Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 28 червня 2023, 13:45
21964
86

Посіли друге місце в групі. Україна U-21 не втримала перемогу над Іспанією

Команда Ротаня двічі вела в рахунку, але могла і багато пропустити після привозів захисників

| Оновлено 28 червня 2023, 13:45
21964
86
Посіли друге місце в групі. Україна U-21 не втримала перемогу над Іспанією
uefa.com

Руслан Ротань на матч проти Іспанії практично повністю змінив склад. Лише Вівчаренко та Криськів третій поєдинок поспіль розпочали в основному складі. Брагару грав із перших хвилин у матчі проти Хорватії. Інші вісім виконавців вперше вийшли у стартовому складі на цьому чемпіонаті Європи. Ймовірно, наставник збірної України вирішив, що фізичний стан основних гравців перед плей-оф важливіший, ніж боротьба за перше місце у групі. Адже на вирішальній стадії слабких конкурентів все одно не буде. Саме там потрібно буде викладатися на повну, а не в матчі, який по суті майже нічого не вирішує.

Головний тренер молодіжної збірної Іспанії Санті Денія Санчес вчинив аналогічно. На поле також вийшли футболісти, які не були основними у минулих матчах. Тільки Оян Сансет починав їх із перших хвилин. Однак варто відзначити, що майже всі, хто вийшов у «старті» – гравці основної обойми клубів Ла Ліги. Приміром, той самий Сансет забив 10 голів за сезон у складі «Атлетика» з Більбао.

Обидві команди сповідують майже однаковий стиль: багато коротких та середніх передач, тривалий контроль м'яча. Так, вони діяли і в цьому матчі. Що одразу впало у вічі на початку поєдинку – українці при обороні не збиралися відсиджуватися на своїй половині поля, а використали високий блок, починаючи зустрічати суперника вище центрального кола.

Перші п'ять хвилин пройшли у спокійному режимі, а ось на 6-й хвилині українці мало не привезли гол у свої ворота. Очеретько віддав незрозумілу передачу впоперек свого штрафного майданчика, Камельо перехопив її та опинився віч-на-віч з Нещеретом. Іспанець оцінив ситуацію, подумав і пробив, але голкіпер, який вчасно скоротив дистанцію, врятував збірну України.

За хвилину забити могла наша команда. Криськів вивів В'юнника на ударну позицію в центрі штрафного майданчика, але його зовсім трохи випередив воротар.

УАФ

На 21-й хвилині футболісти та вболівальники збірної України, напевно, подякували УЄФА за те, що на матчах групового турніру не працює VAR. Нещерет руками вводив м'яч у гру, влучив собі в ногу, форвард іспанців підібрав його і точно пробив у порожні ворота. На щастя, арбітр біг у бік центру поля і не міг повною мірою оцінити епізод, тому вирішив, що нашому воротареві заважали ввести м'яч у гру та скасував взяття воріт. Не виключено, що гравець іспанців зачепив Нещерета рукою перед тим, як він збирався вкидати м'яч, але за відеокартинкою оцінити це було неможливо.

На 27-й хвилині стався черговий «привіз» наших захисників. Салюк намагався віддати пас воротареві, але зробив це слабко. Камельо підхопив м'яч і вийшов віч-на-віч з Нещеретом, голкіпер максимально скоротив кут обстрілу і здійснив сейв ногою.

У першій половині першого тайму наша збірна вела гру, діяла першим номером, при втраті м'яча одразу пресингувала. Приблизно з 30-ї хвилини швидкість комбінаційних дій обох команд знизилася. Проте іспанці частіше почали прискорюватися індивідуально. І це створювало труднощі для нашої команди. Піренейці у боротьбі сам на сам проходили українців на швидкості, але за рахунок підстраховки наша збірна ліквідувала ці небезпечні проходи.

На 43-й хвилині збірна України відкрила рахунок завдяки швидкій контратаці. Назаренко у боротьбі із захисником на високій швидкості пробіг правим флангом пів поля, увірвався до штрафного майданчика і вирізав передачу на голову В'юннику, який з лінії воротарського майданчика пробив під поперечину!

З перших хвилин другого тайму збірна Іспанія заволоділа ініціативою за рахунок того, що додала у швидкості: швидше рухалися і гравці, і м'яч. Вже на 49-й хвилині збірна України пропустила. Рікельме розігнався на лівому фланзі, обігрався у стіночку з партнером, увійшов до штрафного майданчика та прострілив. Сирота правильно вибрав позицію і намагався вибити м'яч, але влучив у Желізка, від ноги якого м'яч залетів у ворота.

