією» в Любліні якомога вдаліше.

Команда зі столиці Чехії може думати вже про поєдинки у групі Ліги Європи, а також про боротьбу в національному чемпіонаті. Для гравців «Зорі» – це плюс. Єдине: на боці пражан буде емоційне піднесення від домашньої перемоги в першій грі. Але все ж будемо вірити в силу «Зорі», хоч і не на всі 100 відсотків.

31 серпня, четвер

«Зоря» – «Славія» Прага
Люблін (Польща). «Люблін Арена». 20:00
Пряма ТБ-трансляція - УНІАН ТВ, YouTube-канал Football Hub
ЗОРЯ - СЛАВІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Жером Брісар (Франція)
Прогноз Sport.ua – 1:1

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Микола Унгурян
так ,можуть хоча б гарно зіграти і готуватись до матчів ЛК
Summertime
А нам всё равно. Хоть в какой то лиге всё равно будут играть.)
Remark
Ставки: Славия ИТБ1 во втором тайме + ТБ1 общий во втором тайме.
Прогноз: хз.
BEAR
0 3 і без шансів