Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга конференцій
| Оновлено 11 серпня 2023, 12:15
6644
16

Мирослав СТУПАР: «На Буяльському був фол, це пенальті»

Відомий у минулому рефері розібрав спірні епізоди матчу Ліги конференцій

| Оновлено 11 серпня 2023, 12:15
6644
16
Мирослав СТУПАР: «На Буяльському був фол, це пенальті»
ФК Динамо Київ. Андрій Ярмоленко і Джарред Джиллетт

В першому поєдинку кваліфікаційного раунду Ліги конференцій грецький «Аріс» переміг київське «Динамо», завдяки сумнівному пенальті (1:0).

Відомий в минулому рефері Мирослав Ступар спеціально для Sport.ua прокоментував суперечливі ігрові епізоди у протистоянні в Салоніках:

- В центрі уваги оглядачів опинилися два епізоди: з призначенням пенальті у ворота динамівців та ігнорування арбітром фолу захисника греків на киянину Буяльському.

Оскільки був дотик м'яча до руки захисника динамівців Сироти, то покарання було справедливим. На жаль, тут є вина стопера киян, який в момент удару не контролював свої руки.

Що ж до падіння Буяльського, то арбітр мав повне право призначити 11-метровий. Оборонець господарів штовхнув динамівця в карному майданчику, коли той рвався до воріт. До речі, в цьому епізоді рефері був явно не послідовний. Якщо вже не призначив пенальті, то повинен був показати Буяльському жовту картку за симуляцію. Цього не сталося. Звичайно, коли б на матчі в Салоніках працювала система VAR, то в арбітра була б можливість виправити свою помилку і тоді справедливість би перемогла.

Оцініть матеріал
(57)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Gargantua
да, Ступар как всегда четко.
касание руки у Сироты было. То есть пенальти справедлив.
Но и толчек в спину Буяльского был, да еще и удар по ноге одновременно. Это тоже пенальти.
Сирота - лэв матчу.
Перець
Суддя поц 100%
Иван Качура
Був контакт - пенальті був. 
didora
Чи була рука у Сироти треба передивлятися з різних ракурсів. Те що показали по ТБ (повтори), то там нічого не видно. Якщо була рука, то пеналь, якщо ні то суддя помилився. Інтересно як він у такому інтенсивному епізоді все побачив. А на Буяльському там нічого не було. Навіть на повторі видно, що Буя сам почав підгинати ноги. Треба було м'яч доганяти, а не падати. Захисник зробив підкат і грав у м'яч. А Ступару треба лупу на очі надівати. Аби що ляпать... Про якийсь поштовх говорите, то подивіться,  як у грі Дніпра-1 нашого гравця у штрафному майданчику у спину руками штовнули і ніякого пеналя. Хай Ступар туди подивиться і скаже своє слово. Дякую за увагу.
Вадим Вадим
Ступару мабуть не показали повтор на Буяльскому із-за воріт - не було там пенальті. Якщо з якимось Арісом ми сподіваємось на пенальті, яких не було, то це фініш...
Вадим Вадим
https://www.youtube.com/watch?v=Dhs0fygN0HY                      12--00 включить, де там пенальті???
ALKOSruLKA
Такі команди ДК мало б розтоптувати й не помічаючи, а тут ниють про пенальті... Якщо якимось дивом пройдуть далі, то потім Бешикташ ї згвалтує...
vikkro
Буяльський (і не тільки) дуже любить артистично падати, судді це бачать, тому і не призначають пенальті, штрафних деколи.)
Виктор Алтухов
Після коментаря матчу Динамо-Оболонь цю підстилку можна не читати.