Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 06 липня 2024, 01:53
15605
113

Драма останніх хвилин. Іспанія вибила Німеччину в 1/4 Євро-2024

Команда Нагельсманна врятувалась в основний час, але суперники все одно дотиснули

| Оновлено 06 липня 2024, 01:53
15605
113
Драма останніх хвилин. Іспанія вибила Німеччину в 1/4 Євро-2024
Getty Images/Global Images Ukraine

Гра почалася під диктовку футболістів збірної Іспанії, і вже на 1-й хвилині вони створили момент для Педрі - переграти Ноєра каталонець не зміг. Як виявилося, на цьому хавбек «Барселони» свою місію проти Бундестім і завершив. За лічені секунди його жорстко «переїхав» Кроос і він був змушений поступитися своїм місцем на полі Ольмо. Забігаючи наперед, варто відзначити знаковість виходу на поле гравця «РБ Лейпциг». Але проявив він себе не відразу, а лише на початку другого тайму.

Коли команди повноцінно увійшли в гру, а в німців минув мандраж, який чомусь мав місце бути на перших хвилинах, то поєдинок пішов веселіше і з очікуваною інтригою. Трохи краще виглядали іспанці. Спалахував Ямал, старався Мората, хороший був Лапорт, від якого Ноєру не завжди було спокійно. Німці намагалися не відставати, тим більше, що в них була велика підтримка трибун. А це додатково надихало. Утім, підопічні Юліана Нагельсманна не завжди очікування прихильників виправдовували - гравці іспанської збірної все ж домінували.

Однак ані ініціатива іспанців, ані бажання гравців збірної Німеччини стартові нулі до перерви не розміняли. У принципі, згідно з ігровою статистикою, поточний результат був закономірним, адже команди паритетно володіли м'ячем у першому таймі. Так, іспанці виконали 8 ударів по воротах німців проти трьох у відповідь від них. Але влучними у футболістів Фурії рохи виявилися тільки 4 спроби, тоді як у господарів Євро-2024 усі спроби домогтися успіху припали у площину воріт Сімона.

Зустріч після перерви відновилася моментом у Морати, але він пробив з хорошого становища неточно. Йшла лише 47-ма хвилина. А через чотири хвилини іспанська атака зіграла на порядок результативніше. Ямал із правого флангу викотив м'яч точно під удар Ольмо, який сходу пробив за ідеальною траєкторією - повз Ноєра. 1:0.

Гол відкрив у гри друге дихання. Точніше, хід зустрічі отримав новий імпульс - німцям треба було щось робити у відповідь, а іспанці отримали впевненість, що їх окрилила. Нагельсманн одразу кинув у бій Фюллькруга і Раума. Ставка була на посилення атаки. Луїс де ла Фуенте за кілька хвилин відповів рокіровкою Ямала на Феррана Торреса. Заміна в іспанців була за позицією, що підтверджувало думку про те, що вони радикально нічого змінювати не збираються. Це не дивувало, адже в них більше виходило, ніж навпаки.

На 69-й хвилині ледь не «вистрілив» Фюллькруг, який віддав чудовий пас Андріху - той переграти Сімона не зміг. Пристрасті не сильно вляглися, як знову Фюллькруг схибив уже сам - м'яч після його удару влучив у стійку.

Час основного часу матчу невблаганно танув, і німцям треба було щось робити. Вони старалися. Цього в них не можна було забрати. Але на 82-й хвилині господарям Євро-2024 підвернувся момент забити не завдяки їхнім діям, а після помилки Сімона. Хаверц отримав можливість закинути м'яч за комірець іспанському голкіперу, але пустив м'яч і вище за Сімона, і вище поперечини. Утім, момент завів Бундестім. Тиск вони посилили і на 88-й хвилині рахунок зрівняли. Кімміх від дальньої стійки успішно скинув м'яч у центр точно на Вірца, який вийшов на заміну в другому таймі. Той пробив у дотик несильно, зате точно. 1:1.

Овертайм. За ідеєю, обидві команди мали зіграти в додатковий час з акуратністю, яка межувала б із позамежною обережністю. Але цього не сталося. І німці, і іспанці кинули, здавалося б, усе і навіть більше на вівтар такої бажаної перемоги. Оярсабаль у Іспанії, Вірц у Німеччині, далі Фюллькруг у німців і Меріно в іспанців робили все можливе, щоб організувати ту саму атаку, яка принесе їм путівку до півфіналу. На 107-й хвилині у штрафному майданчику збірної Іспанії виник цікавий епізод, коли рука Кукурельї зустрілася з м'ячем. Арбітр фол не зафіксував. Як саме цей епізод вплинув на гравців збірної Іспанії, невідомо. Однак на 119-й хвилині саме їм вдалося провести головну атаку в матчі. Ольмо з лівого флангу подав у штрафний майданчик влучно на Меріно, який головою переправив м'яч точно в ліву від себе дев'ятку. 2:1!

Німеччина, до її честі, не капітулювала, а билася до останнього. Утім, усе, на що награли німці в заключні хвилини, стало вилучення з поля Карвахаля на 5-й (!!!) хвилині, яка була додана до другого екстра-тайму.

