Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 25 серпня 2023, 11:06
9214
41

Не витримали тиск. Зоря поступилась Славії в першій грі

Команда Ненада Лалатовича зіграла якісніше за «Дніпро-1», але від поразки це не врятувало

| Оновлено 25 серпня 2023, 11:06
9214
41
Не витримали тиск. Зоря поступилась Славії в першій грі
SK Slavia Praha

«Зоря» у новому сезоні суттєво змінилася. По-перше, пішов головний тренер Патрік ван Леувен, під керівництвом якого команда демонструвала якісний та цікавий футбол. По-друге, з різних причин клуб залишився без низки провідних виконавців. Наприклад, Бражко, який минулого сезону був основним центральним півзахисником, повернувся до київського «Динамо». Бутко довго лікується після травми. Майже не грав у новому сезоні Назарій Русин. Також через ушкодження. І, швидше за все, вже не зіграє, оскільки найближчим часом може перейти до англійського «Сандерленда».

У новому сезоні луганський клуб очолив сербський фахівець Ненад Лалатович і наразі до команди є багато питань. Перші два матчі чемпіонату були програні у меншості, після чого вдалося здолати не менш проблемну «Ворсклу». В останньому перед стартом у єврокубках поєдинку «Зоря зіграла внічию з Олександрією». І якщо минулого сезону луганський клуб двічі переміг із загальним рахунком 6:1, то в нинішньому гравці «Зорі» мають бути задоволені тим, що не програли.

«Славія» стартувала в сезоні більш ніж упевнено. У національному чемпіонаті команда виграла п'ять матчів із п'яти. Після п'ятого туру клуб одноосібно очолив турнірну таблицю. У Лізі Європи команда без проблем (хоч як це гірко визнавати) пройшла український «Дніпро-1». «Славія» у поєдинках проти дніпровського клубу виглядала більш ніж упевнено. У першому матчі команда мала ВАГОМУ перевагу, у другому – діяла за рахунком та доклала стільки зусиль, скільки було необхідно для проходу до наступного раунду. Найбільше проблем для «Дніпра-1» футболісти чеського клубу створили за рахунок швидких атак флангами та стандартних положень, особливо кутових ударів.

SK Slavia Praha

Природно, що фаворитом матчу «Славія» - «Зоря» букмекери вважали чеський клуб. Саме з позиції сили «Славія» розпочала поєдинок. Перший небезпечний момент, звичайно, гравці чеської команди створили зі «стандарту». На 8-й хвилині Шевчик навісив із кутового з правого флангу, Масопуст пробив головою – м'яч пролетів дуже близько до дальньої штанги. На 16-й хвилині момент біля воріт «Зорі» виник після атаки правим флангом. Доудера зробив націлений пас у центр штрафного майданчика, звідки Провод пробив в один дотик, але влучив у руки Турбаєвського. «Зоря» встояла проти стартового натиску «Славії» та робила вилазки на чужу половину поля. Щоправда, до небезпечних моментів справа не доходила, але певна напруга для чехів створювалася.

На 26-й хвилині провалилася оборона «Зорі». Її обрізали однією передачею, Провод вийшов віч-на-віч з голкіпером, Турбаєвський врятував команду. Але після кутового м'яч все ж таки опинився у воротах «Зорі». Подачу на ближню штангу невисокий Зафейріс продовжив у воротарський майданчик, Масопуст зблизька пробив під поперечину. На щастя, на матчі працював VAR. Арбітри помітили, що м'яч влучив у руку Зафейрісу. Гол не було зараховано.

Після цього гравці «Славії» наче розлютилися. Тиск на ворота «Зорі» став більш суттєвим. Буквально відразу виник убивчий момент. Батагов та Снурніцин програли боротьбу своїм опонентам. Юрасек увійшов до штрафного майданчика і пробив у дальній кут, Джордан виніс м'яч із лінії воріт. Дришлюк намагався вибити м'яч, але влучив у Турбаєвського. М'яч знову полетів у ворота, на щастя, там залишався Джордан, який вдруге за кілька секунд урятував команду.

На 43-й хвилині дальня верхова передача знову поставила в глухий кут захисників «Зорі». Шранц вийшов віч-на-віч – Турбаєвський знову врятував. Чим займався Снурніцин, який відповідав за цю зону, незрозуміло. Його просто не було на своїй позиції. Але все ж таки «Зоря» у першому таймі вистояла. Завдяки Турбаєвському, Джордану та VAR.

