Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 27 серпня 2023, 14:56
2198
17

Колос – Шахтар. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Перед зустріччю у Ковалівці у суперників однакова кількість очок після чотирьох турів

| Оновлено 27 серпня 2023, 14:56
2198
17
Колос – Шахтар. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
ФК Шахтар

У п'ятому турі української Прем'єр-Ліги «Колос» на своєму стадіоні у Ковалівці прийматиме донецький «Шахтар». Цікаво, що у перших чотирьох турах нового чемпіонату обидві команди здобули по дві перемоги та по два рази зіграли внічию.

Колос

Особливо впадає у вічі той факт, що на даний момент «Колос» пропустив у свої ворота лише один м'яч. І це при тому, що у міжсезоння команду залишив головний голкіпер Євген Волинець. Але Кирило Фесюн, який зайняв його місце у воротах, разом із партнерами по обороні, ще раз довів, що незамінних людей немає. І якщо багато працювати на тренуваннях, результат обов'язково буде.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

До речі, тут слід зазначити, що явно припали до двору ковалівцям вже досвідчені захисники Андрій Цуріков і Микита Бурда. Перший, як і раніше, встигає відпрацьовувати і в обороні, і голи забивати в чужі ворота, а колишній динамівець, схоже, остаточно відновився після тривалого лікування, пов'язаного з травмами, і демонструє надійну гру. Можна було б похвалити і ще одного захисника Ніколая Золотова, але у попередньому матчі з «Рухом» він був вилучений з поля і тепер буде змушений пропустити поєдинок.

А ще «Колос» поки що залишається серед трьох команд, які ще не програвали в чемпіонаті. Причому одна з них – майбутній суперник «Шахтар». Тому у випадку нічиєї обидва клуби залишаться з нулями у графі поразок. А якщо хтось із них виграє, то число нулів у турнірній таблиці, зрозуміло, скоротитися.

Шахтар

Порівняно з «Колосом», нові підопічні Патріка ван Леувена навряд чи задоволені тим, що мають 8 очок після чотирьох проведених матчів. Адже вони, напевно, не планували грати внічию з «Вересом» 1:1 та «Кривбасом» 3:3. Але поки що чемпіон змушений задовольнятися тим, що має, і розраховувати на поповнення очкового багажу в наступних матчах.

Щось зовсім погано у гірників із ігровою дисципліною. Особливо це стосується Артема Бондаренка, який вже примудрився отримати дві червоні картки у новому сезоні. Під стать йому і Дмитро Чигринський, який нещодавно повернувся до рідного клубу. У своєму другому матчі за «Шахтар» досвідчений захисник отримав два попередження і теж був змушений достроково залишити поле. Обидва вони у матчі з «Колосом» точно не зіграють.

Не буде у складі гірників і Лассіни Траоре, який днями переніс операцію. Також стало відомо цього тижня, що захисник Віктор Корнієнко вирушив в оренду до полтавської «Ворскли», а на його позицію було придбано грузинського гравця Іраклі Азарова. Враховуючи, що праворуч у гірників ми вже частенько бачимо його співвітчизника Гіоргі Гочелеішвілі, то незабаром можемо спостерігати в донецькій команді лінію оборони з грузинським акцентом.

І ще. Із позитивних новин для вболівальників «Шахтаря» можна виділити повернення до основної групи Георгія Судакова. Його відсутність у стартових матчах нового чемпіонату явно позначалася на конструктивній грі гірників. Та й для нашої збірної цей футболіст дуже важливий.

Статистика матчів

В українській Прем'єр-Лізі суперники провели 9 матчів, у яких 8 перемог у «Шахтаря» та одного разу було зафіксовано нічию. Різниця м'ячів 25-6. Ось і минулого сезону гірники двічі досягали успіху. У першому колі на «Арені-Львів» з рахунком 3:0 (два голи забив Мудрик та один Тейлор). А в другому колі у Ковалівці 3:1 (тут відзначилися у переможців Бондаренко, Траоре і Келсі, а у «Колоса» – Оріховський).

Орієнтовні склади:

«Колос»: Фесюн, Цуріков, Бурда, Бондаренко, Болбат, Лучкевич, Оріховський, Богданов, М'якушко, Ільїн, Безбородько

«Шахтар»: Різник, Гочолеїшвілі, Матвієнко, Ракицький, Топалов, Степаненко, Криськів, Назарина, Судаков, Зубков, Сікан

Прогноз на протистояння:

Підопічні Патріка ван Леувена втратили вже чотири очки і, швидше за все, у Ковалівці вони гратимуть на перемогу. У «Колоса» зараз теж досить досвідчений склад, тому гра має вийти цікавою. Припустимо, що «Шахтар» виграє з рахунком 2:1.

27 серпня, неділя

«Колос» – «Шахтар»
Ковалівка. Стадіон «Колос». 15:00
ТБ-трансляція на платформах Megogo, Setanta Sports, Київстар ТБ
КОЛОС – ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Віталій Романов (Дніпро)
Прогноз Sport.ua – 1:2

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Україна пропустила вперше на турнірі, але розгромила Іспанію
Хокей | 01 травня 2024, 14:43 8
ЧС з хокею. Україна пропустила вперше на турнірі, але розгромила Іспанію

Четвертий матч чемпіонату світу з хокею

Список бомбардирів Ліги чемпіонів 2023/24 після голу Кейна, дубля Вінісіуса
Футбол | 01 травня 2024, 08:01 2
Список бомбардирів Ліги чемпіонів 2023/24 після голу Кейна, дубля Вінісіуса

Гаррі наздогнав Мбаппе (в обох – по 8), але француз ще має грати з «Боруссією Д»

Коментарі 17
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Swed
Как раз такой момент в чемпионате, когда Колос может наконец то обыграть Шахтёр.  Например, 3:0, по примеру Полесья.
Dfs2262ar
Прогноз на протистояння:Підопічні Патріка ван Леувена втратили вже чотири очки і, швидше за все, у Ковалівці вони гратимуть на перемогу.Мені так, для себе....у автора хочеться спитати: А що, Шахтар колись не на перемогу грав?
Злий Глобинець
Судаков відновився, а це велике підсилення. Якщо голландець не "заганяє" команду на тренуваннях (Лассіна вже зламався, хто наступний?) - то виграють. Чекаємо дебюту з перших хвилин когось із новачків.
Умник
Состав Колоса прикольный
Команда эксов Шахтера Динамо Десны)))))
Reineke
Буде складно 2-2
Fant24
Шахтер сейчас слабый .защита дырявая .Но скоро у него будет усилкние .Пачеттино написал список из 5 человек которые не нужны Челси .Мкдрик среди этих.игроков .Может в аренду в шахтер скинут 
Remark
Как по мне, тут все очень просто: 
Ставка: ТБ 1.5 на матч (уверен на 93.83%)
Прогноз: Шахтер как пропускает, так и забивает. Был ОЧЕЕЕНЬ уверен в счете 1-1 на матч, с голом от Шахтера в первом тайме и голом от Колоса во втором тайме. Но, то что Колос редко играет в ничью дома, то возможет и еще 1 вариант окончания матча - это 1-4. Подэтажу: прогнозирую 1-1 итог (80%) и 1-4 (20%).