Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 21 травня 2023, 14:39
1357
4

Металіст 1925 – Металіст. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

У боротьбі за збереження місця у Прем'єр-Лізі обом харківським командам важливо набрати очки

| Оновлено 21 травня 2023, 14:39
1357
4
Металіст 1925 – Металіст. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
ФК Металіст 1925

Так вийшло за календарем, що в заключний ігровий день 27-го туру відбудуться два протистояння команд з одного міста. В одному з них у Ковалівці на стадіоні «Колос» зійдуться харківські клуби «Металіст 1925» та «Металіст». Матч цей буде дуже важливий для суперників, адже вони продовжують боротися за те, щоб залишитися в елітному дивізіоні наступного сезону.

Металіст 1925

Ще чотири тури тому після перемоги над «Львовом» з рахунком 2:0 підопічні Едмара почувалися комфортно, посідаючи десяту сходинку в турнірній таблиці. Вони лише на три очки відставали від «Кривбаса» та на чотири від «Ворскли», віддалившись у той же час від групи команд, які ведуть боротьбу за виживання. Однак в наступних чотирьох турах харків'яни додали до своєї скарбнички лише два бали і тепер їх відділяє від зони стикових матчів лише одне очко.

Привертає увагу, що у другому колі «Металіст 1925» став багато пропускати голів у власні ворота. Звідси одразу чотири поразки з великим рахунком із загальною різницею м'ячів 0-16. Звичайно ж, певною мірою далася взнаки відсутність через травму голкіпера Олега Мозиля, який у першій частині турніру проявив себе з найкращого боку. Але річ не тільки в цьому. Стало набагато більше помилок у обороні, чого раніше особливо не помічалося.

З іншого боку, харківська команда дуже мало забиває. Усього 20 м'ячів в 26 матчах, з них лише 4 голи у другому колі. Зрозуміло, що з такою результативністю далеко не поїдеш. Тож місце серед аутсайдерів цілком зрозуміле.

А ще, як, до речі, і найближчий суперник, «Металіст 1925» явно не товаришує з ігровою дисципліною. Занадто багато в команді попереджень та вилучень. Ось і майбутню зустріч через дискваліфікацію буде змушений пропустити захисник Ігор Курило. Лише він один цього сезону має у своєму пасиві 1 червону і 6 жовтих карток.

Металіст

Щодо іншого харківського клубу з назвою «Металіст», то у нього справи ще гірші. Від тієї команди, яка виходила до Прем'єр-Ліги, практично не залишилося й сліду, а за нового наставника, який з'явився у міжсезоння, становище тільки погіршилось.

Вже той факт, що харків'яни не могли здобути перемог у 17 (!) турах, багато про що говорить. Якась надія для вболівальників команди з’явилась після перемоги над «Львовом» 1:0. Але тут же була розгромна поразка від «Зорі» 0:5 і тепер навіть одного виграшу недостатньо, щоб залишити зону стикових матчів. Відверто кажучи, лише найвдаліший збіг обставин допоможе підопічним Периці Огненовича уникнути розлучення з Прем'єр-Лігою.

Втім, як каже сам наставник «Металіста», шанси вибратися з найважкої ситуації його команда ще має. Треба тільки вдало провести всі чотири матчі, включаючи «харківське дербі».

Ось тільки у грі із земляками не зможуть взяти участь капітан команди Єгор Демченко, вилучений з поля у попередньому матчі із «Зорею» та її найкращий бомбардир Максим Прядун, який отримав у тій же грі вже четверту в сезоні жовту картку. А взагалі харків'яни цього сезону славляться однією з найбільш недисциплінованих команд. Судіть самі. У них вже 8 (!) вилучень, причому всі різні футболісти, та 60 попереджень.

Статистика матчів

Команди у різні роки просувалися до Прем'єр-Ліги, тож офіційних матчів одна з одною до 8 листопада минулого року не мали. Єдиний матч у першому колі, що завершився нульовою нічиєю, запам'ятався тим, що суперники догравали його не у повних складах. У «Металіста» був вилучений Андрій Ралюченко, а у «Металіста 1925» – Михайло Шершень.

Орієнтовні склади:

«Металіст 1925»: Мозиль, Жичиков, Є.Ткачук, Безуглий, Рудавський, Габелок, Кравченко, Вачіберадзе, А.Ткачук, Ременюк, Чирук

«Металіст»: Єрмолов, Романюк, Порох, Мізюк, Коррал, Панасенко, Чайковський, Наумець, Картушов, Чідомере, Рязанцев

Прогноз на протистояння:

Гра, мабуть, буде дуже завзятою, але з невеликою кількістю гольових моментів. Припустимо, що матч завершиться внічию 1:1.

21 травня, неділя

«Металіст 1925» – «Металіст»
Ковалівка. Стадіон «Колос». 15:00
ТБ-трансляція на ОТТ-платформі «Setanta Sports»
Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)
МЕТАЛІСТ 1925 МЕТАЛІСТ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 1:1
Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Нідерланди – Туреччина – 2:1. Камбек від оранжевих. Відео голів, огляд
Футбол | 07 липня 2024, 00:58 5
Нідерланди – Туреччина – 2:1. Камбек від оранжевих. Відео голів, огляд

Дивіться найцікавіші моменти матчу ЧЄ

Срна обговорив із Гаттузо трансфер бразильця Шахтаря
Футбол | 07 липня 2024, 10:25 6
Срна обговорив із Гаттузо трансфер бразильця Шахтаря

Про кого конкретно йде мова Даріо не уточнив, але, мабуть, це Егіналду

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Выталкиватель парашутистов
По календарю - все вопросы к человеку с фальшивым дипломом о высшем образовании - Костюченко, может такое быть, что он полный глухарь в таких делах...
Springfield
Не перестаю удивляться составителям календаря. То что Шахтёру подсунули 3 пламенных иатча под занавес - понять ещё можно. Там думали что это поможет Динамо.)
Но вот кто засунул 2 дерби в один день? Да ещё и  с таким видом: .........  
 Металлист 1925
 Рух
Металлист
Львов