Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Премьер лига
| Обновлено 28 мая 2024, 12:30
17975
45

«Это долг мужчин». Фарион высказалась по поводу мобилизации футболистов

Языковед не считает, что у спортсменов должно быть бронирование

| Обновлено 28 мая 2024, 12:30
17975
45
«Это долг мужчин». Фарион высказалась по поводу мобилизации футболистов
РБК. Ирина Фарион

Украинский языковед Ирина Фарион высказала свое мнение относительно мобилизации футболистов.

– Как Вы считаете, нужно ли бронировать профессиональных футболистов во время войны?

– В Конституции Украины есть 65-я статья. Защита Отечества – это конституционная обязанность каждого мужчины, и не важно, футболист это или не футболист. Насколько мне известно, в Украине забронированы шуты 95-го Квартала и актеры цирка. Но вместе с тем есть много людей из этой сферы, которые могли получить бронь, но они пошли воевать. Это дело чести. Если люди понимают, что такое честь, то идут воевать в первую очередь для того, чтобы защитить свою семью и детей.

– Но многие известные спортсмены во время войны прославляют Украину за рубежом и донатят на ВСУ. Не принесут ли они таким образом больше пользы, чем на фронте, ведь никогда не держали оружия в руках?

– Одно дело – донаты, и совсем другое – это человеческий ресурс. Скоро некому будет держать оружие на нуле. Мой зять там уже давным-давно и я слышу, что говорят ребята: «Что с этих донатов, если скоро не будет людей, которые могут ими воспользоваться?». Не надо себя откупать от своей прямой конституционной обязанности. Не могут воевать только те мужчины, которые имеют определенные предостережения относительно состояния здоровья или не подходят по возрастной категории. Слава Украины наступит только тогда, когда мы победим на поле боя. Судя по тому, что сейчас происходит в информ-пространстве, то нас готовят к страшной и дикой капитуляции.

Чего стоит только то, когда во Львове происходят скрытый шабаш «хароших русских»! «Хорошие русские» могут быть только в черном пакете. Эта встреча означает, что есть определенные договоренности, чтобы выводить нас на дружбу с нашими «братьями».

Так чем в таком случае будут славить Украину наши спортсмены – мячом или боксерской перчаткой? Это не имеет никакого значения. Вон у поляков нет сильного футбола, зато Польша процветает, имея очень сильный голос в европейской унии! В это же время поляки готовятся и милитаризируют свою страну. Не стройте себе иллюзий, что спорт приносит славу стране. Сегодня Славу Украине приносит воин ВСУ! А раньше этого не смог сделать ни учитель, ни священник. Поэтому была война с церковью, потому что к нам завели московских попов, и война с учителями из-за уничтожения системы образования. Министрами образования назначали дегенератов, неучей, плагиаторов и уродов. Я имею в виду Лисового, Квита, Гриневича, Табачника. Эти люди работали на уничтожение образования. Это не приносит славы нашей стране. Вот когда победим, тогда будем играть в футбол.

Ранее Ирина Фарион поделилась мнением относительно украинских боксеров Александра Усика и Василия Ломаченко.