УАФ

На 52-й хвилині троє наших гравців пропустили м'яч, який котився впоперек штрафного майданчика, а Нещерет, забираючи в падінні, мало не кинув його собі за голову. Добре, що голкіпер перебував осторонь створу воріт. Сьогоднішній матч став просто бенефісом дитячих помилок гравців молодіжки.

Протягом половини другого тайму іспанці повністю контролювали перебіг гри. Українцям доводилося переважно захищатися, що робили вони досить успішно. Іспанцям нечасто вдавалося входити до штрафного майданчика, а удари з-за його меж блокували українці.

Свою першу більш-менш затяжну позиційну атаку наші футболісти провели лише на 70-й хвилині. Поступово українці відсунули гру від своїх воріт. Сприяв цьому вихід на заміну гравців основного складу: Кащука, Бражка, Судакова та Сікана.

На 81-й хвилині збірна України вийшла вперед. Довгу передачу від Сироти прийняв Сікан, і його у штрафному майданчику руками зачепив голкіпер Лео Роман. Український нападник упав, а арбітр вказав на 11-метрову позначку. Судаков впевнено реалізував пенальті.

УАФ

На жаль, утримати перемогу українській команді не вдалося. На останній хвилині основного часу Руїс отримав м'яч у штрафному майданчику, прибрав Сироту і переграв Нещерета.

Нічия у матчі з Іспанією не дозволила команді Ротаня виграти свою групу, проте все одно має важливе турнірне значення. Це пов'язано із боротьбою за путівку на Олімпіаду-2024 у Парижі. Існує далеко не фантастичний сценарій, за якого одна з путівок на Ігри розігруватиметься в окремому матчі за п'яте місце. У ньому візьмуть участь дві найкращі команди з тих, хто програв у чвертьфіналі. Тому будь-яке очко або навіть будь-який гол можуть бути вирішальними.

Чемпіонат Європи серед молодіжних збірних. Група В. 3 тур.

Іспанія U-21 – Україна U-21 - 2:2.

Желізко, 48, автогол, Руїс, 90 - В'юнник, 43, Судаков, 81, пенальті.

Криськів, 7.

Іспанія U-21: Агірресабала (Лео Роман, 46) - Мартінес Лопес, Гільямон, Хіла, Мануель Санчес - Юернабе, Сансет (Руїс, 63) - Барренечеа, Орос Гуарте (Вейга, 71), Рікельме - Камельо (Бланко, 63).

Україна U-21: Нещерет - Лях, Салюк, Сирота, Вівчаренко (Сич, 46) - Желізко, Очеретько - Назаренко, Криськів (Бражко, 62), Брагару (Кащук, 62)- В'юнник.

Арбітр: Донатас Румшас (Литва).

Стадіон: «Джулешті» (Бухарест, Румунія).

ІСПАНІЯ U-21 - УКРАЇНА U-21. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

90’
ГОЛ ! М'яч забив Абель Руіс (Іспанія U21).
81’
ГОЛ ! З пенальті забив Георгій Судаков (УКРАЇНА U21).
49’
ГОЛ ! Автогол забив Іван Желізко (УКРАЇНА U21).
43’
ГОЛ ! М'яч забив Богдан В'юнник (УКРАЇНА U21).
Оцініть матеріал
(151)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Ломаченко знищив Камбососа та повернув собі чемпіонський пояс
Бокс | 12 травня 2024, 08:37 2
ВІДЕО. Ломаченко знищив Камбососа та повернув собі чемпіонський пояс

В австралійському Перті український боксер виборов титул чемпіона світу IBF

ВІДЕО. Мессі розлютився через нові правила у футболі
Футбол | 12 травня 2024, 23:31 2
ВІДЕО. Мессі розлютився через нові правила у футболі

