Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

31.08.2023 20:00 – FT 2-й матч. Результат першого матчу 0:2 2 : 1
Славія Прага Проходить далі
Ліга конференцій
| Оновлено 01 вересня 2023, 04:49
7735
18

Боролись до останнього. Зоря не втримала шанс на овертайми та гратиме в ЛК

Матч-відповідь проти «Славії» запам'ятався несподіваною, але невдалою спробою камбеку луганців

| Оновлено 01 вересня 2023, 04:49
7735
18
Боролись до останнього. Зоря не втримала шанс на овертайми та гратиме в ЛК
slavia.cz

Цьогорічний відбірковий раунд до всіх трьох єврокубкових турнірів навіює суцільний смуток на українських уболівальників, оскільки наші представники один за один зазнавали болючих поразок та втрачали можливість здобути для країни важливі очки в рейтингу УЄФА. Інколи, як у ситуації з «Дніпром-1», це ще й призводило до переходу колективів до кваліфікації меншого за статусом турніру. Однак такої опції вже не було в луганської «Зорі», яка стартувала одразу з матчів плей-оф відбору до Ліги Європи.

І одразу команда Ненада Лалатовича натрапила на празьку «Славію», яка до цього відправила футболістів Олександра Кучера до вже знайомої для них Ліги конференцій. «Мужиків» натомість така участь не могла захопити зненацька, бо вони в найгіршому випадку могли опинитись одразу в групі третього за рангом турніру, що в їхньому незрозумілому внутрішньому стані виглядало ще й не надто поганим варіантом. У будь-якому випадку, «Славія» в першій частині дуелі на власному полі зробила все необхідне для того, аби шансів у українського клубу на потрапляння до Ліги Європи значно поменшало — перемога чеського колективу з рахунком 2:0.

І оскільки на чолі «Зорі» в цьому матчі вже активно працював Младен Бартулович, то не викликала жодного здивування наявність певних змін у самій моделі гри луганської команди. Починалось усе аж надто наболіло знайомим для нас чином – «Славія» тримає м’яч у себе, суперники позиційно захищаються за схемою з п’ятьма футболістами позаду. Те саме, що й у матчах проти «Дніпра-1» та першій грі в звітній парі.

Але з відмінностями! Цього разу чеський колектив вирішив, що вистачить просто залякати «мужиків» контролем м’яча й ті самі наважаться визнати власну поразку. Однак не на тих напали! Так, «Зоря» мала чимало проблем під час атаки гостей широкими флангами, як і тиждень тому, але на 32 хвилині стався дальній постріл Алефіренка в праву дев’ятку із зони перед штрафним, від якого подих перехопило не тільки в нас, а й у воротаря Коларжа.

А що відбулось невдовзі! Антюху на 41 хвилині дали без супротиву зайти до лівого флангу штрафного, де він вирішив перевірити досвідченого голкіпера в ближній кут, а той на те взагалі не очікував, тож був трохи присоромлений українським виконавцем. Хотілось побачити суто ігрову реакцію від «Славії» на ці два прикрих для неї моменти, однак узагалі нічого команда гостей не створила у відповідь до перерви.

У другому таймі, так, дійсно, довелось трохи потерпіти, допоки «червона зірка» намагається відіграти хоча б один гол уже від самого моменту поновлення гри, і тут без майстерності Турбаєвського було просто неможливо протриматись. Кілька непоганих сейвів упродовж другого тайму воротар «Зорі» записав на свій рахунок, тоді як партнерам в атаці не вдавалось швидко виходити до чужої половини.

Чи не вперше це зробили гравці української команди лише тоді, коли на 84 хвилині навіс від Масопуста з правого флангу головою на дальній стійці під поперечину завершив Юрасек. На це можна було очікувати ще до початку гри, тож сам факт пропущеного голу засмучував не дуже, а ось зусиль футболістів «Зорі» було відверто шкода. А потім ще й цей момент із виходом на побачення з Коларжем від Горбача на лівому фланзі штрафного без належного завершення. Було близько.

Таким чином від звітної пари команд до основного раунду Ліги Європи УЄФА вийшла празька «Славія», тоді як луганська «Зоря» восени гратиме в Лізі конференцій.

Ліги Європи УЄФА. Кваліфікація. Плей-оф. Фінал. Матч-відповідь.

