Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 28 травня 2024, 12:30
18029
45

«Це обов'язок чоловіків». Фаріон висловилася щодо мобілізації футболістів

Мовознавиця не вважає, що у спортсменів має бути бронювання

| Оновлено 28 травня 2024, 12:30
18029
45
«Це обов'язок чоловіків». Фаріон висловилася щодо мобілізації футболістів
РБК. Ірина Фаріон

Українська мовознавиця Ірина Фаріон висловила свою думку щодо мобілізації футболістів.

– Як Ви вважаєте, чи потрібно бронювати професійних футболістів під час війни?

– В Конституції України є 65-та стаття. Захист Вітчизни – це конституційний обов’язок кожного чоловіка, і не важливо, футболіст це чи не футболіст. Наскільки мені відомо, в Україні заброньовані блазні 95-го Кварталу та актори цирку. Але разом з тим є багато людей з цієї царини, які могли отримати бронь, але вони пішли воювати. Це справа честі. Якщо люди розуміють, що таке честь, то йдуть воювати у першу чергу для того, щоб захистити свою родину і дітей.

– Але багато відомих спортсменів під час війни прославляють Україну за кордоном і донатять на ЗСУ. Чи не принесуть вони таким чином більше користі, чим на фронті, адже ніколи не тримали зброї в руках?

– Одні річ – донати, і зовсім інша – це людський ресурс. Скоро не буде кому тримати зброю на нулі. Мій зять там уже давним-давно і я чую, що говорять хлопці: «Що з цих донатів, якщо скоро не буде людей, які можуть ними скористатися?». Не треба себе відкуповувати від свого прямого конституційного обв’язку. Не можуть воювати тільки ті чоловіки, які мають певні застереження щодо стану здоров’я чи не підходять за віковою категорією. Слава України наступить тільки тоді, коли ми переможемо на полі бою. Судячи з того, що зараз відбувається в інформ-просторі, то нас готують до страшної та дикої капітуляції.

Чого варте тільки те, коли у Львові відбуваються прихований шабаш «хароших рускіх»!? «Харошиє рускіє» можуть бути тільки в чорному пакеті. Ця зустріч означає, що є певні домовленості, щоб виводити нас на дружбу з нашими «братьямі».

То чим у такому випадку будуть славити Україну наші спортсмени – м’ячем чи боксерською рукавицею? Це не має жодного значення. Он у поляків немає сильного футболу, зате Польща процвітає, маючи дуже сильній голос в європейській унії! В цей же час поляки готуються і мілітаризують свою країну. Не робіть собі ілюзій, що спорт приносить славу країні. Сьогодні Славу Україні приносить воїн ЗСУ! А раніше цього не зміг зробити ні вчитель, ні священик. Тому була війна з церквою, бо до нас завели московських попів, і війна з учителями через знищення системи освіти. Міністрами освіти призначали дегенератів, неуків, плагіаторів і потвор. Я маю на увазі Лісового, Квіта, Гриневича, Табачника. Ці люди працювали на знищення освіти. Це не приносить слави нашій країні. От коли переможемо, тоді будемо грати у футбол.

Раніше Ірина Фаріон поділилася думкою щодо українських боксерів Олександра Усика та Василя Ломаченка.

