Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 19 червня 2023, 19:09
14889
35

Україна – Мальта. Прогноз і анонс на матч відбору на Євро-2024

Команді Сергія Реброва не можна втрачати очки

| Оновлено 19 червня 2023, 19:09
14889
35
Україна – Мальта. Прогноз і анонс на матч відбору на Євро-2024

Блок із трьох червневих матчів збірна України завершуватиме в понеділок, 19 червня, формально домашнім поєдинком відбору на Євро-2024 проти Мальти, який відбудеться у словацькій Трнаві. Стартовий свисток французького рефері Рудді Буке пролунає о 19:00 за Києвом.

Україна

За кілька днів до початку червневого циклу з трьох матчів збірна України нарешті отримала повноцінного головного тренера – як усі й очікували, ним став Сергій Ребров. І перші два матчі нового коуча залишили суперечливе враження. 3:3 з Німеччиною, нехай і в товариському матчі – звучить непогано, але, оскільки до 83-ї хвилини команда вела 3:1, залишилося відчуття недомовленості.

У матчі відбору на Євро-2024 проти Північної Македонії все було зовсім по-іншому. Перший тайм підопічні Сергія Реброва відверто провалили. Так, голи господарів були далеко не обов'язковими, але загалом вони повністю відображали те, що відбувалося на полі в Скоп'є.

Стартовий план Реброва на гру не спрацював від слова «взагалі», але новий коуч національної команди показав готовність визнавати свої помилки, оперативно й ефективно їх виправляти. У другому таймі українці повністю перевернули хід матчу і здобули вольову перемогу з рахунком 3:2 - такого у виконанні нашої збірної не доводилося бачити досить давно. Хоча, звичайно, вилучення Мусліу помітно спростило завдання команді Реброва наприкінці другого тайму. Переможний гол на рахунку Віктора Циганкова, який переживає, напевно, найкращий відрізок у своїй кар'єрі і, схоже, перетворюється на лідера збірної – до цього 25-річний вінгер «Жирони» оформив і дубль у ворота Німеччини.

Getty Images/Global Images Ukraine

Завершувати червневий цикл команда буде формально домашнім матчем проти головного аутсайдера групи С, команди Мальти. З огляду на наявність у групі одразу двох важковаговиків світового футболу, втрачати очки в таких матчах ми просто не маємо права. Ба більше: навіть просто взяти всі «свої» очки може виявитися недостатньо.

У майбутньому матчі буде цікаво поспостерігати за перестановками в стартовому складі збірної України, у порівнянні з матчем проти македонців. Ребров тільки на початку свого шляху в збірній, тільки шукає оптимальні поєднання гравців, стартовий план на гру з Північною Македонією не спрацював - тож перестановок можна чекати відчутних. Як за іменами, так, можливо, і в плані ігрової схеми.

Мальта

Збірній Мальти не звикати виконувати роль статиста у відбіркових турнірах. Коли футбольним карликам вдається створити сенсацію і відібрати очки у команд вищого рангу, прийнято говорити про вирівнювання сучасного футболу і про те, що слабких команд не залишилося. Але мальтійці дають приводи для подібних розмов вкрай рідко. І, будемо сподіватися, завтра цей випадок не настане.

Очолює мальтійців 47-річний Мікеле Марколіні, який як гравець встиг пограти в Серії А за «Барі», «Аталанту» і «К'єво». У трьох стартових для себе матчах відбору на Євро-2024 Мальта прогнозовано не набрала жодного очка: поразки від Італії (0:2), Північної Македонії (1:2) та Англії (0:4). Відібрати очки у наших попередніх суперників підопічні Марколіні не зуміли, але нерви попсували неабияк.

До матчу з Англією (16 червня) мальтійці 9 червня провели товариський матч проти збірної Люксембургу, і в битві футбольних карликів перемогли з рахунком 1:0 завдяки голу Кіріана Нвоко.

Історія зустрічей

Це звучить дико, але до матчу з Україною Мальта підходить із лідерством за очними зустрічами. Команди зустрічалися між собою лише одного разу – у товариському матчі 6 червня 2017 року. І тоді ще сира команда Андрія Шевченка, яка перебувала лише в процесі будівництва, зазнала сенсаційної поразки 0:1. Відтоді, звісно, багато води сплило, обидві команди змінилися до невпізнання, але щеплення від недооцінки суперника ми тоді, хочеться сподіватися, отримали.

Прогноз на протистояння

Україна підходить до матчу в статусі очевидного і беззаперечного фаворита на думку букмекерів. Придумувати велосипед ми не будемо, і поставимо на перемогу команди Сергія Реброва. Коефіцієнт 1,14 виглядає не дуже апетитно, зате надійно.

