Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 травня 2023, 04:38
1695
1

Прокинулися у другому таймі. Ворскла перемогла Кривбас

Полтавський клуб піднявся на шосте місце у турнірній таблиці

| Оновлено 22 травня 2023, 04:38
1695
1
Прокинулися у другому таймі. Ворскла перемогла Кривбас
УПЛ

За весь перший тайм команди завдали лише одного удару в площину воріт. У принципі, це майже все, що можна сказати про дії футболістів у першій половині зустрічі. На полі було багато боротьби, було помітно, що футболісти обох команд серйозно налаштувалися на матч, бажання не поступитися супернику було дуже багато. А ось під час організації атак гравці багато помилялися. Не можна сказати, що суперники дуже настирливо пресингували один одного: обидві команди починали активно зустрічати опонентів переважно у центрі поля. Футболісти багато і активно рухалися, але це не допомагало будувати атаки, оскільки вони часто втрачали м’яч через неточні передачі.

Гольових моментів у першому таймі не було. Небезпечні моменти можна порахувати на пальцях однієї руки. На 7-й хвилині Луньов сильно пробив з лінії штрафного майданчика – м'яч пролетів поряд зі штангою. На 21-й хвилині той же Луньов завдав удару приблизно з 23-х метрів – м'яч пролетів трохи вище «дев'ятки». На 36-й хвилині Степанюк прийняв м'яч у штрафному майданчику, скинув на Сефері, який віддав під удар Павлюку. Удар приблизно з 20 метрів виявився неточним. На 43-й хвилині Стецьков виконав штрафний удар з дальньої дистанції, після якого м'яч пролетів трохи вище воріт. І лише на 45-й хвилині було зафіксовано перший удар у площину воріт. Луньов цього разу пробив зі штрафного, але удар вийшов несильним, і Ісенко спокійно спіймав м'яч.

На другий тайм «Ворскла» вийшла з іншим настроєм. Мабуть, Віктор Скрипник знайшов у перерві потрібні слова для своїх підопічних. За 15 хвилин полтавці створили три небезпечні моменти. На 49-й хвилині Соса помилився в центрі поля, Кане перехопив м'яч і відпасував на Сефері, який перебував у штрафному майданчику. Албанець пробив вище воріт. На 52-й хвилині Пердута доборовся до кінця на лицьовій лінії, віддав пас у центр штрафного майданчика під удар Степанюку, але нападник не зміг нормально пробити. На 58-й хвилині після дальньої передачі зі своєї половини поля Пердута прийняв м'яч у штрафному майданчику, відпасував на Павлюка, той завдав удару, але м'яч заблокував Рябов. Кане зіграв на добиванні, проте його удар прийшовся вище воріт.

Активність та старання гравців «Ворскли» втілилися у гол на 62-й хвилині. Бацула зробив довгу навісну передачу. Степанюк в оточенні двох захисників пробив головою метрів із десяти – м'яч влетів точно у лівий кут воріт. Кліщук щосили намагався у стрибку дістати м'яч, але не дотягнувся до нього. Результативний удар Степанюка став 500-м домашнім голом «Ворскли» в елітному дивізіоні чемпіонату України.

«Кривбас» свої моменти почав створювати лише після 70-ї хвилини. Однак реально гольових епізодів було лише два. На 74-й Семотюк, що вийшов на заміну, завдав дальнього удару - Ісенко витяг м'яч з-під поперечини. На 81-й хвилині Ісенко ще раз виручив свою команду після удару Дібанго з лінії штрафного майданчика. А на 84-й хвилині голкіпер «Ворскли» в останній момент встиг виправити свою помилку. Дібанго навісив із лівого флангу, Ісенко пішов «читати» пас, зробивши кілька кроків уперед, а м'яч полетів у ближній кут. Воротар встиг туди переміститися та спіймати м'яч.

Наприкінці матчу як не намагалися гравці «Кривбаса», але довести справу до гольового моменту їм не вдалося. І навіть навалу не змогли організувати. «Ворскла» надійно оборонялася та зберегла переможний рахунок. До речі, «Ворскла» виграла у «Кривбаса» вперше за чотири матчі. Ця перемога дозволила полтавцям обійти криворіжців та вийти на шосте місце у турнірній таблиці. Крім виграшу, цей матч став для полтавців позитивним з точки зору повернення на поле Юрченка та Чеснакова, які через травми понад місяць були поза грою.

Українська Прем'єр-ліга. 27-й тур.

«Ворскла» – «Кривбас» – 1:0

Степанюк (62).

Сефері (21), Павлюк (42) - Дібанго (28), Задерака (35), Соса (50).

«Ворскла»: Ісенко, Кравець, Пердута, Л.Рамірес, Скляр, Степанюк, Сефері (Чеснаков, 90+1), Павлюк, Бацула, Челядін (Юрченко, 71), Кане (Крупський, 82).

«Кривбас»: Кліщук, Рябов (Опанасенко, 81), Понєдєльнік, Стецьков, Дібанго, Капіч, Хомченковський, Задерака, Соса (Семотюк, 60), Луньов (Кораблін, 78), Дебелко.

Арбітр: Олександр Шандор (Львів).

Стадіон: Стадіон «Ворскла» ім. О. Бутовського (Полтава).

ВОРСКЛА – КРИВБАС. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

62’
ГОЛ ! М'яч забив Руслан Степанюк (Ворскла).
Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BekXan
На жаль гра Ворскли це пічалька.Немає цілосності в команді і малюнку гри.Бий біжи.