Оцініть матеріал
(41)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 45
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Gargantua
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Алекс 122
Це обов'язок для всіх але не для друзів зеленського 
Yevginarius
про блазнів курва в яблучко!
samird
Поясніть вже цій ТП (та багатьом іншим ТП), що в Констутуції України не встановлено обовʼязок ЧОЛОВІКІВ захищати Вітчизну. Там встановлено відповідний обовʼязок для ГРОМАДЯН. ВСІХ громадян. А у нас забагато особин жіночого полу, які як собаки гавкають через паркан (попиваючи каву з сирником у Львові, Відні, Парижі), що всі чоловіки мають йти їх захищати. А їм не можна, в них лапки! Можна! І потрібно! Скільки їй років було на початку війни? 58? Значить була військовозобов'язана (хоча за її ж логікою мала піти добровольцем!) відповідно до закону. Не обовʼязково ж йти в штурмовики - є багато інших посад в армії. Картоплю нехай хлопцям чистить, носки пере. НІ - вона (вони) не буде! Не по масті! Брудно, холодно, сцикотно. То нехай припне свого чорного рота вже. 
Алекс 122
Всі рівні крім друзів зеленського .здавалося б кому як не  синам порошенко чи ахмєтова бігти на фронт і рятувати міліарди що батьки вкрали на українцях.А подивися хто служить жодного з тих хто біля корита і іх.дітей .навіть в сталіна син воював 
stalevar1250
Слыш, шкура фурик, а где твои мужчины, не уж то на фронте!? ( Муж, дети)?! 
Hards11
Обовязок в першу чергу депутатів всіх рівнів , їх держава грошима забезпечує а вони не хочуть її захищати тільки говорять про чийсь обовязок. Коли бабки деребанити то вони перші а як країну захищати яка  їх годує то ні. Тому і бардак а країні що є обрані і всі інші. Те ж ТЦК ухилянти ще ті саравжні , відсотків 99 передової не бачили , а герої пять на одного а коли в окоп запхають нити будуть .......
expik2ua
А шо там с рівнопряввям? А какой долг у баб?
i.Serge
Мне кажется, или разговоры про гендерное равноправие резко стали существенно тише?
Алекс 122
Тцк в підворотнях лохів ловить.А чому не йде на фабрики порошенко або у фірми сепара ахмєтова або до друзів зелкнського у квартал ,де це написано що друзям президента можна не служити а іншім кажуть ви повинні .це обов'язок .а чому степаненко і пятов не на фронті?
Андрій Заліщук
Я би на нуль кинув би цю шваль Фаріон разом з Мосійчук до речі і тоді закудахтали би по-іншому, шлюхи такі, вони і є вороги народу для України, хто слухав останнє інтерв'ю Мосійчук, де вона про своїх синів розказувала, то просто капздец???!!!
nick07
от щодо ЗСУ ,то вона права, але ж не їй рота відкривати - вона довший час була у системі влади і могла щось змінити, а не лише обзиватись
Bernard6-9
Господа, вот как выглядит маразм на старости лет, расходимся 
Выталкиватель парашутистов
Яка б там не була Фаріон, але зараз вона права на 100 відсотків. Чому якийсь там футболіст, навіть не МС з футболу, повинен отримувати бронь від служби в ЗСУ? Я б ще зрозумів, якби він, футболіст, був олімпійським чемпіоном, чемпіоном миру та Європи, мав особистий великий вплив на думки пересічних українців, користувався великою повагою в міжнародному футболі.... Але ці сцикуні від 18 до 30 років, які один раз в неділю з під палиці виходять на зелену галявину побігати  та погратися з м'ячиком у колі таких-же "патріотів", а після виснажливої роботі підти та відірватися з повіями в ресторанах, ввічливо так відповідають на запитання - а чому не на фронті? - так ми автомат не тримали в руках, як ми можемо воювати? А хлопці, які воюють на передку, що, вони народилися з автоматом в руках? Всі колись вперше взяли його в руки і навчилися знищувати ворога.... Або, як мені сказав один знайомий футболіст - я ніколи не буду вбивати своїх братів-росян, хай воюють ті, у кого нема можливості відкосити від ЗСУ.... І Багатьом з ним байдуже, в якій державі вони будуть грати в футбол - де президентом Зеленський, чи карлик-педофіл, аби гроші платили. Так що Фаріон права, але багато юдей в Україні все ще вірять в те, що росіяни наші брати, а наші міста знищують війська ЗСУ, щоб ми не любили РФ...
_Per4ecter_
Навіть нічого додати до цієї об'єктивної точки зору на поточне становище справ у країні.
Xvalenok03
Её постоянно кто-то проталкивает.
Через неё проталкивают чьё-то мнение.
Кто это?