Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Франція
| Оновлено 29 травня 2024, 11:22
20041
1

Мистецтво чи афера? Як 40-річний Данте обдурив усіх, навіть Фабріціо Романо

Шедевральний тролінг від досвідченого бразильського центрбека!

| Оновлено 29 травня 2024, 11:22
20041
1
Мистецтво чи афера? Як 40-річний Данте обдурив усіх, навіть Фабріціо Романо
Getty Images/Global Images Ukraine. Данте

22 травня у мережі з'явився невеличкий відеоролик, який багато хто вже встиг прозвати однією з найбільших футбольних афер останніх років. Добре, якщо вже не афер, то зразків тролінгу точно.

Йдеться про відео, що з'явилося на офіційних каналах французького футбольного клубу «Ніцца» у соцмережах. На ньому відомий центральний захисник Данте протягом 1 хвилини та 22 секунд, здавалося б, збирається попрощатися з шанувальниками «орлят» та оголосити про завершення кар'єри. Все виглядає саме таким чином, тому що від 40-річного бека, власне, чекали якраз чогось подібного, але… Як виявилося, Данте не просто дуже і дуже непоганий у футболі, але він ще й страшенно талановитий з точки зору акторської майстерності.

Своїм відеороликом Данте зумів ввести в оману навіть такого маститого та авторитетного футбольного журналіста, як Фабріціо Романо. Той на своїй сторінці у соцмережі встиг відзначитися постом, в якому повідомив, що Данте залишає «Ніццу» наприкінці поточного сезону. Смішно те, що до свого поста відомий італійський інсайдер додав оригінальне відео від «Ніцци», переглянути до кінця яке сам Романо, мабуть, полінувався… А даремно!

Данте насправді вдалося розіграти чудову комедію. Вже із перших секунд відео глядач бачить проти себе людину, яка ось-ось розплачеться. Або ту, яка тільки-но припинила ридати і, зібравши волю в кулак, намагається протягом короткого часу сказати усе найголовніше, перш ніж знову піддатися волі емоцій.

Коли Данте тільки сідає в крісло, то видає протяжний звук «уууффф», який змушує повірити, що ми насправді бачимо перед собою дуже засмучену й сумну людину, яка збирається сказати щось надзвичайно важливе – те, що їй важко дасться. Далі 40-річний бразилець за класикою починає перераховувати усе, із чим в нього асоціюється його період у «Ніцці». Він дякує клубу та партнерам, відзначаючи, що вони завжди були разом – і в хвилини слави, і в періоди невдач. Він каже спасибі вболівальникам, які завжди підтримували його та прийняли як за свого із самого початку перебування в команді. А ще він розповідає про важливі голи, травми – загалом про найбільш хвилюючі моменти в стані «орлят», ніби підбиваючи підсумки усього свого періоду перебування в «Ніцці».

Все це сентиментальне оповідання Данте супроводжується чудово підібраною фортепіанною фонограмою, яка надає історії бразильця особливий шарм, роблячи її по-справжньому щирою та не залишаючи шансів глядачеві залишитися байдужим. Словом, це типове прощальне відео з усіма його традиційними «фічами» й «примочками».

В певний момент Данте навіть починає говорити про прощання: «Мені час прощатися, я люблю вас назавжди». За законами драматургії, саме в цей час глядачеві має закортіти попросити героя відео передумати, залишитися ще хоча б на трохи, аби диво продовжилося.

І саме це відбувається далі! Данте, миттєво змінюючи сумний вираз обличчя на посмішку, видає таке: «Побачимося наступного сезону, всі разом, на «Альянц Рів'єрі», щоб провести чудовий сезон знову». Після цього на екрані з'являється головна інформація, заради якої і знімався цей ролик: «Dante 2025», що означає одне – футболіст продовжив контракт із «орлятами» до 30 червня наступного року, й залишиться у «Ніцці» як мінімум до свого 41-річчя.

