Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 травня 2023, 03:30
4280
7

Дербі без перцю. Металіст 1925 поставив Металіст на межу від вильоту

Команда Періци Огненовича провела черговий невиразний матч та ризикує вилетіти з УПЛ

| Оновлено 22 травня 2023, 03:30
4280
7
Дербі без перцю. Металіст 1925 поставив Металіст на межу від вильоту
УПЛ

За умов відсутності вболівальників на трибунах в українському футболі поступово вмирає культура принципових матчів поміж командами зі статусом дербі, хоча варіантів у поточному розіграші Прем’єр-ліги для складання подібних пар хоч греблю гати. Власне, не кожного туру, як сталось у двадцять сьомому раунді, буває таке, щоб одразу дві зустрічі мали великий географічний контекст, а розпочинало події неділі протистояння в рамках Харкова.

«Металіст 1925» та «Металіст» із очевидних причин зустрічались поза межами рідного міста-мільйонника, у затишній Ковалівці на стадіоні «Колос», проте це жодним чином не позначалось на настроях команд перед грою. Усі добре розуміли, що до завершення сезону залишається всього пара тижнів, тож іншого шансу виправити ситуацію в турнірній таблиці могло б просто не бути.

А виправляти там дійсно було що. Причому – обом командам. «Металіст» під керівництвом Періци Огненовича поступово спустився на передостанню сходинку турнірної таблиці й відставав від опонентів, які розташовувались на два рядки вище, аж на п’ять очок. При цьому, футболісти Едмара теж перебували на межі зони перехідних матчів, із чим мали б щось терміново вирішувати.

Це був точно найгірший перший тайм серед усіх матчів національної першості цими вихідними. Можливо, навіть не тільки в межах нашої країни, а й усій Європі загалом. Під ковалівським сонцем футболісти майже не робили прискорень до атаки, лише по одному разу зробивши випади на загострення за 45 хвилині ігрового часу. Проте дива реалізації продемонструвати не вийшло – Наумець на початку гри замкнув простріл із лівого флангу у воротаря з центру штрафного, а трохи згодом Габелок запустив м’яч над воротами зі схожої ситуації. Ось і все. Футболом це було важко назвати.

У другій половині матчу керманичі довгий час марно намагались розбурхати власні команди замінами, проте до своєї мети «1925» прийшов усе ж таки швидше за суперників. На 58 хвилині навіс від Вачіберадзе зі штрафного на лівому фланзі полетів на дальню стійку, де Русин перевів м’яч головою в поперечину, складний відскок від якої потім із гострого кута добив Безуглий. Були всі підстави вважати, що цей матч проводиться до першого забитого м’яча й передчуття нас не зрадило.

«Металіст» намагався провадити атаки у відповідь, проте всі вони відбувались уже тоді, коли команда Огненовича пропустила вдруге. Русин на 67 хвилині видав пас у «стилі Рикуна» за спини центральним захисникам до штрафного, де майстерно розібрався з голкіпером Чирук. Після другого голу номінальні господарі подекуди забагато дозволяли собі помилятись у захисті, але Рязанцев свій поодинокий момент змарнував невдалим перекиданням над воротарем, тож рахунок більше не змінювався.

Посеред наступного тижня «Металіст 1925» гостюватиме в петровського «Інгульця», а «Металіст» гратиме на виїзді проти криворізького «Кривбасу».

Українська Прем'єр-ліга. 27-й тур.

«Металіст 1925» – «Металіст» - 2:0

Безуглий, 58, Чирук, 68

Коваленко, 20, Є. Ткачук, 55, А. Ткачук, 90+2 – Ралюченко, 25, Чайковський, 50

«Металіст 1925»: Мозіль – Коваленко (Рудавський, 69), Безуглий, Є. Ткачук, Жичиков – Я. Мартинюк (А. Ткачук, 81), Габелок, Вачіберадзе – Ременюк (Абдуллаєв, 52), Чирук (Островьский, 80), Русин (Дмитренко, 80).

«Металіст»: Костик – Коррал, Порох (Ніколишин, 37), Мизюк, Влага – Ралюченко, Самуел (Багачанський, 46), Чайковський (Панасенко, 77) – Картушов (Бойчук, 77), Чідомере (Рязанцев, 61), Наумець.

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків).

Стадіон: «Колос» (с. Ковалівка).

Удари (у площину): 11 (4) – 7 (3)
Кутові: 6 – 4
Офсайди: 1 – 4.

МЕТАЛІСТ 1925 - МЕТАЛІСТ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 21°C

Події матчу

68’
ГОЛ ! М'яч забив Андрій Чирук (Металіст 1925).
58’
ГОЛ ! М'яч забив Микита Безуглий (Металіст 1925).
Олександр  Снітко
Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Рятівний переїзд: як Пулішич відроджує кар’єру в Мілані
Футбол | 28 березня 2024, 16:18 0
Рятівний переїзд: як Пулішич відроджує кар’єру в Мілані

Розповідаємо про ренесанс талановитого американця

Хацкевич розповів, чи варто викликати Ярмоленка на Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 13:06 8
Хацкевич розповів, чи варто викликати Ярмоленка на Євро-2024

Колишній головний тренер «Динамо» вважає, що досвід Андрія завжди стане в нагоді Україні

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
WildeKater
Ярославскому надо был очередной проект. А потом оказалось, что против ПДД не попрёшь и стало не до проекта.  
DK1961
Походу один Метал сдулся. А шуму было...
Mr.Frost
Вболіваю за 1925-х з 2017 року. За справжній Металіст вболівав х 1987 року. Цих що вибувають такими( Металістом ) не вважаю!
roman75zpr
Интересно, за кого больше в Харькове болеют сейчас