Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 15 липня 2024, 01:42
9244
12

Вольовий крок у півфінал. Збірна Нідерландів здолала Туреччину

Команда Рональда Кумана вийшла до 1/2 фіналу

| Оновлено 15 липня 2024, 01:42
9244
12
Вольовий крок у півфінал. Збірна Нідерландів здолала Туреччину
Getty Images/Global Images Ukraine

Чвертьфінальна стадія чемпіонату Європи-2024 блискавично промайнула перед нашими очима за останні два дні, і за підсумком матчу на берлінському «Олімпіаштадіоні» ми мали сформувати остаточний вигляд майбутніх півфінальних пар. Збірній Англії тільки й залишалось робити, що чекати на той момент, коли Нідерланди та Туреччина визначать сильнішого поміж собою.

Очевидно, це мала б бути дуже запекла дуель, бо навіть на трибунах протистояння помаранчевого та біло-червоного морів було достатньо гарячим для того, аби справляти враження на нейтрального глядача. На полі ж команди Рональда Кумана та Вінченцо Монтелли лише в першому таймі намагались справити враження, що прагнуть зіграти в гросмейстерський футбол.

Getty Images/Global Images Ukraine

Але чим далі заходила ця гра, тим ця уявна рівновага все частіше порушувалась. «Ораньє», окрім моменту Депая на перших хвилинах, мало що вдавалось створити попереду, тож зрештою вони почали втрачати контроль над грою, що майже одразу призвело до поганих для команди Кумана наслідків. Туреччина відкрила рахунок на 35 хвилині, коли Гюлер із правого флангу штрафного виконав подачу на дальню стійку на голову Акайдіну.

Хто пильно стежить за перебігом турніру в Німеччині, той мав знати, що подібний сценарій розвитку подій – фірмова турецька фішка, і в подальшому «місячні зірки» намагаються захопити контроль над грою, навіть незважаючи на гру другим номером. Проти Нідерландів подібне відтворити не вдалось, бо Куман цього разу вчасно відреагував заміною.

Getty Images/Global Images Ukraine

На другий тайм на полі з’явився нападник Веггорст, і «ораньє» перейшли на тактику суцільних передач із флангів. Виглядало це доволі простим тактичним рішенням, проте знову виявилось напрочуд ефективним. Мало що вдавалось зробити попереду команді Монтелли після перерви, окрім епізодів із традиційно небезпечними стандартами, і зрештою Нідерланди відігрались.

Так само, після подачі кутового, який на 71 хвилині розіграв із Схаутеном Депай, а потім виклав навіс із правого флангу на голову де Врею до центру штрафного. І вже за п’ять хвилин через той самий бік поля пройшов простріл Думфріса на дальню стійку, де захисник Мюлдюр незграбним рухом зрізав м’яч у сітку власних воріт.

Getty Images/Global Images Ukraine

Для Туреччини подібний розвиток подій був одночасно й шоком, і стимулом активно грати попереду наприкінці зустрічі. Монтелла кинув до бою всіх, хто був у нього в обоймі із акцентом на атаку, і навряд чи б «місячні зірки» витримали потенційний овертайм у такому надзвичайно атакувальному складі. Проте про додатковий час ми так і не говорили в цій грі, бо Вербрюгген та одного разу ван де Вен унеможливили потенційну нічию. А отже, в півфіналі проти Англії гратимуть саме Нідерланди.

Чемпіонат Європи. 1/4 фіналу.

Нідерланди – Туреччина – 2:1

Голи: де Врей (70), Мюльдюр (76, автогол) – Акайдин (35)

Попередження: Сімонс (30), Аке (55), Ван Дейк (64), Вегхорст (90+6) – Тосун (90+3)

Вилучення: Йилдирим, 90+6 (за межами поля, неспортивна поведінка)

Нідерланди: Вербрюгген, ван Дейк, Аке (ван де Вен, 73), де Врей, Думфріс, Схаутен, Рейндерс (Веєрман, 73), Сімонс (Зіркзеє, 87), Гакпо, Депай (Фрімпонг, 87), Бергвейн (Вегхорст, 46).

