Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга конференцій
| Оновлено 11 серпня 2023, 01:43
21523
142

Коли потрібен VAR. Динамо з мінімальним рахунком програло Арісу

Кияни програли перший матч 3-го кваліфікаційного раунду Ліги конференцій

| Оновлено 11 серпня 2023, 01:43
21523
142
Коли потрібен VAR. Динамо з мінімальним рахунком програло Арісу

Настала черга розпочинати єврокубкову кампанію і київському «Динамо». Першим суперником на шляху до групового етапу Ліги конференцій був грецький «Аріс».

В стартовому складі кидалася в очі відсутність Ваната. Його мав замінити Беніто, хоча існувала ймовірність, що і Ярмоленко може грати на позиції центрфорварда.

В складі господарів можна було виділити Невена Джурасека, який ще минулого сезону ставав чемпіоном УПЛ з «Шахтарем». Матарріта, який грав минулого року за «Дніпро-1», залишився в запасі.

Стартові хвилини цілком були за греками. Вони затисли «динамівців» на їхній половині та абсолютно нічого не давали зробити попереду, в свою чергу пробуючи агресивно відбирати м'яч вже біля їхнього штрафного. Гості не зовсім чекали такого натиску і досить часто дарували м'яч опонентам, які не соромилися бити. Були як і невлучні удари, так і досить небезпечні, але Бущан справився, наприклад, з пострілом Феррарі.

Сайт Динамо

Відчувалася нервозність. Вона спершу вилилася в дві жовті картки, які отримали Тимчик та Шапаренко (міг отримати і Ярмоленко), а також у незрозумілі дії Попова, який в своєму штрафному не грав до свистка, а почав апелювати до арбітра і щастя, що Бущан нейтралізував загрозу.

Далі пішло трохи краще, вдалося кілька разів вибратися на чужу половину, але без загострень. А Карлсон тим часом пробачив «Динамо» після ляпу Сироти - той незграбно махнув повз м'яч і гравець «Аріса» бив зі вбивчої позиції. Пощастило, що Дубінчак встиг підставити спину і м'яч оминув рамку.

До кінця тайму «Динамо» трохи поконтролювало м'яч. Але єдине, що вдалося створити - удар Ярмоленка з відносно вигідної позиції, який все одно заблокував захисник.

Перший тайм справив гнітюче враження. Практично без ударів грали «динамівці». М'яч не тримався їхніх ніг, не вдавалося створити більш-менш небезпечну загрозу грецьким воротам. «Аріс» виглядав відверто краще, перекусуючи наш центр та зв'язуючи фланги.

Сайт Динамо

Після перерви все залишилося без змін. Одне тільки, що суперники теж почали фолити, отримуючи картки. А біля наших воріт продовжували виникати пожежі через невпевнену гру центральних захисників.

І якщо Бущан спершу врятував після того, як всі проспали Даріду і той головою після навісу розстрілював ворота впритул, то за кілька хвилин Георгій не зумів виручити. Сирота привіз собі пенальті. Можливо, там і не було гри рукою (ВАР не було на грі), але суддя вирішив саме так, а такий розвиток подій виглядав цілком логічним. Бущан стрибнув у той кут, куди бив Пальма, але недаремно злився після удару - він дістав м'яч, але відбив у свою сітку.

Аж після того «динамівці» прокинулися. Ні, звісно, біля їхніх воріт і далі виникали пожежі, але вдалося нарешті всерйоз турбувати кіпера суперників. Але то Шапаренко бив неробочою ногою мимо, то Ярмоленко після досить непоганої атаки влучав у руки голкіперу.

При стандартах, які виконував Матарріта, постійно загрожував воротам Фабіано, але фортуна була на нашому боці. І Бущан - наприкінці доданих п'яти хвилин він чудом зреагував на удар в протихід Менендеаса після прострілу з флангу.

Сайт Динамо

Заміни відбулися аж на 81 хвилині і нічого кардинально не зробили ні Шепелєв, який замінив Шапаренка (Микола провалив матч), ні Волошин, ні Бражко.

Матч закінчився з рахунком 0:1. Важко було навіть виокремити найкращого польового гравця (Бущан, звісно, який залишив шанси на прохід за сумою двох матчів, поза конкуренцією). Можливо, Дубінчак виділявся на фоні інших. А от на лаври найгіршого претендували відразу декілька гравців, в першу чергу захисники.

Подивимось, як Луческу нівелюватиме цей кошмар у матчі-відповідь через тиждень в Бухаресті.

Ліга конференцій. 3-йкваліфікаційний раунд. Перший матч.