Чемпіонат Європи-2024. 1/4 фіналу

Іспанія – Німеччина - 2:1

Ольмо, 52, Меріно, 119 – Вірц, 89

Ле Норман, 29, Ферран Торрес, 74, Сімон, 72, Карвахаль, 99, Родрі, 110, Мората, 120+3 (не на полі), Руїс, 120+3 – Рюдігер, 13, Раум, 28, Кроос, 67, Міттельштедт, 73 (не на полі), Шлоттербек, 90+4, Ундав, 114 (не на полі)

Вилучення: Карвахаль, 120+5 (друге попередження)

Іспанія: Сімон – Кукурелья, Лапорт, Ле Норман (Начо, 46), Карвахаль – Руїс, Педрі (Ольмо, 8), Родрі – Вільямс (Оярсабаль, 79), Мората (Меріно, 79), Ямал (Ферран Торрес, 62).

Німеччина: Ноєр – Раум (Міттельштедт, 57), Та (Мюллер, 80), Рюдігер, Кімміх – Кроос, Джан (Андріх, 46) – Мусіала, Гюндоган (Фюллькруг, 57), Сане (Вірц, 46) – Гаверц (Антон, 91).

Арбітр: Ентоні Тейлор (Вайсеншейв, Англія).

Стадіон: «Мерседес-Бенц-Арена» (Штутгарт, Німеччина).

Удари (у площину): 18 (6) – 23 (6)
Кутові: 1 – 5
Офсайди: 3 – 2.

ІСПАНІЯ - НІМЕЧЧИНА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 24°C

Події матчу

126’
Данiель Карвахаль (Іспанія) отримує червону картку.
119’
ГОЛ ! М'яч забив Мікель Меріно (Іспанія).
89’
ГОЛ ! М'яч забив Флоріан Вірц (Німеччина).
51’
ГОЛ ! М'яч забив Дані Ольмо (Іспанія).
Оцініть матеріал
(102)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Відомо, хто може замінити Реброва у збірній України після Євро-2024
Футбол | 08 липня 2024, 11:31 22
Відомо, хто може замінити Реброва у збірній України після Євро-2024

Журналіст Ігор Бурбас повідомив, що розглядається кандидатура Андреа Мальдери

Перший гол новачка. Карпати та Прикарпаття зіграли внічию
Футбол | 08 липня 2024, 22:47 0
Перший гол новачка. Карпати та Прикарпаття зіграли внічию

Пабло Альварес вперше відзначився голом за львівську команду

Коментарі 113
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
smevt
рівень гри позамежний. це еліксір для очей. це те, за що ми любимо футбол.
можливо, малий фінал. 
ss2000
Масса удовольствия от игры , матч достойный финала. За такие поражения не стыдно , респект командам.
vbrjkf
Більш огидного суддівства ще не бачив. Тейлору ганьба!
Boodya
Матч був цікавим, але суддя - просто жах.
Повинна бути реакція якась, йе просто так залишати не можна, коли ж вар, датчики, чіпи, це вже злочин 
Cruyff
Якщо навіть не говорити саме за цей матч, то найгірше виходить коли рефері об'єктивно не реагує на кожен епізод, а починає вести власний рахунок епізодів, типу там свиснув, тому тут вже не буду, там покарав, то тут пробачу. Це породжує подібні дурниці 
FunnyCat_____
Вар превращается в какое то посмешище 
Макс Максов
Грали рівні команди, але іспанцям пощастило більше!
Болела
Ну точка залізна. Зараз передивився повтор. Тут просто не може бути не пенальті)
eugen_0
Якби був "старий" суддя, тобто. гра за старими правилами, то Нмеччина -1 гравецб (Кроос) на початку 2-го тайму, Німеччина: + 2 жовті картки у першому таймі, Іспанія: + 1 жовта катрка у другому таймі.Але другийтайм,за моїм прогнозом ,був би за Іспанією. Німці грали як костоломи, тому хай пьють пиво з ковбасками...
Pavel_i_CO
ТОП-матч, в якому обидві збірні заслуговували на перемогу. А от суддівство не було настільки ТОПовим.. P.S. У Іспанії будуть великі проблеми зі складом на півфінал, так що явними фаворитами їх не варто вважати 
Первый Среди Равных
Такий самий лисий гандон Овребе в 2009 прикидався Сліпим П'ю в моментах коли Барселона у своєму штрафному грала в волейбол і гандбол, а потім покидав стадіон загримований в парику і в окулярах, і змінив місце проживання. А зараз ще й є ВАР. Там і без вара сліпий за сто миль руку побачив би. Просто щось неймовірне. Цьому арбітру це не повинно просто так зійти, він не повинен далі просто спокійно жити, подорожувати і судити матчі. Наслідки мають бути мінімум як у Овребе.
klim746
Теж здалося, що суддя тягнув нiмцiв, але результат справедливий.
FunnyCat_____
а так игра хороша, Немцы грамотно оборонялись но не смогли реализовать свои моменты, которых было достаточно
ну и отсутсвие нападающего ТОП уровня тоже дало о себе знать 
Тарас Шія
Німцям з Данією дали такий собі пенальті!а Данія грала досить достойно!вони ту руку дивилися під мікроскопом!хватить господарів сунути!все повертається бумерангом! 
OtsoCity
Дуже добра гра була👍
Лига
немецкая машина поскакала сегодня на испанском х_е
mig3131
Да , продажная игра футбол. Там рука была яснее не бывает. Испанцы не выиграют Евро, бумеранг он не покупается и не продаётся. 
Omen
Это был финал Евро-2024, всем спасибо за внимание)
serg8220100
не было пенальти,у немцев оффсайд был в той атаке