Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

25.05.2023 17:10 – FT 2 : 0
Початок матчу було відкладено на дві години через сильну зливу в Кривому Розі
Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 травня 2023, 20:59
1138
0

Кривбас – Металіст. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Лише перемога дозволить харків'янам продовжити боротьбу за збереження місця у Прем'єр-Лізі

| Оновлено 25 травня 2023, 20:59
1138
0
Кривбас – Металіст. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
ФК Кривбас

28-й тур чемпіонату країни завершиться поєдинком у Кривому Розі, де місцевий «Кривбас» прийматиме «Металіст». Для господарів поля ця гра вже не має особливого значення, оскільки криворіжці міцно влаштувалися у середині турнірної таблиці. А ось для підопічних Періци Огненовича результат дуже важливий, адже лише перемога залишає їм бодай якісь шанси на збереження прописки в елітному дивізіоні наступного сезону.

Кривбас

У попередньому турі команда Юрія Вернидуба програла дуже принциповий матч за 6 місце «Ворсклі» з рахунком 0:1 і опустилася на один рядок нижче в турнірній таблиці за своїх суперників. Більше того, поразка у Полтаві практично перекреслила всі надії криворізького клубу на можливість посісти підсумкове 5 місце.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live у Telegram Sport.ua

Цікаво, що ще на фініші першого кола після 14-го туру «Кривбас» та «Металіст» йшли врівень, маючи по 15 очок. Але як же змінився їхній подальший шлях порівняно один з одним. За наступні 13 матчів перші взяли 20 очок і навіть були близькі до зони єврокубків, а харків'яни впали глибоко вниз до табору аутсайдерів, додавши у свою скарбничку лише 7 балів (1 перемога та 4 нічиї).

Дивно, але за кількістю забитих голів «Кривбас» поступається майбутньому супернику – 22 проти 26. Натомість криворіжці знають, коли треба забивати та які м'ячі приносять очки. Усі десять перемог в нинішньому сезоні вони здобули з мінімальною перевагою 1:0 чи 2:1.

Щодо майбутнього матчу, то в ньому через дискваліфікацію не зможе взяти участь Максим Задерака, який отримав четверте попередження в чемпіонаті у грі з «Ворсклою».

Металіст

У харків'ян стан справ в турнірній таблиці дуже поганий. Для того, щоб залишити 15 місце і сподіватися на стикові матчі, однієї перемоги замало. Навіть за двох ситуація ненабагато покращиться, оскільки конкуренти теж можуть набирати очки. Тому треба вигравати всі три матчі, що залишилися. А окрім «Кривбаса», суперниками ще будуть прямі опоненти у боротьбі за порятунок «Минай» та «Чорноморець».

Наставник харків'ян ще кілька турів тому казав, що для його команди кожен наступний поєдинок буде дуже важливим і треба набирати максимальну кількість очок. Однак, якщо подивитися на результати, його слова явно розходяться зі справою. Навіть у матчі із земляками з «Металіста 1925» минулої неділі його підопічні нічого не змогли створити, щоб здобути перемогу. Та й на нічию вони також відверто не награли.

Про кадрові проблеми харків'ян, починаючи з літнього міжсезоння, всім добре відомо. Ті ж футболісти, які залишилися в команді або приєдналися до неї протягом сезону, поки не можуть вивести її з кризи. Чи здатні вони зробити це в трьох матчах, що залишилися? Навряд чи.

Статистика матчів

У першому колі «Металіст» приймав «Кривбас» в Ужгороді та програв із рахунком 0:1. Єдиний та переможний гол у складі гостей забив Назар Волошин. Ще цікаво згадати, що саме ці два клуби влітку минулого року повернулися до Прем'єр-Ліги, посівши два перші місця у першій лізі. Отож тоді запам'яталася їхня зустріч у Кривому Розі, коли харків'яни розгромили господарів поля з рахунком 5:0. Але тоді «Металіст» мав зовсім іншу команду, яка ставила перед собою завдання не лише вийти в елітний дивізіон, а й боротися тут за найвищі місця. На жаль, все це вже залишилося у минулому.

Орієнтовні склади:

«Кривбас»: Кліщук, Рябов, Понеділок, Стецьков, Дібанго, Капіч, Хомченовський, Задерака, Соса, Луньов, Дебелко

«Металіст»: Єрмолов, Романюк, Порох, Мізюк, Коррал, Панасенко, Чайковський, Наумець, Картушов, Чидомере, Прядун

Прогноз на протистояння:

За всіма розкладами має перемогти «Кривбас». Хоча його гравці зараз без особливої мотивації, тож можуть бути варіанти. І все ж таки припустимо перемогу криворіжців з рахунком 2:1.

25 травня, четвер

«Кривбас» – «Металіст»
Кривий Ріг. Стадіон «Гірник». 15:00
ТБ-трансляція на ОТТ-платформі «Setanta Sports»
Арбітр: Олександр Дердо (Чорноморськ)
КРИВБАС МЕТАЛІСТ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 2:1
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті зізнався, хто буде кіпером Реала у матчах з Кадісом та Баварією
Футбол | 03 травня 2024, 15:09 3
Анчелотті зізнався, хто буде кіпером Реала у матчах з Кадісом та Баварією

У Ла Лізі зіграє Тібо Куртуа, а проти мюнхенців у старті вийде Андрій Лунін

ЧС з хокею. Збірна України обіграла Литву та підвищилася у класі
Хокей | 03 травня 2024, 21:47 37
ЧС з хокею. Збірна України обіграла Литву та підвищилася у класі

Україна стала найкращою командою Дивізіону 1B

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.