Але щоб дізнатися про те, яке рішення все-таки ухвалив Данте, потрібно було уважно додивитися відео до кінця. Ті, хто працював над створенням цього шедевра навколофутбольного мистецтва, чудово усвідомлювали, що в епоху одвічної нестачі часу, коли навіть ролик на 80 секунд, знятий у монотонному стилі, не зможуть додивитися до самого кінця й 70% аудиторії, можна спробувати «підловити» на такого роду тролінг дуже багатьох.

«Найжирнішою рибкою» в улові Данте та тих, хто допомагав йому створювати цей відеоролик, став, безумовно, Фабріціо Романо. 31-річний журналіст поспішив зробити висновки із перших секунд та стилістики подачі цього відео, після чого, бажаючи звично випередити колег-журналістів та конкурентів-інсайдерів, видав пост, зміст якого став величезною помилкою.

Що ж, трюк Данте спрацював блискуче, в чому він, вочевидь, був упевнений ще в момент роботи над записом цього ролика. Широка та щира усмішка бразильця наприкінці дає зрозуміти, що йому вдалося обдурити усіх (ну, чи майже усіх!), навіть включаючи досвідчених журналістів, які професійно працюють на футбольному ринку Європи 24/7.

Браво, Данте! Це було не лише красиво, а й абсолютно геніально!

Коротка довідка

Бразильський центральний захисник Данте виступає у Європі з січня 2004 року. Спочатку він перебрався до «Лілля», проте отримував там занадто мало ігрової практики, через що через два роки був спершу відпущений в оренду, а потім й проданий за 100 тисяч євро в «Шарлеруа». У Бельгії Данте затримався на три роки, хоча саме за «зебр» відіграв лише сезон, а потім за 600 тисяч євро був проданий у «Стандард». В січні 2009-го Данте вже за 2,5 мільйони переїхав до «Боруссії» Менхенгладбах, а через три із половиною роки за 4,7 мільйони євро пішов у «Баварію». В Мюнхені бразилець відіграв три сезони, після чого пішов у «Вольфсбург» (за 4,5 мільйони євро), а із серпня 2016-го грає в «Ніцці», якій його трансфер обійшовся у 2,5 мільйони євро.

За «Ніццу» Данте провів вже 282 матчі (8 голів, 11 асистів), у тому числі зіграв 32 (з 34) поєдинки в рамках сезону-2023/24 у Лізі 1. У свої 40 років він є не лише ключовим футболістом команди з топ-5 чемпіонату Франції, а й її капітаном.

За свою кар'єру Данте чотири рази ставав чемпіоном Німеччини (усі – з «Баварією»), вигравав три Кубки Німеччини, Суперкубок Німеччини, Лігу чемпіонів, Суперкубок УЄФА та клубний чемпіонат світу (всі також з «Баварією»), а ще ставав дворазовим чемпіоном Бельгії (у складі «Стандарда») й перемагав у Кубку конфедерацій в 2013 році зі збірною Бразилії. До речі, за «селесао» Данте зіграв 13 поєдинків та забив 2 м'ячі. Його останній матч у футболці національної команди – легендарний півфінал ЧС-2014, у якому бразильці були принижені майбутніми тріумфаторами змагань німцями – 1:7. Цікаво, що це був єдиний матч в рамках мундіалю, у якому Данте надали шанс зіграти…

Оцініть матеріал
(53)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

«Це сумно». Леоненко назвав головну слабкість збірної України на Євро-2024
Футбол | 26 червня 2024, 02:03 1
«Це сумно». Леоненко назвав головну слабкість збірної України на Євро-2024

Ексгравець збірної висловився про гру на контратаках

Євро-2024: календар, результати, таблиці, анонси, трансляції
Футбол | 25 червня 2024, 07:29 18
Євро-2024: календар, результати, таблиці, анонси, трансляції

Чемпіонат Європи з футболу відбудеться в Німеччині з 14 червня до 14 липня

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Kovaleff
Приколист...