«Аріс» – «Динамо» – 1:0

Пальма (69, пенальті)

Жан Жюль (38), Монтойя (51), Фабіано (54), Менендес (64), Феррарі (91) – Тимчик (3), Шапаренко (16)

«Аріс»: Хуліан, Феррарі, Одубаджо, Фабіано, Монтойя, Даріда (Павичич, 82), Жан Жюль, Джурасек (Рупп, 58), Морон, Пальма (Матарріта, 76), Моберг-Карлссон (Менендес, 58)

«Динамо»: Бущан, Дубінчак, Сирота, Попов, Тимчик, Сидорчук (Бражко, 82), Шапаренко (Шепелєв, 81), Кабаєв (Волошин, 82), Буяльський, Ярмоленко, Беніто

Арбітр: Джарред Джиллетт (Австралія)

Стадіон імені Клеантіса Вікелідіса (Салоніки, Греція)

АРІС – ДИНАМО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

69’
ГОЛ ! З пенальті забив Луїс Пальма (Аріс Салоніки).
Оцініть матеріал
(119)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 142
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
8number
В УЕФА треба зробити ще одну Лігу Дна. Щоб хто вилітає звідусіль падали туди і там і залишались років на пʼять 
Phantom
Ще одні інваліди,  у такий час вам випала така нагода, займатися улюбленою справою, цієї нагоди немає у багатьох мешканців країни, а ви лише позорите нашу країну
pricolist
Як же жалюгідно дивитись на муки наших клубів в єврокубках. Динамо двійка за матч, не можуть навіть не програти цим середнякам греції
Viktor Shuper
треба щось міняти, цілком можливо що саме тренера
MrStepanovM .
якщо тренео каже що влаштує 0-0, хіба команда гратиме на перемогу?
Владимир  одесский
Який ВАР? Тут блять гравці потрібні, які будуть грати, а не дармоїди, які можуть забивати любительським командам на зборах та Оболоні в чемпіонаті України. А вийшли на трохи міцнішого суперника і всралися! Повний хаос, куди бігти, що робити з тим м‘ячем уй його знає! Тренер , якому пора вже сидіти на пенсії, не може внести якісь корективи по ходу гри. Як починали грати так і закінчили - ніяк! Сумно і соромно, що це нащадки славного Динамо Київ!
mayakovskiy1
Жалюгідне видовище. Минулого року в групі з колгоспами взяли аж 1 бал, цього року ганьба продовжується. Зливатися середняку чемпіонату Греції це рівень))
an52
Зрозуміло, що під час війни марно очікувати великих футбольних успіхів, але все одно напрошується питання - наші клуби ще в змозі здолати хоч якогось закордонного суперника?
Тарік1994
Луческу треба звільняти. Це систематична проблема, що коли щось йде не за планом він взагалі робить казна що. Тільки збив темп замінами, одна хороша це Бражко
Vitya980
Який var?  Що ви пишете? Там треба мати відповідального тренера? Не мусие старого чоловіка нехай йде бавитись з внуками.Що він може зробити в ці роки?  Там гравці не знають що робити з мячем.Це дно! Їм просто не говорчть певно нічого. Як такий клуб моде грати? Повернули Ярмоленка що все наладиться?  До дому синку. Там роботи непочатий край. Та просто встидно за таку команду і мали б битись за Україну.
Viktor Shuper
то жесть, ганьба номер 2. пройдуть греків, думаю, але якщо так гратимуть далі то проти турків жодних шансів нема. сьогодні взагалі грати не хотіли, хз чого. ці греки не сильніші Оболоні
Перець
Пишу вже пів року коли прощальний матч Сидорчука ?
Vitason
І без пенальті і з пенальті потрібно такі команди обігрувати,а не надіятись на пенальті,ви подивіться скільки пасів назад ,про що це говорить ідеї і майстерності ніякої і бажання теж , краще відкинути назад, потім ще назад і навіщо напружуватися щось вигадувати,старатись,думати просто відкинути назад і все  ,якось буде!
Volk
А шо вы думали ребятки? В сказку попали? Тут в футбол играть нужно 
Empty
Забудьте про ті пенальті( яка точка коли чувак летить з підігнутими колінами на контакт ) , не будьте предвзяті , це не упл !!!
Краще грати навчитись , а не про судів розказувати 
sergrom70
Арбітр судив справедливо. Але матч для Динамо провальний. Найгірші на мій погляд Сирота, Попов, Шапаренко, Ярмоленко, Сидорчук. Ярмолі, при всій повазі, треба закінчувати, принаймні у сбірній.
cotbus
Греки были активнее и , если бы не Бущан, то всё закончилось бы печально для ДК. Думаю, Луческу уже кардинально не изменит игру команды, а надо что-то менять, но Суркисы вкладывать деньги не спешат и будут продолжаться унылые потуги и разочарования от такого футбола
adidas77
Окрема тема - це керуваяння командою з боку Луческу  Далеко не в мене одного складається чітке розуміння, що йому давно вже на все.... І мотивації і здоров'я зовсім немає 
Сьогодні із замінами, а точніше їх відсутністю, це повний треш!!!
sahka1981
Грали хрєнлво. Звісно можна і на суддю звалити за лівий пенальті, і на Буї мав поставити точку, таке собі домашнє суддівство, особливо здивувало що суддя не дав жовту за удар ногою по плечу Попова. Можна виділити Бущана, нарешті заграв, і напевно Кабаєва. Дуже хрєнлво зіграв Ярмола, потрібно було міняти. Ну і заміни тільки на 80 хвилині... можливо у матчі відповіді буде вже полегше і в плані судівства, клімату, можливо якось і пройдуть греків, хоча і не дуже вірю, але що далі робити з такою грою...
Vitaliy Shevchenko
А хтось там Бешикташ, зібрався проходити, чи то може випадковість? І це ще на дикому фарті 0-1. Те що захист дно, показали матчі проти Миная,Оболоні, але які були відгуки про напад, проти команд з дна, і ось, більш меньше організована команда і немає атаки. Будуть в УПЛ куражитись, тай календар звільниться, для чого по 20 год.в дорозі бути. Їм ж"тяжко"...