«Зоря» – «Славія» - 2:1 (перший матч – 0:2)

Алефіренко, 32, Антюх, 40 – Юрасек, 84

Снурніцин, 14

«Зоря»: Турбаєвський – Вантух, Снурніцин, Батагов, Джордан, Кирюханцев – Антюх (Горбач, 81), Яцик (Дришлюк, 46), Мишньов (Чурко, 81), Герреро – Алефіренко (Волошин, 67).

«Славія»: Коларж – Провод (Томич, 81), Влчек, Огбу (Шевчик, 46), Масопуст – Шранц (Тіджані, 73), Зафейріс, Голеш, Дорлі, Доудера (Юрасек, 46) – ван Бурен (Юречка, 56).

Арбітр: Жером Бризар (Франція).

Стадіон: «Арена Люблін» (Люблін, Польща).

Удари (у площину): 5 (3) – 6 (4)
Кутові: 3 – 4
Офсайди: 2 – 2.

ЗОРЯ - СЛАВІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 21°C

Події матчу

83’
ГОЛ ! М'яч забив Matej Jurasek (Славія Прага).
41’
ГОЛ ! М'яч забив Денис Антюх (Зоря).
32’
ГОЛ ! М'яч забив Даниїл Алефіренко (Зоря).
Оцініть матеріал
(43)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті оцінив шалений матч із Баварією, в якому Лунін пропустив двічі
Футбол | 01 травня 2024, 07:26 0
Анчелотті оцінив шалений матч із Баварією, в якому Лунін пропустив двічі

«Реал» зіграв унічию з мюнхенською командою на «Альянц-Арені» з рахунком 2:2

Мілевський розповів, чи спілкуються вони з Алієвим
Футбол | 01 травня 2024, 15:24 2
Мілевський розповів, чи спілкуються вони з Алієвим

Колишні гравці «Динамо» ще не помирилися

Коментарі 18
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
roman75zpr
Очень достойно! Спасибо, Зоря. Это практически идеальный вариант был 
Sunrise
Неожиданно и приятно. Жаль два золотых шанса не реализовали в концовке. Но это было близко. Спасибо Заря, надежда есть! 
VARioR
Завжди неприємно пропустити наприкінці гри м'яч, особливо коли він вирішує долю матчу. Але хлопці повністю реабілітувались за попередню зустріч. Чехи, навіть, були трохи приголомшені після першого тайму. Ну, а так, в загальному, перемога є , коефіцієнт капнув і  надія на позитивні результати в ЛК.
Владислав Рейский
С уровнем наших клубов, скорее плюс чем минус что они будут в ЛК, чем в ЛЕ, ну хоть очки какие в копилку и то хорошо, а чехи для них слишком сложные оказлись
Andrey Ilyashenko
- Шкода.. Зоря билася. Ще не "Мужики" але можливо на вірному шляху. 
Віктор Коробка
Треба завжди вірити в свою команду і підтримувати її. Так, Зоря не пройшла чехів, але дала бій, не зважаючи на зміну тренера, втрату Русина і прогнози. І без усяких переносів. 
Gargantua
поменяли тренера и сразу получили эффект
если бы не ошибка с Лалатовичем могли проходить чехов
Петя Рудик
Зорі респект, не думаю що хтось вірив в шанси Зорі, а вони таки поборолись. В ЛК буде більше шансів на прохід.
Viktor Shuper
так може й на краще, там шансів на очки більше
SandroKing
Луганськ і Донецьк в єврокубках інші повилітали. Якщо провести паралелі то виходить команди з окупованих регіонів грають краще.
fly
Нормального тренера і буде толк.. Джордан, Турбоєвський, Аліфіренко, Мишньов, Вантух... Є навколо кого будувати команду. Було б кому будувати.
ALKOSruLKA
краще в ЛК, там хоч якимись очками розживуться...
Xvalenok03
Удивительно. Заре было куда отступать. Можно было не сильно напрягаться.
А они взяли и выдали победу.
Анатолій Чорнобук
Яйця в команді є. Два лотки курячих
Alex
Этот тренер явно лучше, команда хоть как-то в атаке играла но для побед надо стиль игры полностью менять иначе участники с достойной игрой
Alex
Пройти дальше это и тактика и воля и яйца, сыграть достойно это ну так пробегали достойно на сколько соперик позволил и домой
Mr Voevudskiy
Эти убогие хоть слегка яйцы показали и парочку голов написали.. в отличии от 2 недо-команд на букву Д