Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 05 липня 2023, 16:30
65
0

Тотали в ставках: найпопулярніші варіанти у футболі

Розбираємося у варіантах тоталів у світі футбольних ставок

| Оновлено 05 липня 2023, 16:30
65
0
Тотали в ставках: найпопулярніші варіанти у футболі

Тотал, за своїм значенням, це завжди сума певних речей або явищ. У світі спортивних ставок під цим поняттям заведено розглядати кількість умовних одиниць (чого саме - зазначено в назві конкретного варіанту) у спортивному змаганні. Якщо говорити про футбол, це насамперед голи. Але також можуть траплятися лінії на штрафні, попередження, кутові, картки, пенальті тощо.

Традиційно в лініях "тотали" позначається через літеру "Т" (тим паче що вона універсальна і для кирилиці, і для латиниці), а далі приєднується конкретне значення, або "Б" (звісно ж, "більше"), або "М" (логічно, протилежне - "менше"). Причому дають змогу ставити як на повний матч, так і на коротший ігровий відрізок (у футболі - тайм, рідше - чітко вказаний інтервал хвилин).

Тотал у футбольних поєдинках може бути не тільки загальним, а й індивідуальним. За першого виду вивчається загальне число забитих м'ячів у поєдинку (або, як згадувалося вище, за інший час поєдинку). Як показує багаторічна статистика, за 1 футбольний матч забивається в середньому 2-3 голи, тож переважно стандартно як середнє значення букмекери люблять виставляти саме значення 2,5, надаючи гравцям вибір між "більше" і "менше". Але, звісно ж, завжди виходять зі стилю і форми супротивників. На гру за участю "Атлетіко" основною буде інша, менша пара тоталів, а в іграх з "Аталантою" - часто вища.

Розглянемо найстандартніші моделі, що зустрічаються найчастіше:

  • Тотал більше 3,0. У разі, якщо команди заб'ють у підсумку саме 3 м'ячі, то буде розраховано "повернення" (суму помножать на коефіцієнт 1,0 і повернуть у тому ж обсязі). Для виграшу потрібно 4+ м'ячів, а якщо результативність не перевищить 2 голів, ставка програє загалом.
  • Менше/більше 2,5. Протилежні варіанти. Для того, щоб зайшла перша, ТМ2,5, потрібно, щоб голів узагалі не забили, або їх було в підсумку 1-2 на пару супротивників. А за результативності в 3+ гравець втратить гроші. Щодо ставки "ТБ2,5" сценарії працюють протилежно.
  • Тотал менше 2,0. Тут теж може бути повернення - за ситуації, коли в поєдинку забивають рівно двічі (1-1 або перемога однієї зі сторін 2-0). Якщо в поєдинку не заб'ють взагалі, або буде чиясь мінімальна, 1-0, перемога, прогноз виявиться виграшним. За результативності в 3 м'ячі та більше, підсумок буде програшним для гравця.
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.