Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 14 травня 2023, 13:00
1000
0

Металіст – Зоря. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Необхідно підтримувати темп у верхній частині таблиці, але суперникам дуже потрібні очки

| Оновлено 14 травня 2023, 13:00
1000
0
Металіст – Зоря. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Зоря

У неділю, 14 травня, в Ужгороді на стадіоні «Авангард» відбудеться матч двадцять шостого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють харківський «Металіст» та луганська «Зоря». Стартовий свисток рефері Андрія Коваленка з Полтави прозвучить о 13:00 за київським часом.

Металіст


Харківський «Металіст» у своєму першому сезоні в УПЛ після реінкарнації змушений думати виключно про збереження прописки в «еліті». Вочевидь не такими були плани команди, яка під керівництвом Олександра Кучера влаштовувала спортивну вакханалію в Першій лізі ще минулого сезону, але в нас у всіх тоді були зовсім інші плани на майбутнє. Сувора реальність змусила команду зіткнутись із великими труднощами в плані досягнення результатів, і хоча спочатку справи під керівництвом Олега Ратія йшли ще більш-менш, під час зимової паузи команда втратила ще кількох ключових гравців і без того оновленого складу, після чого фактично провалила старт другого кола.

Перша перемога «жовто-синіх» відбулася саме тижнем раніше – був обіграний «Львів» (1:0), нижче якого вже просто немає команд у турнірній таблиці національної першості. Однак ці три очки були здобуті дуже вчасно – львівський «Рух» поступово почав здобувати власні бали, а після його перемоги над петровським «Інгульцем» (3:0) відрив від команди Периці Огнєновича ризикував стати дуже відчутним. Від виходу із зони прямого вильоту та перехідних матчів «Металіст» відокремлюють чотири очки, але з такою динамікою конкурентів великий ризик, що ця дистанція виявиться непереборною.

Рятує лише календар, який у харків'ян чи не найбільш адекватний серед усіх команд чемпіонату. Тут немає зустрічей із грандами та претендентами на чемпіонський титул, окрім майбутньої гри, а той же одеський «Чорноморець» буде лише в останньому турі, до якого все можна вирішити самотужки. Дербі «Металістів», «Кривбас», «Минай» – ці суперники цілком досяжні для боротьби на рівних, але якщо вдасться зачепитися за очки ще й проти «Зорі», то це буде нереальний козир. Ось тільки відсутність основного центрального захисника Богдана Пороха через дискваліфікацію може зіпсувати усі плани.

Зоря


На відміну від суперників за майбутнім поєдинком, луганська «Зоря» вже точно може занести поточний сезон собі до активу. Ніхто не знав, як поведе себе команда в умовах відходу Віктора Скрипника з посади головного тренера, відтоку зарубіжних виконавців і скромної ситуації в фінансовому плані, але нідерландець Патрік ван Леувен у своєму першому сезоні на чолі команди досяг фантастичного прогресу. За великим рахунком, «мужики» зараз і є прообразом тієї самої «народної команди», яка своєю грою викликає не лише симпатії незаангажованого вболівальника, а й повагу фанатів прямих конкурентів.

У турнірній таблиці луганчани перебувають у проміжній позиції, коли досить складно дається гонитва за «Дніпром-1» і тим більше донецьким «Шахтарем», але київське «Динамо» при цьому відстає настільки, що є певна впевненість у підсумкових, як мінімум, «бронзових» нагородах. І тут цілком актуальним є питання – а навіщо команді всього з однією втратою очок у десяти матчах другої частини сезону себе в чомусь обмежувати? Криворізький «Кривбас» та його фанати можуть бути задоволені своєю командою – більше ніхто не зумів поставити підніжку цьому «боліду» ван Леувена.

Утім, перспективи боротьби за «срібло» для «Зорі» викликають питання через присутність у календарі «Шахтаря» та «Олександрії» в останніх трьох турах. Хоча, із урахуванням п'яти перемог луганчан в останніх п'яти зустрічах, геть не їм варто боятися суперників, а скоріше, навпаки. Розігрались Назарій Русин, Сергій Булеца та Рафаель Герреро, півзахист тішить стабільністю, а кадрових проблем в обороні начебто й не існує. Досі немає розуміння, як саме ван Леувену вдається досягати такої стабільності, але результат його роботи наочний. І він подекуди шокує.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Металіста» в його новій сутності та «Зорі» раніше перетиналися лише один раз у рамках УПЛ. Тоді команди грали між собою в офіційному матчі у листопаді минулого року – гра в Києві на «Динамо» ім. В. Лобановського завершилася перемогою луганців (3:2). За «Зорю» відзначались В'ячеслав Чурко, Дмитро Мишньов та Євген Шахов, а у «Металіста» з пенальті забив Євген Підлепенець, тоді як Сергій Панасенко записав гол із гри.

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 35-річний Андрій Коваленко з Полтави, який має вже 29 матчів у рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Євген Петраков та Сергій Приступа, а резервним арбітром відпрацює Клим Заброда. На матчі буде відсутня система VAR. Коваленко має досвід проведення матчів за участю «Металіста» – 1 перемога, 1 поразка, тоді як із «Зорею» він перетинався також 2 рази (1 перемога, 1 нічия).

Орієнтовні склади


«Металіст»: Єрмолов – Коррал, Ніколишин, Паті, Мизюк – Чідомере, Ралюченко, Демченко – Романюк, Прядун, Картушов.

«Зоря»: Сапутін – Вантух, Батагов, Снурніцин, Бутко – Шахов, Бражко – Русин, Булеца, Антюх – Герреро.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що гості здобудуть перемогу з упевненою перевагою. Нашою ставкою буде позиція Фора. «Зоря» (-1.5) з коефіцієнтом 3.30.

14 травня, неділя

«Металіст» – «Зоря»
Ужгород. «Авангард». 13:00
Пряма ТБ-трансляція – телеканал УНІАН ТБ
МЕТАЛІСТ – ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Андрій Коваленко (Полтава)
Прогноз Sport.ua – 0:4
Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.