Орієнтовні склади

Україна: Трубін, Соболь, Миколенко, Забарний, Конопля, Степаненко, Маліновський, Циганков, Мудрик, Буяльський, Ванат

Мальта: Бонелло, Мускат, Борг, Апап, Аттар, Теума, Гіллом'є, Крістенсен, Мбонг, Нвоко, Джонс

19 червня, понеділок

Україна – Мальта
Трнава. Стадіон «Антон Малатінськи». 19:00
Пряма ТБ-трансляція – відеосервіс MEGOGO, Суспільне
УКРАЇНА – МАЛЬТА. ТЕКСТОВА ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ
Арбітр: Рудді Боке (Франція)
Прогноз Sport.ua – 3:0

Опитування

Голосів 144
Спрогнозуйте результат ⚽️ матчу кваліфікації 🏆 Євро-2024 між збірними України та Мальти, який пройде 19 червня о 19:00 у Трнаві.

Велика перемога України

67 голосів 46.53 %

Мінімальна перемога України

63 голоса 43.75 %

Нічия

4 голоса 2.78 %

Мінімальна перемога Мальти

4 голоса 2.78 %

Велика перемога Мальти

6 голосів 4.17 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(52)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 35
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Yevhenii Kulykivskyi
Чому на фото до посту час матчу 21:45 вказаний?
Злий Глобинець
Взагалі то збірна України має рвати Мальту як тузик грілку. А от як воно насправді буде? В попередніх матчах відбору мальтійці крупно програли лише британцям, а так мінімальні поразки. Головне, щоб наші не почали вальяжно, мовляв, у пів-ноги обіграємо.
Maks KROT
Не хочу ванговать лёгкую победу ну если сыграем не так как в первом тайме с македонцами ,и хотябы на 50% как сыграли с ними во втором выиграть сборная должна в 2-3 мяча легко ,прогноз 3-0.по составу ротацию будет по-любому  думаю 3-4 футболиста точно выйдут другие в с основе .Удачи успехов сборная. 
Batya
Маю запитання, хто з УАФ та чому лобіював Словаччину, чому не Польша, де наших у рази більше, Краків, Люблін, хороші стадіони були б заповнені битком, до кордону рукою подати, подивлюся, що буде у сьогодні у Словаччині, нашим перемоги.
 P.S змініть початок на 19.00
Springfield
Вот в этом случае - никаких прогнозов.  Любой результат хуже 3:0 буду считать неудовлетворительным.  Есть уже опыт игр с карликами. Мучительный и валидольный.  А есть результат Англии в Мальте. Если хотим на что то надеяться, то надо  повторять шаги лидера.   В любом нашем составе и Лунин на воротах.
8number
Чого Мальта біля наших воріт зараз ??? Що це таке 😀
8number
Всі хто за межами — Діжі спорт 2 показує ))
8number
На яких міжнародних стрімінгах можна подивитись ?
VBOLYUVALNIK
3:0 думаю буде мінімум, але підходити потрібно серйозно, в нас ігри з будьякими збірними завжди валідольні. Довбик повинен забити
u6464u
З орієнтовним составом спорт.уа явно пальцем в небо , любителі Буяльського .
Lex Aries
Такі всі оптімісти, 3-0 і не менше.. просто смішно. Перед Македонією теж писали, що 2-0 буде наша мінімальна перемога а врезультаті ледве відскочили. Думаю, що буде  перемога з невеликим рахунком для України, тільки якщо знов не втулять в склад Матвієнка, цей може начудити.
Alexx
Ярмоленко степаненко маьвиенко на лавку .Эта Мальта не такая простая .Первый тайм она Италию возила .Кто пишет 3 0 это глупо .1 0 за счастье 
Как так
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Фанькин кот
Где Фаня-бот? Куда подевался? Кто в курсах? Почему он не переживает за родную сборную, а токо за динамку и суркисов?
Володимир
Думаю , Матвиенко будет в основе . И это будет правильно ! А вот слева в обороне хотелось бы посмотреть на Соболя в  сравнении с нашим эвертоновцем ..
Alexx
Интеоесно хватит ума поставить лузера матвиенко в состав ? Такого защитника нужно гнать с футбола метлой сраной
Тарік1994
Степаненко б на банку посадити. Він крім того що на м'ячі традиційно слабкий, так почав дуже не встигати у захисті. Ну є Ігнатенко, який на минулих зборах солідно виглядав