Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 06 липня 2024, 21:58
6990
1

Нідерланди – Туреччина. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

Чи зможуть турки піднести ще один сюрприз?

| Оновлено 06 липня 2024, 21:58
6990
1
Нідерланди – Туреччина. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

У суботу, 6 липня, у поєдинку 1/4 фіналу чемпіонату Європи зустрінуться збірні Нідерландів та Туреччини.

Нідерланди

На груповому етапі збірна Нідерландів посіла третє місце у своєму квартеті. У першому турі обігравши Польщу, «помаранчеві» потім зіграли внічию з Францією. У третьому турі нідерландці програли Австрії, але це не вплинуло на їхній вихід до плей-оф, оскільки поляки достроково втратили шанси на вихід із групи.

У 1/8 фіналу збірна Нідерландів зустрілася з Румунією, яка несподівано посіла перше місце у групі Е разом із Бельгією, Україною та Словаччиною. Румуни не змогли чинити опір більш статусним опонентам: «помаранчеві» здобули перемогу з рахунком 3:0.

У воротах збірної Румунії двома голами відзначився Доніел Мален, і цей дубль став першим на Євро-2024. Цікаво, що Мален став першим нідерландцем, який забив у плей-оф Євро після виходу на заміну. Зазначимо результативну гру Коді Гакпо, який забив уже три голи на поточній континентальній першості. Саме Гакпо УЄФА визнала найкращим гравцем матчу нідерландців із румунами. Три гольові передачі на турнірі записав до свого активу Хаві Сімонс.

Туреччина

Збірна Туреччини здобула чималих результатів у 2000-х роках, але згодом демонструвала посередні результати. І ось на Євро-2024 турки знову виступають у плей-оф і вже дійшли до 1/4 фіналу. На груповій стадії підопічні Вінченцо Монтелли обіграли Грузію та Чехію, але не змогли уникнути поразки у матчі з Португалією. Зайнявши друге місце групи F, турки в 1/8 фіналу зустрілися з Австрією. Дві атакуючі команди продемонстрували видовищний футбол, а гра завершилася перемогою збірної Туреччини.

Головним героєм зустрічі став захисник Меріх Демірал, який забив два голи та чудово розібрався з оборонними діями. Зазначимо, що Демірал став автором найшвидшого голу на стадії плей-оф в історії фінальних турнірів чемпіонатів Європи. Великий внесок в успіх турецької збірної зробив голкіпер Мерт Гюнок, неймовірний сейв якого у компенсований час не дозволив австрійцям перевести матч у овертайм.

Гравці збірної Туреччини у кожному поєдинку відчайдушно чіпляються за результат, не шкодуючи ні себе, ні суперників. Це призводить до дискваліфікації футболістів. Ось і в майбутньому матчі з Нідерландами своїй команді через перебір жовтих карток не допоможуть Ісмаїл Юксек та Оркун Кекчю. Не зіграє й згаданий Демірал, щоправда, з іншої причини. Після другого голу у ворота Австрії захисник показав «ультранаціоналістичний жест Вовчий салют», який заборонено у низці країн Європи, й УЄФА дискваліфікувала футболіста на два матчі. Натомість повернуться на поле захисник Самет Акайдин та півзахисник Хакан Чалханоглу, які відбули дискваліфікацію.

Статистика зустрічей

Команди раніше провели 14 очних дуелей: нідерландці здобули 6 перемог, а турки 4 рази обігравали «помаранчевих». Попереднє протистояння суперників відбулося у відбірковому турнірі ЧС-2022, і у двох матчах було забито 13 голів. На своєму полі турки обіграли збірну Нідерландів із рахунком 4:2, а в Амстердамі господарі поля взяли переконливий реванш – 6:1.

Прогноз на протистояння

Збірна Нідерландів є фаворитом зустрічі, але турки продемонстрували, що можуть битися за результат. Для футболістів збірної Туреччини було важливо відновитись після виснажливого матчу з Австрією. Вважаємо, що клас «помаранчевих» повинен позначитися, і вони зможуть завоювати путівку до півфіналу.

Орієнтовні склади

Нідерланди: Вербрюгген; Думфріс, де Врей, ван Дейк, Аке; Схаутен, Сімонс, Рейндерс; Мален, Депай, Гакпо

Туреччина: Гюнок; Мюлдюр, Акайдин, Бардакджі, Кадіоглу; Йокушлу, Айхан; Йилдиз, Чалханоглу, Йилмаз; Гюлер

6 липня, субота

Нідерланди – Туреччина
Берлін. Стадіон «Олімпіаштадіон». 22:00
ТБ-трансляція на відеосервісі MEGOGO
НІДЕРЛАНДИ – ТУРЕЧЧИНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Клеман Тюрпен (Франція)
Прогноз Sport.ua – 2:1
Оцініть матеріал
(27)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

«Дурень та пліткар». Буряк прокоментував чутки про конфлікт з Шевченком
Футбол | 08 липня 2024, 08:54 5
«Дурень та пліткар». Буряк прокоментував чутки про конфлікт з Шевченком

За словами Ігоря Циганика, гравець та тренер посварилися у відборі до Євро-2004

Майк Тайсон назвав «найсенсаційнішого» бійця за всю історію боксу
Бокс | 08 липня 2024, 07:37 0
Майк Тайсон назвав «найсенсаційнішого» бійця за всю історію боксу

«Залізний Майк» високо оцінив Менні Пак'яо

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
c_a_p2
Хочеться перемоги турків...
Надоїли збірні колишніх та теперішніх володінь європейців