Оцените материал
(84)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 45
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
samird
Поясніть вже цій ТП (та багатьом іншим ТП), що в Констутуції України не встановлено обовʼязок ЧОЛОВІКІВ захищати Вітчизну. Там встановлено відповідний обовʼязок для ГРОМАДЯН. ВСІХ громадян. А у нас забагато особин жіночого полу, які як собаки гавкають через паркан (попиваючи каву з сирником у Львові, Відні, Парижі), що всі чоловіки мають йти їх захищати. А їм не можна, в них лапки! Можна! І потрібно! Скільки їй років було на початку війни? 58? Значить була військовозобов'язана (хоча за її ж логікою мала піти добровольцем!) відповідно до закону. Не обовʼязково ж йти в штурмовики - є багато інших посад в армії. Картоплю нехай хлопцям чистить, носки пере. НІ - вона (вони) не буде! Не по масті! Брудно, холодно, сцикотно. То нехай припне свого чорного рота вже. 
Gargantua
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Алекс 122
Це обов'язок для всіх але не для друзів зеленського 
Yevginarius
про блазнів курва в яблучко!
Алекс 122
Всі рівні крім друзів зеленського .здавалося б кому як не  синам порошенко чи ахмєтова бігти на фронт і рятувати міліарди що батьки вкрали на українцях.А подивися хто служить жодного з тих хто біля корита і іх.дітей .навіть в сталіна син воював 
stalevar1250
Слыш, шкура фурик, а где твои мужчины, не уж то на фронте!? ( Муж, дети)?! 
Hards11
Обовязок в першу чергу депутатів всіх рівнів , їх держава грошима забезпечує а вони не хочуть її захищати тільки говорять про чийсь обовязок. Коли бабки деребанити то вони перші а як країну захищати яка  їх годує то ні. Тому і бардак а країні що є обрані і всі інші. Те ж ТЦК ухилянти ще ті саравжні , відсотків 99 передової не бачили , а герої пять на одного а коли в окоп запхають нити будуть .......
expik2ua
А шо там с рівнопряввям? А какой долг у баб?
i.Serge
Мне кажется, или разговоры про гендерное равноправие резко стали существенно тише?
Алекс 122
Тцк в підворотнях лохів ловить.А чому не йде на фабрики порошенко або у фірми сепара ахмєтова або до друзів зелкнського у квартал ,де це написано що друзям президента можна не служити а іншім кажуть ви повинні .це обов'язок .а чому степаненко і пятов не на фронті?
Андрій Заліщук
Я би на нуль кинув би цю шваль Фаріон разом з Мосійчук до речі і тоді закудахтали би по-іншому, шлюхи такі, вони і є вороги народу для України, хто слухав останнє інтерв'ю Мосійчук, де вона про своїх синів розказувала, то просто капздец???!!!
nick07
от щодо ЗСУ ,то вона права, але ж не їй рота відкривати - вона довший час була у системі влади і могла щось змінити, а не лише обзиватись
Bernard6-9
Господа, вот как выглядит маразм на старости лет, расходимся 
Выталкиватель парашутистов
Яка б там не була Фаріон, але зараз вона права на 100 відсотків. Чому якийсь там футболіст, навіть не МС з футболу, повинен отримувати бронь від служби в ЗСУ? Я б ще зрозумів, якби він, футболіст, був олімпійським чемпіоном, чемпіоном миру та Європи, мав особистий великий вплив на думки пересічних українців, користувався великою повагою в міжнародному футболі.... Але ці сцикуні від 18 до 30 років, які один раз в неділю з під палиці виходять на зелену галявину побігати  та погратися з м'ячиком у колі таких-же "патріотів", а після виснажливої роботі підти та відірватися з повіями в ресторанах, ввічливо так відповідають на запитання - а чому не на фронті? - так ми автомат не тримали в руках, як ми можемо воювати? А хлопці, які воюють на передку, що, вони народилися з автоматом в руках? Всі колись вперше взяли його в руки і навчилися знищувати ворога.... Або, як мені сказав один знайомий футболіст - я ніколи не буду вбивати своїх братів-росян, хай воюють ті, у кого нема можливості відкосити від ЗСУ.... І Багатьом з ним байдуже, в якій державі вони будуть грати в футбол - де президентом Зеленський, чи карлик-педофіл, аби гроші платили. Так що Фаріон права, але багато юдей в Україні все ще вірять в те, що росіяни наші брати, а наші міста знищують війська ЗСУ, щоб ми не любили РФ...
_Per4ecter_
Навіть нічого додати до цієї об'єктивної точки зору на поточне становище справ у країні.
Xvalenok03
Её постоянно кто-то проталкивает.
Через неё проталкивают чьё-то мнение.
Кто это?