Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

25.05.2023 17:10 – FT 2 : 0
Початок матчу було відкладено на дві години через сильну зливу в Кривому Розі
Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 травня 2023, 23:44
9971
10

Політ до першої ліги. Металіст програв Кривбасу

У харківського клубу залишилися лише теоретичні шанси на порятунок

| Оновлено 25 травня 2023, 23:44
9971
10
Політ до першої ліги. Металіст програв Кривбасу
ФК «Кривбас»

Тренерський штаб «Металіста» порівняно з дербі проти «1925-х», яке відбулося минулого туру, зробив відразу кілька перестановок. Місце у воротах знову зайняв Єрмолов. У центрі захисту замість Мизюка вийшов Ніколишин, у центрі півзахисту з'явився Демченко, у нападі – Прядун. Поза складом залишилися Самуель і Чайковський. Місце лівого атакуючого півзахисника зайняв Рязанцев, який замінив Картушова. Чідомере, який у матчі проти «Металіста 1925» був єдиним нападником, цього разу склав пару форвардів із Прядуном. Такі собі олдкульні 4-4-2 від Огнєновича.

Зазначимо появу в основному складі 18-річного Ніколишина та 16-річного Влаги. Останній, до речі, один із наймолодших гравців цього сезону. Він дебютував в УПЛ у віці 16 років 204 дні. Випереджає Влагу лише партнер по команді Дігтярь, який уперше зіграв у елітному дивізіоні, коли йому було 15 років та 159 днів. Третій та четвертий рядки цього рейтингу також посідають гравці «Металіста» Кайдалов (16 років 296 днів) та Сінчук (16 років 297 днів).

У «Кривбасу» в основному складі дебютував молодий Семотюк, який замінив Задераку. Досвідчений півзахисник отримав дискваліфікацію. У захист повернувся Бескоровайний, який замінив Рябова.

Старт поєдинку було відкладено більш ніж на дві години. Причиною стала злива, через яку команди навіть не вийшли на розминку. Існувала можливість перенесення матчу на інший день. Ближче до запланованого часу початку матчу (15:00) дощ вщух, працівники стадіону та клубу взялися прибирати воду з газону. На це знадобилося близько півтори години, ще сорок хвилин команди розминалися.

«Кривбас» із перших хвилин захопив ініціативу, що було цілком передбачувано. «Металіст» діяв другим номером, розраховуючи на контратаки. Перший тайм не ряснів небезпечними моментами. «Кривбас» багато часу проводив на половині поля гостей, але більшість атак закінчувалися на підступах до штрафного майданчика. Небезпечно біля воріт «Металіста» було на 16-й хвилині, коли Хомченовський з правої лінії штрафного майданчика відпасував на Сосу, той пробив з лінії воротарського майданчика - м'яч зачепив ногу Ніколишина і полетів вище воріт. На 32-й хвилині Луньов, Капіч і Хомченовський розіграли комбінацію біля штрафного майданчика, Луньов опинився на ударній позиції, але воротар вчасно скоротив кут обстрілу.

На 42-й хвилині свій єдиний гольовий момент у таймі створили гості. Рязанцев отримав м'яч на лінії штрафного майданчика та класно пробив, але Кліщук витяг м'яч із ближнього верхнього кута.

Наприкінці першої половини зустрічі «Кривбас» відкрив рахунок. Дібанго з лівого флангу навісив на дальній кут воротарського майданчика, Соса виграв верхову боротьбу у Коррала і пробив головою – м'яч влетів у ближній кут воріт. Це дебютний гол легіонера з Нігеру в УПЛ. Щоб завдати першого результативного удару, Сосі знадобилося 4 матчі.

Другий тайм пройшов у тому ж ключі, що й перший. «Кривбас» контролював перебіг гри, створив кілька небезпечних моментів і збільшив перевагу у рахунку. На 71-й хвилині класний гол забив Капіч. Боснійський легіонер отримав м'яч на місці лівого інсайду, змістився в центр, обігравши двох опонентів, увійшов до штрафного майданчика і точно пробив у кут воріт.

На 84-й хвилині рахунок ледь не став розгромним. Луньов з лицьової лінії навісив у воротарський майданчик, Шевченко завдав удару головою - Ніколишин вибив м'яч з лінії воріт. «Металіст» не хотів чи скоріше не міг змінити ситуацію на полі. За всю другу половину зустрічі в активі харків'ян – удар Прядуна з гострого кута, з яким впорався Кліщук.

«Кривбас», набравши три очки, продовжує боротися із «Ворсклою» за шосте місце у турнірній таблиці. Непогано для команди, яка після свого переродження проводить перший сезон в УПЛ. А ось «Металіст», який також переродився і разом у «Кривбасом» вийшов у елітний дивізіон, наступний сезон, найімовірніше, проведе у першій лізі (якщо команда взагалі не припинить існування). Відрив від 14-го місця складає 6 очок, і шанси на порятунок залишилися лише теоретичні.

Українська Прем’єр-ліга. 28-й тур.

«Кривбас» – «Металіст» – 2:0

Соса (42), Капіч (71).

Луньов (29), Семотюк (51), Шевченко (90+2).

«Кривбас»: Кліщук, Бескоровайний, Понєдєльнік, Стецьков, Дібанго (Опанасенко, 89), Капіч (Карпусь, 89), Хомченовський, Семотюк (Татарков, 65), Соса (Шевченко, 82), Луньов (Кораблін, 89), Дебелко.

«Металіст»: Єрмолов, Порох (Мизюк, 85), Коррал, Ніколишин, Влага, Ралюченко (Багачанський, 85), Демченко, Чідомере (Чайковський, 72), Рязанцев (Картушов, 72), Наумець, Прядун (Коркішко, 72).

Арбітр: Олександр Дердо (Чорноморськ).

Стадіон: «Гірник» (Кривий Ріг).

КРИВБАСС - МЕТАЛІСТ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

71’
ГОЛ ! М'яч забив Ріфет Капіч (Кривбас).
42’
ГОЛ ! М'яч забив Даніель Соса (Кривбас).
Оцініть матеріал
(41)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BekXan
Ну можна було зберегти команду на плаву в середині битися і потім був би плацдарм для ривка в майбутньому.Ну нащо знову гасити команду.Скоріше за все буде лише один Металіст.
WildeKater
Кто бы сомневался. Просто Ярославскому опять не до футбола. Но сохранятся адепты "Ярославский, верни Металлист".
Lion
Металист в Днепре, это Металист2.....
BUROSTAVOK
Фото на заставке показывает уровень нашего футбола...
Springfield
Если не разбегутся, то через  сезон легко вернутся.  Если будет формула как и в этом сезоне.