Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 24 серпня 2023, 20:00
3993
12

Славія Прага – Зоря. Прогноз і анонс на матч Ліги Європи

Слідами «Дніпра-1»?

| Оновлено 24 серпня 2023, 20:00
3993
12
Славія Прага – Зоря. Прогноз і анонс на матч Ліги Європи

У раунді плей-оф кваліфікації Ліги Європи «Зоря» зустрінеться зі «Славією» з Праги. Перший матч відбудеться в Чехії в четвер, 24 серпня на стадіоні «Eden Arena». Початок поєдинку – о 20:00 за Києвом.

Славія Прага

Сила чеського клубу добре знайома українським уболівальникам, адже в третьому раунді кваліфікації ЛЄ «Славія» вже зупинила «Дніпро-1». Тоді «червоно-білі» легко виграли домашній матч у Празі (3:0), навіть забивши третій гол у меншості. Матч-відповідь завершиіся нічиєю, мінімальна інтрига померла на 52-й хвилині, коли чехи зрівняли рахунок.

У чемпіонаті пражани в поточному сезоні йдуть на першому місці, вигравши всі п'ять перших матчів із загальним рахунком 9:2. Команда Йиндржиха Трпишовски забиває не так багато, але дуже надійно грає в захисті. До речі, минулого сезону «Славія» набрала однаково очок із чемпіоном, «Спартою», але виявилася гіршою за додатковими показниками.

Раніше за клуб із Праги виступав центральний захисник молодіжної збірної України Максим Таловєров, але цього сезону він знову пішов у австрійський ЛАСК на правах оренди, але тепер уже з правом викупу. Також у складі «червоно-білих» числиться Тарас Качараба, хоча в офіційних матчах цього сезону він не зіграв жодної хвилини. На єврокубки він взагалі не заявлений.

Зоря

У новому сезоні луганський клуб очолив сербський фахівець Ненад Лалатович і поки що до команди є багато питань. Перші два матчі чемпіонату були програні в меншості, після чого вдалося здолати не менш проблемну «Ворсклу». В останньому наразі турі «Зоря» розійшлася миром з «Олександрією», і це можна вважати непоганим результатом для хлопців Лалатовича. Хоча в минулому сезоні цей суперник був битий двічі із загальним рахунком 6:1.

Дуже шкода, що «Зорі» не вдалося зберегти Патріка Ван Леувена на єврокубкову кампанію. З нідерландським фахівцем біля керма ця команда минулого сезону виглядала вражаюче. Але від пропозиції «Шахтаря» не відмовляються.

У складі «чорно-білих» у майбутньому матчі не зіграє нападник Назарій Русин, він відчув біль у привідному м'язі на одному з останніх тренувань і залишився у Львові, де проходить лікування і проводить індивідуальні тренування з терапевтом. Але є і хороші новини, вже два матчі як грає панамський півзахисник Едуардо Герреро, який навіть забив «Ворсклі».

Зазначимо, що переможець двоматчевого протистояння пройде до групового етапу Ліги Європи. Команда, що програла, вилетить до групового етапу Ліги конференцій, тому особливої гіркоти від поразки точно не буде.

Прогноз на протистояння

Безумовним фаворитом двоматчевого протистояння букмекери вважають «Славію» (1,07 проти 8,6), у першому матчі українській команді залишають мало шансів. Ризикнемо припустити, що на День незалежності України «Зоря» програє не більше, ніж в один гол. Беремо Ф(+1,5) на луганчан за 2,33.

Орієнтовні склади:

«Славія» Прага: Коларж – Огбу, Голеш, Шранц, Провод, Зафейріс, Дорлі, Масопуст, Лінгр, Юреска, ван Бурен.

«Зоря»: Турбаєвський, Вантух, Батагов, Джордан, Снурніцин, Дришлюк, Мишньов, Антюх, Волошин, Кирюханцев, Герреро.

24 серпня, четвер

«Славія» Прага – «Зоря»
Прага. Стадіон «Eden Arena». 20:00
ТБ-трансляція на телеканалі Уніан і Youtube-каналі FootballHub
СЛАВІЯ ПРАГА – ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Крісто Тохвер (Естонія)
Прогноз Sport.ua – 2:1
Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Перес відреагував на повернення Куртуа на поле після важких травм
Футбол | 04 травня 2024, 16:10 0
Перес відреагував на повернення Куртуа на поле після важких травм

Бельгійський воротар вийде у старті на матч проти «Кадіса»

Арсенал і Борнмут назвали склади. Чи зіграє Зінченко проти Забарного?
Футбол | 04 травня 2024, 13:35 5
Арсенал і Борнмут назвали склади. Чи зіграє Зінченко проти Забарного?

Команди проведуть матч 36-го туру сезону-2023/2024

Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Злий Глобинець
А раптом Зоря викладеться на 150% і виграє у Славії? Недооцінка суперника там і все таке інше... А що, м'яч круглий, поле квадратне...
Віктор Коробка
Букмекери не вірять в Зорю абсолютно. Бажаємо луганчанам осоромити їх аналітиків в день свята Незалежності України!
Minolt
Успіх у спорті при приблизній рівності суперників на 100 відсотків залежить від спортивної злості. Якщо очі не горять - нема чого виходити на поле, майданчик, трек, корт і т.д.
Minolt
Через пресінг Зоря не зможе навіть підійти до середини поля. Найкращий варіант вкидати м'яч на поле суперника а там вже боротьба за нього 50 на 50. Бажаю вдачі
coba777
Зоря зараз не готова до ЛЄ. Група ЛК дає більше шансів пройти далі, та й для загального рейтингу це краще.
Александр Науменко
ЛАСК, австрійський
Андрей Залищук
за щастя для Зорі буде програш в один м'яч