Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 15 травня 2023, 11:45
3774
7

Знищили за пів години. Зоря розгромила Металіст

Луганський клуб здобув десяту перемогу в другому колі чемпіонату

| Оновлено 15 травня 2023, 11:45
3774
7
Знищили за пів години. Зоря розгромила Металіст
ФК Металіст

Початок матчу став приголомшливим для «Металіста»: вже на 28-й секунді Мизюк зрізав м'яч у власні ворота після прострілу Булеци. Передувала цьому помилка Романюка, який знаходився біля лінії штрафного майданчика та не зміг нормально вибити м'яч. На 7-й хвилині рахунок став 2:0. Герреро отримав м'яч від Русина поблизу штрафного майданчика, без протидії пройшов уздовж його лінії та завдав удару в дальній кут воріт.

«Зоря» не зупинилася і до 26-ї хвилини довела перевагу до чотирьох голів. Спочатку Герреро під час швидкої атаки зробив простріл уздовж воріт, Русин підставив ногу, але м'яч влучив у ближню штангу, після чого відскочив на лінію воротарського майданчика, звідки Шахов спокійно зіграв на добиванні.

Четвертий гол забив капітан «Зорі» Імереков, який точно пробив головою з центру штрафного майданчика. При чому він зробив це без будь-якої протидії з боку «Металіста».

На 32-й хвилині «Металіст» залишився у меншості. Воротар Єрмолов помилився на виході, м'яч опинився у Імерекова, але його удар прийшовся у штангу. Після добивання Демченко рукою відбив м'яч, що летів у ворота. Вилучення та пенальті. Булеца з 11-метрової позначки пробив вище воріт.

Перипетії початку поєдинку підтвердили той факт, що клас нинішніх «Зорі» та «Металіста» різниться на порядок. «Металіст» грав жахливо. Так, у харківського клубу було чимало дискваліфікованих і травмованих гравців, але це навряд чи є виправданням настільки поганої гри. В обороні не було порядку та дисципліни. Футболісти робили помилки, які характерні для команд другої ліги чемпіонату країни або ж першості області. В атаці не виходило нічого. Скільки разів дійшов «Металіст» до штрафного майданчика «Зорі» у першому таймі? Приблизно стільки, скільки пальців на одній руці. Навіть менше. Скільки разів «Металіст» помилився біля своїх воріт – більше, ніж пальців на руках і ногах разом узятих. Промовистим був один із кадрів трансляції, коли оператор зафіксував наставника гостей Періцу Огненовича, який сидів, опустивши голову. Мабуть, серб не мав сил дивитися на те, що відбувається на полі.

На противагу такій грі «Металіста» – чудове порозуміння та взаємодія між гравцями «Зорі». Відмінно поставлена гра у швидкий пас. Швидкість, дисципліна. Швидкі переходи з оборони в атаку та навпаки. До речі, таким був «Металіст» у свої найкращі часи.
У другому таймі «Зоря» не стала добивати суперника, який був набагато слабшим. Луганчани грали на своє задоволення і берегли сили на подальші матчі, адже вже через один тур гратиме проти «Шахтаря». «Металіст» намагався хоч щось створити біля воріт суперника. Щоправда, першого удару в площину воріт харків'яни завдали аж на 60-й хвилині. Власне, це був єдиний небезпечний момент, який вони створили, але Сапутін впорався з ударом Романюка. Наприкінці зустрічі «Зоря» забила п'ятий гол. Ніколишин збив у штрафному майданчику Погорілого, і Бражко легко реалізував пенальті.

«Зоря» продовжила свою переможну ходу. У другій половині чемпіонату підопічні Патріка ван Леувена виграли 10 матчів із 11. Після цього туру відрив від київського «Динамо» збільшився до 8 очок. «Зоря» вже практично забезпечила собі бронзові медалі. А якщо луганчани й надалі лише виграватимуть, то можуть замахнутися і на місце, вище за третє.

