Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 27 серпня 2023, 21:12
8624
17

Вилучення та злива не завадили. Шахтар здолав зразковий захист Колосу

Команда Патріка ван Леувена знову залишилась у меншості, але вперше в сезоні не пропустила

| Оновлено 27 серпня 2023, 21:12
8624
17
Вилучення та злива не завадили. Шахтар здолав зразковий захист Колосу
ФК Шахтар Донецьк

Дедалі більших обертів набирає новий розіграш української Прем’єр-ліги й ми стрімко наближаємось до початку осінньої міжнародної паузи, перед якою зможемо зробити перші висновки щодо поточного стану кожної з команд. Для когось вони будуть мати втішний характер, для когось – ні, але й буде така категорія колективів, від яких можна було очікувати й на більші здобутки, проте вони все одно остались при своєму.

До класу останніх належить чинний чемпіон України донецький «Шахтар», який у рамках п’ятого туру національної першості завітав у гості до ковалівського «Колоса» в статусі не те що не лідера чергових перегонів за «золотими» медалями, а взагалі в якості команди, що поступається підопічним Ярослава Вишняка за додатковими показниками. Річ у тім, що «гірники» до цього двічі обпіклись на «Кривбасі» (3:3) та «Вересі» (1:1), і це при тому, що єврокубки для команди Патріка ван Леувена ще не розпочинались.

Два важливих фактори викликали певні перестороги у вболівальників команди з Донецька цього вечора: як «Шахтарю» уникнути чергових пропущених голів та як при цьому оминути кризу других таймів, яка супроводжувала «гірників» у матчах до цього. Роблячи крок наперед, скажемо, що з обома цими проблемами чемпіони України зуміли впоратись, а ось що робити з непотрібними вилученнями – цього гості так і не вигадали.

На 38 хвилині Гочолеішвілі зіграв на правому фланзі захисту просто в ногу Богданову, спричинив супернику травму, а сам при цьому залишив команду в меншості. І добре, що незадовго до цього «Шахтар» зміг продавити захист «Колоса» посеред першого тайму, а Криськів та Сікан забезпечили простір для удару по порожніх воротах для Назарини.

До цього ми теж спостерігали за спробами донеччан вийти вперед за рахунком, проте вони концентрувались, здебільшого, довкола стандартних положень, а тут виник варіант із позиційним розіграшем. Хоча «колоски» в цілому діяли доволі компактним блоком позаду.

І тільки-но команда Вишняка почала піднімати голову на тлі вилучення в суперників, як одразу ж була спіймана на швидкій атаці. Майстерний пас Криськіва за спини захиснику до центру штрафного з правого флангу під удар Кащуку був лише вершиною якісної побудови переходу з позиційного пресингу до завершальної фази.

Отже, другий тайм, на який «чорно-білі» мали виходити з суттєвим відставанням за рахунком, але при цьому перевага за кількістю гравців на полі нікуди не поділась. Розумів це й «Шахтар», тож рішення відходити до захисту власних воріт цього разу від ван Леувена, скоріше, було нагальною потребою. Господарі розпочали дуже потужно, створили кілька непоганих нагод за участі Салабая та Мякушка, але свого так і не досягли.

А потім ван Леувен відверто здивував, коли кинув до бою одразу чотири нових виконавців у рамках одного слоту замін, однак ця дія дозволила його команді без зайвих складнощів довести гру до логічного завершення. На відміну від «Кривбаса» та «Вереса», «Колос» своїми нагодами так і не скористався.

Наступними вихідними ковалівський «Колос» гратиме проти криворізького «Кривбаса», а донецький «Шахтар» навідається в гості до закарпатського «Миная».

Наші оцінки:

«Колос» (заміни): Болбат – 6,0, Салабай – 6,5, Велетень – 6,0, Рангел – б/о.

«Шахтар» (заміни): Конопля – 6,0, Ракіцький – 6,0, Судаков – 5,0, В’юнник – 5,5, Кастілло – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 5-й тур.

«Колос» – «Шахтар» - 0:2

Назарина, 25, Криськів, 45+2

Бурда, 32 – Судаков, 89

Гочолеішвілі, 38 (грубий фол)

«Колос»: Фесюн – Гончаренко, Бурда, Кукош – Цуріков, Богданов (Болбат, 41), Демченко (Велетень, 60), Лучкевич – Мякушко (Рангел, 82), Безбородько (Салабай, 46), Оріховський.

«Шахтар»: Різник – Азаров, Матвієнко, Козік (Ракіцький, 65), Гочолеішвілі – Степаненко (Кастілло, 74) – Кащук (Конопля, 64), Криськів, Назарина, Зубков (В’юнник, 65) – Сікан (Судаков, 65).

Арбітр: Віталій Романов (Дніпро).

Стадіон: «Колос» (с. Ковалівка).

Удари (у площину): 18 (6) – 9 (3)
Кутові: 11 – 4
Офсайди: 3 – 1.

КОЛОС - ШАХТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 34°C

Події матчу

45’ +2
ГОЛ ! М'яч забив Олексій Кащук (Шахтар Донецьк).
38’
Георгій Гочолеішвілі (Шахтар Донецьк) отримує червону картку.
25’
ГОЛ ! М'яч забив Єгор Назарина (Шахтар Донецьк).
Оцініть матеріал
(35)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Все вирішиться у Парижі. Боруссія мінімально перемогла ПСЖ
Футбол | 01 травня 2024, 23:58 24
Все вирішиться у Парижі. Боруссія мінімально перемогла ПСЖ

У другому півфіналі ЛЧ сильнішою виявилася німецька команда, хоча парижани мали багато моментів

Анчелотті оцінив шалений матч із Баварією, в якому Лунін пропустив двічі
Футбол | 01 травня 2024, 07:26 0
Анчелотті оцінив шалений матч із Баварією, в якому Лунін пропустив двічі

«Реал» зіграв унічию з мюнхенською командою на «Альянц-Арені» з рахунком 2:2

Коментарі 17
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Galex
Нарешті Рєзнік зіграв на нуль!
Макс Максов
І чому Криськів не в збірній?
Віктор Коробка
Молодці, що виграли, але знову другий тайм - це жак якийсь. На ногах не тримаються, ушкодження за ушкодженням. Що там відбувається? Хіба дощ - це катастрофа? І поки можна червоні хапати?!
Игорь Петров
Второй тайм опять провалили, такое ощущение что Патрик их загонял на тренировках, физики не хватает на весь матч.
Злий Глобинець
В день шахтарів вітаю усіх уболівальників гірників з впевненою перемогою! 👍А прихильників Динамо, у свою чергу - з розчаруванням і крахом ваших чергових фантазій.😛
Reineke
 Молодці , вітаю!!
Алексей Столетов
Раньше как-то знал что происходит с каждым из игроков, теперь нет. Что там с левыми защитникам? Где уже тот Корниенко? 
ss2000
В "День Шахтера" ,Шахтер  всегда имел проблемы , сегодня пронесло !
PUMA
Образцовая защита двушку не глотает.Особенно играя в большинстве !!!
Summertime
РЕЗНИК на спине вратаря Шахтёра было указано.   Значит на русском он Рэзнык.  А его называют  Ризныком.)    Фамилии не переводятся. Иначе матч проходил в Кузнецовке.   Но никто не смог подобрать шипы Шахтёру на после ливня!    А их же несколько комплектов.  Условная Гетра набуцала бы Резнику в большинстве  штук 5.