Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 12 серпня 2023, 19:31
2625
1

Полісся – Рух. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Чи перерветься переможна хода «Руха» у Житомирі?

| Оновлено 12 серпня 2023, 19:31
2625
1
Полісся – Рух. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

У суботу, 12 серпня, «Рух» проведе свій перший гостьовий матч в новому чемпіонаті і протистоятиме дебютанту УПЛ «Поліссю». На відміну від житомирян, рухівці у новому сезоні очок ще не втрачали.

Полісся

«Полісся», яке очолює Юрій Калитвинцев, проведе в Житомирі свою другу гру в УПЛ, а в першій на домашній арені (щоправда, у статусі номінальних гостей) здобуло перемогу над «Вересом». Склад «Полісся» після переходу з Першої ліги до вищого дивізіону суттєво оновився. У складі житомирян дебютували наразі 7 новачків: Денис Бойко (перейшов з «Динамо»), Артем Шабанов («Фехервар», Угорщина), Микита Кравченко, Сергій Чоботенко (обидва – «Колос»), Артем Смоляков («Інгулець), Бені Макуана («Монпельє», Франція), Вячеслав Танковський, Олександр Назаренко (обидва – «Дніпро-1»).

Черговим новачком «Полісся» оголосило 18-річного бразильського нападника Аріельсона, який виступав за юнацькі команди «Крузейро». Щоправда, потім новина про оренду бразильського гравця зникла із сайту житомирського клубу. Через вилучення в минулому турі пропустить гру Богдан Кушніренко. Пилип Будківський може забити 40-й гол в УПЛ, а його одноклубники Дмитро Шастал та Олександр Назаренко – 10-ті.

Рух

Рухівці вдало стартували у новому сезоні, здобувши дві домашні вольові перемоги над представниками України у поточному єврокубковому сезоні - «Зорею» та «Ворсклою». Загалом безпрограшна серія «Руха» з 21 травня триває в чемпіонатах 6 ігор: чотири перемоги та дві нічиї. До повторення клубного рекорду підопічним Віталія Пономарьова залишився ще один матч. Та й три рази поспіль рухівці в УПЛ ще не перемагали.

У суботу 100-й матч в УПЛ може провести кращий бомбардир «Руха» Юрій Климчук, який може забити 25-й гол. Рухівці можуть зазнати 30-ї поразки в чемпіонатах, в тому числі 20-ї гостьової. «Жовто-чорні» можуть також пропустити 100-й гол в УПЛ (ще 1 м’яч). До «Руха» повернувся 28-річний французький півзахисник Фредді Плюман. У січні минулого року Плюман на правах вільного агента перейшов з бельгійського «Вестерло» у «Рух», а після повномасштабного вторгнення вирішив продовжити кар'єру в Ізраїлі.

Перед виїздом до Житомира Віталій Пономарьов зазначив: «Ми гратимемо проти хорошої та якісної команди. «Полісся» добре попрацювало на трансферному ринку, підписало багато футболістів. Вони ставлять перед собою високі завдання. Звичайно, «Полісся» також гратиме на перемогу, у них є перспектива боротись за першу шістку в УПЛ. Тому на нас чекає серйозна гра».

Статистика зустрічей

Раніше суперники не зустрічалися в жодних офіційних турнірах. Тож «Полісся», яке проведе свою третю гру в УПЛ, стане 19-м суперником «Руха» в українських чемпіонатах.

Феміда

Арбітром матчу призначено Максима Козиряцького (Запоріжжя), який провів 52 гри в УПЛ. Раніше «Рух» за Козиряцького відіграв 5 матчів в чемпіонатах: перемога, дві нічиї та дві поразки. «Полісся» ж за цього арбітра проведе першу гру в УПЛ.

Прогноз на протистояння

«Полісся» у минулому сезоні на своєму полі провело 11 ігор, в яких здобуло 9 перемог та зазнало 2 поразок. «Рух» в 15-ти гостьових матчах минулого чемпіонату перемагав лише тричі, а програвав 8 разів. Нашим прогнозом буде перемога господарів поля.

Орієнтовні склади:

«Полісся»: Бойко, Чоботенко, Шабанов, Смоляков, Кравченко, Огіря, Янаков, Танковський, Козак, Макуана, Будківський.

«Рух»: Ледвій, Роман, Дідик, Сич, Слюбик, Сапуга, Едсон, Руніч, Притула, Теслюк, Климчук.

12 серпня, субота

«Полісся» – «Рух»
Житомир. Стадіон «Централний». 17:00
Пряма ТБ-трансляція – платформа Megogo, Setanta Sports, Київстар ТБ
ПОЛІССЯ – РУХ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя)
Прогноз Sport.ua – 2:1
Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Буде скандал? До збірної України не приїдуть лідери
Волейбол | 02 травня 2024, 09:31 2
Буде скандал? До збірної України не приїдуть лідери

На команду чекає виступ у Золотій Євролізі

Чому не вірять у Боруссію Д? Букмекери назвали фаворита Ліги чемпіонів
Футбол | 02 травня 2024, 07:35 0
Чому не вірять у Боруссію Д? Букмекери назвали фаворита Ліги чемпіонів

Головним претендентом на трофей залишається мадридський «Реал»

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Віктор Коробка
Дуже подобаються і Полісся, і Рух. Чекаємо цікаву гру.