«Металіст» зазнав четвертої великої поразки у нинішньому чемпіонаті, причому двох з них – в останніх трьох турах. Двома тижнями раніше у матчі з «Дніпром-1» були ті самі 0:5. У сьогоднішньому поєдинку, як і у грі з дніпровцями, Періца Огненович випустив на заміну зовсім молодих футболістів. Наприкінці матчу на поле вийшли 16-річні Геннадій Синчук та Кирило Влага, для якого це був дебют в УПЛ. Синчук, як і Кирило Дігтяр, дебютували в елітному дивізіоні у матчі проти «Дніпра-1».

Харківський клуб в останніх чотирьох турах зустрінеться з «Кривбасом» та «Чорноморцем», які демонструють добротний рівень футболу (особливо одесити), а також «Металістом 1925» і «Минаєм», які ще не забезпечили собі спокійне життя і можуть опинитися як у зоні перехідних матчів, так і в зоні вильоту. Якщо Огненович кардинально не змінить гру команди, то набирати очки буде вкрай важко, а отже, цілком імовірно, що цей сезон «Металіст» закінчить вильотом із УПЛ.

Українська Прем'єр-ліга. 26-й тур.

«Металіст» «Зоря» – 0:5

Мізюк (1, автогол), Герреро (7), Шахов (21), Імереков (26), Бражко (85, з пенальті).

На 33-й хвилині Булеца не реалізував пенальті (вище воріт).

Прядун (49), Мизюк (56), Рязанцев (76) - Снурніцин (52).

Демченко (32).

«Металіст»: Єрмолов, Коррал, Мізюк, Ралюченко, Романюк (Влага, 82), Демченко, Панасенко (Багачанський, 46), Картушов (Рязанцев, 46), Чідомере (Ніколишин, 33), Наумець (Синчук, 87), Прядун.

«Зоря»: Сапутін, Імереков, Батагов, Бутко, Вантух (Снурніцин, 46), Бражко, Шахов, Булеца (Мишньов, 66), Антюх (Хахльов, 66), Русин (Погорілий, 46), Герреро (Полегенько, 77).

Арбітр: Андрій Коваленко (Полтава).

Стадіон: «Авангард» (Ужгород).

МЕТАЛІСТ – ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

85’
ГОЛ ! З пенальті забив Володимир Бражко (Зоря).
31’
Єгор Демченко (Металіст) отримує червону картку.
26’
ГОЛ ! М'яч забив Максим Імереков (Зоря).
21’
ГОЛ ! М'яч забив Євген Шахов (Зоря).
7’
ГОЛ ! М'яч забив Герреро (Зоря).
2’
ГОЛ ! Автогол забив Олександр Мизюк (Металіст).
Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті зізнався Луніну, чому залишив його у запасі в останньому матчі
Футбол | 27 квітня 2024, 00:08 3
Анчелотті зізнався Луніну, чому залишив його у запасі в останньому матчі

У старті «Реала» зіграв Кепа Аррісабалага

Прощавайте, єврокубки? Схоже, Дніпро-1 відмовляється від колишніх амбіцій
Футбол | 27 квітня 2024, 10:28 22
Прощавайте, єврокубки? Схоже, Дніпро-1 відмовляється від колишніх амбіцій

Рік тому команда рвалася в ЛЧ, а зараз може залишитися без континентальних турнірів

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Leo69
Металл - шлак. Никакой. Все его дерут, и только Днепр -1, обыграл его как-то не так. Смех и только.
Zdolaemo
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Eye of Providence
Металіст робив вигляд, що грає. Відбування номеру та привози. Зоря теж грала не на повну, бо на повну з отаким суперником грати не було сенсу. Могло бути і більше голів, але на що? 
Dnipro1995-55
Павелковские тупари продолжают вести разговоры о "договорняках". 
Remark
Ждем пост от Павелко в ФБ о нетипично высокого движения ставок и намека на то, что матч был договорным! 
Springfield
Металлист проиграл "дома" (как сказал комментатор в начале игры, про кто тут хозяин).
 3 мая 2023 года на этом же стадионе они были  "в гостях" у Днепродин.  
И те же  5 и 0 на табло.  И вот потому то Заря не стала забивать
больше!   Ведь следствие не закончено.....