Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

06.07.2024 19:00 – FT 1 : 1
5 : 3 Серія пенальті Серія пенальті
Чемпіонат Європи
| Оновлено 06 липня 2024, 18:57
12235
14

Англія – Швейцарія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

Завдання англійців – реалізувати на полі наявну в них різнопланову перевагу

| Оновлено 06 липня 2024, 18:57
12235
14
Англія – Швейцарія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

У суботу, 6 липня, відбудеться матч 1/4 фіналу чемпіонату Європи 2024 між збірними Англії та Швейцарії. Поєдинок відбудеться в Дюссельдорфі на стадіоні «Меркус Шпіль Арена». Стартовий свисток італійського арбітра Даніеле Орсато пролунає о 19:00 за київським часом.

Англія

Збірна Англії є фаворитом пари і цей статус важким тягарем лежить на плечах її гравців. Є відразу кілька чинників, які дозволяють очікувати від родоначальників футболу перемоги, але є й обставини, які змушують сумніватися в тому, що справи в матчі в них будуть йти благополучно.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Англійці на груповій стадії Євро-2024 виграли свою групу С. Втім, домоглися вони цього далеко не переконливо. У 1-му турі вони дуже скромно здолали команду Сербії (1:0), яка замкнула в підсумку квартет. Потім англійці двічі поділили очки – з Данією (1:1) і зі Словенією (0:0).

Не можна сказати, що всі очікували від англійців у групі хвацької та потужної гри, але перемог – точно. А виграш виявився тільки один, та й той – з великими питаннями до дій колективу Гарета Саутгейта. Судіть самі: гравці збірної Англії домоглися в матчі лише 53% у володінні м'ячем, а показник очікування голу склав у них скромні 0,54 (у сербів він виявився рівним 0,20).

Те, що англійці суцільно в проблемах, наочно підтвердив матч 1/8 фіналу, в якому їм протистояла команда Словаччини. Її, нагадаємо, збірна України в групі обіграла з рахунком 2:1. Хлопці Саутгейта зробити те саме в основний час не змогли. Ба більше, до 5-ї компенсованої хвилини до основного часу вони після голу словака Івана Шранца «горіли» 0:1. Витягнув англійців гол Джуда Беллінгема. Порятунок британців морально сильно вдарив по словацькій збірній, і вже на першій хвилині першого екстра-тайму вони пропустили гол від Гаррі Кейна та в підсумку програли 1:2.

Немає нічого дивного в тому, що після такої перемоги в 1/8 фіналу англійська команда зникла за стінами своєї тренувальної бази в Німеччині і жодними новинами не тішила. Дійшла лише інформація про те, що Саутгейт намагається підняти моральний дух підопічних і... думає над якимись тактичними новаціями на майбутній матч. Кажуть, він хоче зіграти в три захисники. Можливо, Гарет піде на такий крок вимушено, адже матч зі Швейцарією через дискваліфікацію пропустить центрбек Марк Гехі.

Швейцарія

Збірна Швейцарії на німецьких полях уже домоглася достатнього, тож може не хвилюватися за своє реноме, а зіграти проти Англії легко та розкуто, натомість – сміливо, і навіть зухвало.

У групі Євро-2024 підопічні Мурата Якіна потрапили у компанію до Німеччини, Угорщини та Шотландії. Навряд чи вони могли претендувати на перше місце, але за другу позицію апріорі зобов'язані були потягатися. Насправді ж швейцарці дивом квартет не виграли. Вони стартували з упевненої перемоги над угорцями (3:1), після чого розійшлися миром 1:1 із шотландцями. Закривали груповий турнір вони грою проти німців і були за крок від переможної сенсації. Гол Фюллькруга лише на 90+2 хвилині поєдинку приніс Бундестім підсумкову першу позицію в групі з нічиєю в матчі – 1:1.

Швейцарці відносну невдачу у квартеті спокійно переварили і в 1/8 фіналу переконливо зняли скальп із тоді ще чинного чемпіона Європи – збірної Італії. Гол Ремо Фройлера з передачі Рубена Варгаса і влучний удар самого Варгаса принесли хлопцям Якіна перемогу – 2:0.

І матч проти Німеччини, і зустріч з Італією показали не лише нинішню силу команди Швейцарії, а й засвідчили її потенціал. Виражається він у тому, що за хорошої командної злагодженості серед підопічних Мурата Якіна є багато яскравих особистостей, які можуть у будь-який момент вистрілити на благо інтересів усього колективу. Тобто, англійцям у майбутній грі потрібно боятися не тільки всієї Швейцарії разом узятої, а й кожного гравця альпійської команди.

Статистика зустрічей

Збірні Англії та Швейцарії провели між собою 27 очних поєдинків. На рахунку англійців 18 перемог, швейцарці перемогли в 3 поєдинках, 6 зустрічей завершилися внічию. М'ячі - 59:30 на користь родоначальників футболу.

У 2019 році команди зустрічалися у Фіналі чотирьох Ліги націй УЄФА. Вони зійшлися в матчі за 3-тє місце. Основний і додатковий час тоді принесли нічию 0:0. У серії післяматчевих 11-метрових із рахунком 6:5 перемогли англійці. У заключній парі британець Даєр пробив влучно, а ось швейцарець Дрміч не забив.

У березні 2022 року суперники провели між собою товариський матч. У ньому вольову перемогу з рахунком 2:1 здобула Англія.

Прогноз на протистояння

Можна не сумніватися в тому, що в матчі можливий сенсаційний фінал. Англія – фаворит, але Швейцарія здатна перевернути все на свій бік. Для цього в неї є і потенціал, і можливості. Утім, Беллінгем, Кейн і Ко все ж мають підбадьоритися і показати свій клас, що принесе їм перемогу. Яку саме – це абсолютно неважливо.

Орієнтовні склади:

Англія: Пікфорд – Вокер, Стоунс, Тріпп'єр, Мейну, Райс, Палмер, Сака, Фоден, Беллінгем, Кейн.

Швейцарія: Зоммер – Шер, Аканджі, Родрігес, Ебішер, Фройлер, Джака, Рідер, Варгас, Ндойє, Емболо.

6 липня, субота

Англія – Швейцарія
Дюссельдорф. «Меркус Шпіль Арена». 19:00
ТБ-трансляція на відеосервісі MEGOGO
АНГЛІЯ – ШВЕЙЦАРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Даніеле Орсато (Італія)
Прогноз Sport.ua – 1:0
Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Олег Мандрівник
Швейцария даже как-то интереснее сейчас выглядит. Могут и выиграть
GloryUkraine
Не здивуюся, якщо Швейцарія пройде далі. 
sres2016
Перед кожною грою Англії чекав, що ось-ось вона зафеєрить, заб'є повну торбу голів. Поки що не дочекався і знову тішусь надією на наступний матч. А візьму ТБ2 за кф2. 
PUMA
Главное Англии до серии пенальти не затягивать, там у них статистика удручающая
Лига
Сегодня англичани покажут свой настоящий футбол и вынесут кантонов, может даже  фора -1 зайдёт за 3,5 коф 
Mac_Gyver
Начебто Англія наш союзник та добрий друг, але кантони наразі грають у більш привабливий та цікавий футбол. Шакірі та Джака можуть стати легендами якщо дійдуть до фінала.
Cruyff
Побажання Шерлоку Холмсу і Ко поїхати додому. 
Oliynuk_sport
Вболіватиму за Швейцарію, прогноз 0:1
Saar
 Та ні, навіть за такої не переконлива гри англійців сенсації тут не буде. А вискочка поїде додому.