SK Slavia Praha

Другий тайм розпочався у тому ж ключі. «Славія» атакувала, «Зоря» терпіла. Іноді терпіння не вистачало. На 53-й хвилині знову мало не стався вихід віч-на-віч, але Турбаєвський вчасно вийшов з воріт і забрав м'яч у ногах Хітіла.

За хвилину Турбаєвський мало не привіз гол. Після нескладного навісу він невдало кулаком вибив м'яч у воротарському майданчику, влучив у партнера, від якого м'яч полетів у ворота. На щастя, швидкість польоту була дуже повільною, голкіпер встиг виправити свою помилку.

«Славія» продовжувала атакувати, Турбаєвський продовжував рятувати. Іноді на допомогу йому приходила удача.

Не можна не відзначити, що у другому таймі гравці «Зорі» набагато частіше переходили на чужу половину поля. Футболісти українського клубу мали кілька можливостей створити гольовий момент, однак у завершальній стадії не вистачало то точної передачі, то якісної роботи з м'ячем.

На 81-й хвилині Тіджані, зріст якого 1,93 м, зробив те, заради чого його випускали на поле. Він виграв верхову боротьбу після навісу з кутового, на його удар з близької відстані все ж таки зміг зреагувати Турбаєвський. На жаль, до воріт було надто близько – м'яч від рук голкіпера опинився у сітці.

SK Slavia Praha

На 89-й хвилині «Зорю» міг урятувати Мічін. Сербський півзахисник прийняв м'яч на лінії штрафного майданчика, розвернувся, красивим фінтом обіграв опонента та завдав удару в дальній кут. Зовсім трохи не вистачило точності. За хвилину Алефіренко у контратаці увійшов до штрафного майданчика та пробив, але захисник встиг заблокувати удар.

У компенсований час Турбаєвський знову врятував «Зорю». Ван Бурен здалеку з правого флангу пробив у лівий кут, Турбаєвський парирував, а потім забрав добивання від Тіджані. Але, на жаль, «Славія» змогла забити другий гол. Масопуст після передачі з флангу бив впритул і не схибив.

«Славія» заслужено перемогла. Але варто зазначити, що «Зоря» виглядала у цьому поєдинку краще, ніж «Дніпро-1» у матчі на цьому ж стадіоні. Можливо, допомогли луганському клубу кадрові втрати «Славії». Напередодні протистояння із «Зорею» клуб продав провідного півзахисника Лінгра, який створив чимало проблем для «Дніпра-1». Не грав вилучений ще у першому матчі із дніпровським клубом основний захисник Огбу. Також не міг допомогти своїй команді Оскар, який зазнав пошкодження. Звісно, у грі «Зорі» було чимало помилок. Чого варті ті самі провали в обороні Батагова та Снурніцина. Не змогли луганці досягти максимуму у своїх вилазках на половину поля суперника. Шкода, що на останніх хвилинах команда пропустила другий гол. Все ж рахунок 0:1 залишав би куди більше шансів перед матчем у відповідь.

Ліги Європи УЄФА. Кваліфікація. Плей-оф. Фінал. Перший матч.

«Славія» – «Зоря» - 2:0

Тіджані, 81, Масопуст, 90+4

Дришлюк, 6, Герреро, 44, Батагов, 50, Яцик, 57, Турбаєвський, 62

«Славія»: Коларж – Голеш, Влчек, Масопуст – Провод (Огунгбаї, 69), Шевчик, Зафейріс, Доудера (Валлем, 88) – Шранц (Юречка, 58), Хитіл (Тіджані, 68), Юрасек (ван Бурен, 58).

«Зоря»: Турбаєвський – Снурніцин (Алефіренко, 85), Батагов, Джордан, Кирюханцев – Мишньов (Мічін, 46), Дришлюк, Яцик (Чурко, 77) – Вантух, Герреро (Бугай, 82), Антюх (Горбач, 82).

Арбітр: Крісто Тохвер (Харьюмаа, Естонія).

Стадіон: «Еден Арена» (Прага, Чехія).