Ліонель дуже хотів виконати штрафний, з якого у підсумку забив Матіас Рохас

Коментарі 86
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sunrise
Вообще нормальный матч. Хорошо что 7 очков взяли, может пригодится для отбора на ОИ.
P. S. Сложилось ощущение что везло с судейством. Все спорные решения, включая результативные были в нашу пользу. 
Макс Максов
Ну по справедливості, іспанці заслужили на нічию... Але і наші зіграли достойно!
Умник
Классная команда у нас со всемт ошибками возможно привозами.
Но очень хорошие ребята. Им обязательно нужно доверие.
Только не ржите. Но я верю в успех на чемпионате мира 2026 года.
Можете засскринуть.
Мы и сборная Норвегии это будущие сенсации чм.
Война дала нашей команде развиваться. Дай бог поскорее она бы закончилась и мы увидели нашу сборную в Донецке Луганске Херсоне ОдессетЛьвове Чернигове Запорожье и в Жашкове)))))
u6464u
Тутечкі потрібно визнати що склад збірної пристойний і Ротань під набрався досвіду  що і дало такий результат , потрібно хлопцям і тренерському штабу подякувати за турнір , молодці, чому не замахнутись на більше .
romanchik.8409
Если проиграем Франции,то необходимо,чтобы Англия вышла в полуфинал.   Тогда будем играть матч за 5 место и путёвку на Олимпиаду..7 очков на групповом этапе делают эти шансы высокими 
luceorius
 Гра нашої молоді набагато обнадійливіша, ніж гра національної команди, причому це вже ЧЄ, а не відбір. Навіть із Францією, навіть за відсутності такого доброзичливого суддівства, як сьогодні, команда Ротаня матиме шанси.
Gargantua
интересно Луческу смотрит матчи молодежки?
как ему Сирота?
обычный его матч как он весь сезон и в Динамо играл. Медленно, неуклюже, неаккуратно...
Alex T
Отлично прошли групповой этап, молодцы, ждем следующую стадию, фарт есть, значит и шансы могут быть!
antt
Тут так критикують Ротаня а він якраз Дуже підходить молодіжці . Він взагалі  як гравець молодіжки не  те що тренер. Так що він там свій.
sv_2000
Посмотрел уже второй матч нашей команды. Первый с Румынией. Продолжаю пребывать в очень приятном ах#е. До этого был наслышан о Ротане - физруке и т.д.)) И это способствовало моему удивлению, временами плавно переходящему к восхищению и даже восторгу. Ещё в матче с Румынией я спрашивал себя уж ни сон ли это, видя как наши ребята в стиле праймовой Барсы возили 90 мин Румынию мордой об газон. Вчера выдали отличный по качеству матч уже против самой Испании, при этом 2/3 матча играли с позиции силы. Ну было несколько детских ошибок вратаря и защитников. Но это фигня, несистемная вещь. Поправьте меня если я что-то забыл, но не припомню я чтобы наша команда когда - либо играла так качественно и в таком стиле.
В общем, Ротань - молодец, поколение растёт толковое
VARioR
Ну груповий етап нормально пройшли, лише по різниці м'ячів на другому місці. Тепер потрібно готуватись до Франції, там буде складно.
Andrey_1992
але взяли 7 очків з Ротанем, хто міг в таке повірити перед стартом турніру?
R1d3r
Молодцы. Ни одного матча не проиграли и вышли в плей-офф молодежного ЧЕ. Удачи в плей-офф! 
Alexander Киев
Нещерет, Сирота - це фіаско. Але треба відверто сказати, 2-2 це ще нам пощастило. А якщо взяти до ЧЄ, то хто би міг подумати, що із Ротанем ми візьмемо 7 очків 😳 тому, результат на 9/10. 
igor shmuylo
 я еще до игры за  день  сказал что будет ничья . И Украина будет играть с Франция. А то шо гол пропустили на последней минуты, так ето болезнь всех сборных Украины . 
elPadrino
и это второй состав
LEOLEO
По моему мнению матч был важный. Надо было любой ценой обыгрывать Испанию и выходить с первого места. А так..Ну попали на главного фаворита Францию...Стоило ли выпускать полудубль на этот матч?
Maks KROT
До матчи прогнозировал 1-2 ,2-2!!Конечно хотелось 1-2 и первое место ,ну как всегда как и у клубов  наших и сборных психология  такая или класса не хватает ,не можем в конце спокойно доиграть  и не пропустить  на последних минутах в почти в выиграном матче !!!!Ну удачи в 1/4 !!!!!Если будем играть в свой футбол и будет удача и везение то пройдем в полуфинал !!!!!!
DK1961
Теперь (скорее всего) выйдем на Францию, которая (по моему) дважды нас обула в отборе к чемпионату.
DK1961
Я это предполагал еще до матча - два гола в свои ворота имени Сироты. Увы... И что он, что Попов - очень слабые центрбеки в Динамо. Ротань хотел ротацию? Ну, получил ротацию