Туреччина: Гюнок, Мюльдюр (Челік, 82), Акайдин (Тосун, 82), Бардакджі, Кадиоглу, Айхан (Киличсой, 89), Озджан (Йокушлу, 77), Гюлер, Чалханоглу, Йилдиз (Актюркоглу, 77), Йилмаз.

Арбітр: Клеман Тюрпен (Франція)

Стадіон «Олімпіаштадіон» (Берлін, Німеччина)

НІДЕРЛАНДИ – ТУРЕЧЧИНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

90’ +7
Бертуг Йилдирим (Туреччина) отримує червону картку.
76’
ГОЛ ! Автогол забив Мерт Мюльдюр (Туреччина).
70’
ГОЛ ! М'яч забив Стефан де Врей (Нідерланди).
35’
ГОЛ ! М'яч забив Самет Акайдін (Туреччина).
Оцініть матеріал
(89)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

«Не хочете грати – на фронт!» Алієв оцінив гру Динамо та Шахтаря в Європі
Футбол | 05 жовтня 2024, 08:42 16
«Не хочете грати – на фронт!» Алієв оцінив гру Динамо та Шахтаря в Європі

Колишній півзахисник збірної України вважає гравців українських грандів байдужими

Ман Сіті та Ліверпуль відправляли скаутів оцінити рівень зірки Шахтаря
Футбол | 04 жовтня 2024, 19:51 73
Ман Сіті та Ліверпуль відправляли скаутів оцінити рівень зірки Шахтаря

Представники англійських грандів були на нещодавньому матчі «гірників» у ЛЧ проти «Аталанти»

Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
luceorius
 З усіх півфіналістів Нідерланди грають найщиріше. Бажаю команді повторити досягнення 1988 року.
maxim7777nikonov
Огромное уважение обеим командам за игру!  Просто удовольствие смотреть как играют! 
Паша Мех
Ждём Голландию в финале!Удачи
Octopus
Никто уже смотрю не посмеивается над Куманом. Физрук и все в таком духе.. Трепещи Англия! Если серьезно, то прагматизм шагает футбольной планетой. Говорят, Саутгейт стал осторожным тренером после сильного эмоционального переживания после незабитого пенальти на Евро 1996. Что такого случилось у Дешама?
Читается скорее финал Франция Англия, чем Испания Нидерланды. А для разнообразия хотелось бы второго.
D.Lanskoy
Найкращий матч цього Євро після драми Іспанія Німеччина. Жалко турків і німців, вони в півфіналі були б цікавіше за Англію чи Францію. Взагалі, із всіх Євро цей найнудніший, навіть інтриги особливої не було ніде, і сенсації - це хіба що Грузія і Туреччина та несподіваний, але заслужений виліт Італії. Зрештою, кого очікували, грають в півфіналах за нікчемної гри. Вперше у мене нема відчуття пілнесеності після кожного матчу, тільки окремі непогані ігри на кшталт оцей, Нідерланди Туреччина. Оця жадібність ФІФА, роздутість турнірів, аби заробити більше бабла, вона уже сказадась на цьому Євро, а наступний чемпіонат світу з 48 командами буде ще гірше. Нажаль.
garik_trinity
Ну хоч тут усе закінчилось в основний час
Dikcher
Єблов, вчись як грати треба.
v2341770
Мабуть найвидовищніший матч  на цьому Євро ( якщо не враховувати матч Іспанія - Німеччина, але там просто вища статусність суперників), наочно було продемонстровано те, за що мільйони людей полюбляють футбол. Велика подяка і тренерам і футболістам.
Remark
Турки - чемпіони Євро… по автоголам.
Первый Среди Равных
Клас. Всі чотири збірних, за які я вболівав в цих чвертьфіналах повилітали на**й.