СЛАВІЯ - ЗОРЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 27°C

Події матчу

90’ +4
ГОЛ ! М'яч забив Лукаш Масопуст (Славія Прага).
81’
ГОЛ ! М'яч забив Мухамед Тіджані (Славія Прага).
Оцініть матеріал
(36)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Збірна України обіграла Литву та підвищилася у класі
Хокей | 03 травня 2024, 21:47 34
ЧС з хокею. Збірна України обіграла Литву та підвищилася у класі

Україна стала найкращою командою Дивізіону 1B

Арсенал – Борнмут. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Англії
Футбол | 04 травня 2024, 06:23 0
Арсенал – Борнмут. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Англії

Поєдинок відбудеться 4 квітня о 14:30 за Києвом

Коментарі 41
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Микола Унгурян
Та зоря має свою "синицю" і навряд чи спроможеться на більше. 
Але могли дотерпіти нічию, шкода....
І да, коментатору на УНІАН вечірню казку вести - як можна так монотонно і беземоційно коментувати футбол?
fly
Те що всю предсезонку ходили в церкву та ставили свічки командаю за вдачу то побачів.. Більше нічого в матчі не побачив. Диво що штук 5 не пропустили. Взагалі безнадтога... нажаль.
an52
Коли спорт.юа написав про дербі у ЛЄ між Дніпром і Зарею, я написав, що якби замість дербі Славія не засмутила обидва наші клуби. Що власне і сталося
Alehandro
Колгоспна команда. Пробігали весь матч беспорадно. Жодного розуміння, що робити з м"ячем. Гидко дивитись такий "футбол"
Sunrise
Понятно что Славия наиграла на победу, понятно что куча моментов, куча стандартов. Но всё равно обидно. Обидно пропускать банальный удар головой со стандарта, ну а второй так вообще. И это когда хоть какие то моменты и у Зари пошли.
С 0-2 не вылезти. Но полной безнадеги не ощутил сегодня. Это был прямо плохой матч от Герреро и Антюха. Значит есть где и как прибавлять в атаке. Мичин сегодня впервые понравился. Может и будет толк в группе ЛК. 
dadlismit
Ожидаемое поражение, Славия просто, увы сильнее ... Но нужно отдать должное игрокам, что бились на поле, в конце матча даже периодически получалась какая-то конкретика в атаке. Обидно пропускать такой второй гол. Вообще Лалатовичу нужно время, чтобы создать практически новую команду. Хочется верить, что у него получится и в ЛК не будут мальчиками для битья. Удачи команде !  
Summertime
Такие матчи обычно так и заканчиваются.  Вышел высокий Тиджани и всё порешал.  Сначала головой достал, а потом ногой вытащил подачу с ленточки.
roman75zpr
Эпизодами Зоря играла неплохо, особенно вратарь (что пригодится в ЛК), и даже сравнять могли, но Славия давила и додавила
nivavn
Можна вітати Славію з груповим турніром ЛЄ.
 Ех, так повезло чехам...
Alex
Что хотите играя от обороны. Пока Украинские клубы не поменяют тактику высокого прессинга при потере и игры на встречных курсах как минимум то будут и дальше участниками в Евро . Посмотрити как команды играют все в атакующий футбол, даже грузины, Израиль греки Словакия да все команды кроме нашей 90' тактикой от обороны
antt
Якісніше зіграла зоря? Так без сейвів воротаря рахунок був би розгромним а в першому таймі взагалі вийти  із своєї частини поля не могли. А другий гол то взагалі Масопуст який вигляд зробив - типу "так можна?". І незарахований гол зорі допоміг - повірили з часом що можна дотянути до нічиї. Але на жаль.  І пропустивши знову такий недолугий гол в додатковий час від футболіста з такою цікавою фамілією - фактично вирішили результат цього протистояння. А як писали тут деякі що зоря краще б зіграла за Дніпро якби зайняла друге місце. Думаю Дніпро мав шанси, зоря навряд чи без половини минулорічної команди.
Людмила Павловська
Нема смислу грату другу гру.  Вони нольові, команду зібрали на ходу, поки поїзд їхав.  Віддайте кошти на армію, та не катайтесь по Европі.
Istm
гратимуть в єврокубках шахтар в ЛЧ та зоря в ЛК
якщо шахтарю ДУЖЕ пощастить з жеребом, вийдуть на весну в ЛЄ.
kadaad
Совершенно закономерное поражение Зори. Половина состава ушла и последнего нападающего продали.
Henriklarsson11
Турбаєвський грав як бог, а от захисту зорі взагалі не було на полі
Обсервер Влад
Судячи по відео огляду, Зорі крупно пощастило - там рахунок повинен був бути 10 : 0 мінімум
nivavn
ТРИ халявних матча для славії, ще один через тиждень...
igor shmuylo
Не команда а недорузумение . Играть от обороны и нечего не создавать.
antt
Ну чехам повезло що довбика продали інакше могло бути по іншому. Я думав його ще потримають в Дніпрі до першого матчу з чехами. А так славія мчить до лє. І думає що за слабий чемпіонат у нас, хоча їм то вигідно.