Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 травня 2023, 05:11
2795
7

На нервах. Зоря перемогла Інгулець

Підопічні Сергія Ковальця створили чимало проблем одному з лідерів чемпіонату

| Оновлено 22 травня 2023, 05:11
2795
7
На нервах. Зоря перемогла Інгулець

У порівнянні з матчем попереднього туру проти «Металіста», який «Зоря» виграла з рахунком 5:0, Патрік ван Леувен зробив одну заміну у стартовому складі. Замість Шахова, який захворів, у центр поля вийшов Мишньов. Сергій Ковалець після начисто програного матчу з «Шахтарем» поміняв пів команди. У «старті» залишилися лише Павлов, Кучеренко, Смоляков, Запорожець і Сітало.

«Інгулець» вибрав захисну тактику, що було цілком передбачувано. Підопічні Сергія Ковальця зустрічали суперника на своїй половині поля, причому часто перша лінія оборони знаходилася за кілька метрів перед штрафним майданчиком, а друга лінія - у самому штрафному. Однак попри те, що футболісти «Інгульця» протистояли сильнішому супернику, вони не грали у простий футбол за принципом бій уперед і біжи, а намагалися комбінувати та використовувати короткі передачі.

«Зоря» по праву фаворита більше часу проводила в атаці. Як завжди, основну загрозу становили Булеца, Русин, Антюх, Герреро. На правому фланзі активно діяв Бутко, який зробив кілька навісів у штрафний майданчик.

Перші 15 хвилин матчу минули у рівній боротьбі. «Інгулець» намагався відповідати атакою на атаку. «Зоря» не форсувала події. Можливо, підопічні Патріка ван Леувена тримали на думці майбутній матч проти «Шахтаря», який відбудеться 24 травня, тому берегли сили. Після першої третини тайму почала вимальовуватися перевага «Зорі». Команда з Петрового більше часу приділяла обороні, але діяла не безпомилково. Одну з помилок луганський клуб використав на 20-й хвилині. Булеца віддав передачу в штрафний майданчик, Герреро мчав до м'яча, наздогнав його на правій лінії воротарського майданчика, де його збив Білик.

Фол був зовсім не обов'язковим, адже панамський форвард дістався до м'яча майже біля лицьової лінії та приймав його з відходом убік від воріт. Пенальті впевнено реалізував Бражко: Білик стрибнув у правий від себе кут, півзахисник пробив у лівий.

Забитий гол не заспокоїв «Зорю». Луганці продовжили атакувати. Попри щільну оборону Інгульця, у підопічних Патріка ван Леувена неодноразово проходили розрізні передачі до штрафного майданчика. На ударних позиціях кілька разів опинялися Антюх, Герреро та Русин, але Білик вчасно виходив із воріт та забирав м'яч. Були в «Зорі» й інші шанси, але свою команду виручав Білик. Інгулець моментів створив мало, тому результат першого тайму був закономірним.

Із самого початку другої половини зустрічі підопічні Сергія Ковальця почали діяти швидше, більше пересуватися. Це додало проблем гравцям «Зорі», які, зважаючи на їхні дії, хотіли спокійно довести матч до перемоги, не витрачаючи для цього зайвих сил. Однак луганчанам довелося і напружитися, і понервуватись, оскільки футболісти «Інгульця» створили кілька небезпечних моментів біля їхніх воріт.

На 49-й хвилині вони розіграли штрафний удар. Після навісу Поспєлов пробив головою зблизька, Сапутін у стрибку здійснив сейв і врятував «Зорю». М'яч відлетів до Запорожця, який ударив з лінії штрафного майданчика – м'яч влучив у захисника і знову відскочив до Запорожця. Повторний удар гравця «Інгульця» прийшовся вище воріт. На 60-й хвилині Нагієв небезпечно прострілив на лінію воротарського майданчика, але його партнери не змогли завдати удару. На 79-й хвилині Головкін виконав штрафний удар з дальньої відстані. Несподівано для всіх він пробив у ближній кут – Сапутін у стрибку перевів м'яч на кутовий!

«Зоря» у другому таймі провела чимало контратак. На 64-й хвилині Русин на лівому фланзі втік від захисника, дійшов до штрафного майданчика та зробив передачу на Герреро, але панамець зблизька не влучив у ворота. На 73-й хвилині після кутового у виконанні «Інгульця» м'яч поблизу свого штрафного майданчика підібрав Герреро, добіг з ним майже до штрафного суперника і відпасував у центр на Антюха. Той перекинув воротаря, м'яч летів у ворота, але Смоляков встиг вибити його із лінії. Трохи забракло сили удару Антюха. У цій контратаці ушкодження отримав Герреро. Його відразу ж замінили, при чому панамець залишав поле, накульгуючи. Це, звичайно, додало переживань його партнерам і тренерам. Чи зможе панамський форвард, який зараз є одним із найкращих у чемпіонаті, відновитися до матчу проти «Шахтаря», дізнаємось пізніше.

На 81-й хвилині «Зоря» забила другий гол. Дришлюк на своїй половині поля відібрав м'яч у Запорожця, пройшов вперед центром і віддав передачу ліворуч на Русина. Той змістився ближче до центру та з-за меж штрафного майданчика закрутив м'яч у дальній кут воріт. Красивим вийшов гол.

Після цього гра заспокоїлася. «Інгулець» ще намагався створити шанси для взяття воріт, але «Зоря» не дозволила цього зробити і довела матч до перемоги - одинадцятої у дванадцяти матчах другого кола сезону.

Попереду у «Зорі» поєдинок проти лідера чемпіонату - донецького «Шахтаря». Він покаже, чи зможе луганський клуб у останніх турах сезону поборотися за чемпіонство. «Інгулець» має вирішити завдання збереження місця в УПЛ. На команду з Петрового чекають матчі проти прямих конкурентів.

Українська Прем'єр-ліга. 27-й тур.

«Зоря» – «Інгулець» – 2:0

Бражко (21, з пенальті), Русин (81).

Бутко (88) - Клименко (33), Запорожець (58), Мишньов (86), Козиренко (88).

«Зоря»: Сапутін, Імереков, Батагов, Бутко, Вантух (Снурніцин, 88), Бражко, Мишньов (Полегенько, 88), Булеца (Дришлюк, 69), Антюх, Русин (Погорілий, 88), Герреро (Хахльов, 74).

«Інгулець»: Білик, Нагієв, Ковальов (Поспєлов, 46), Павлов (Коробенко, 78), Кучеренко, Смоляков, Кухарук (Головкін, 67), Клименко (Козиренко, 46), Запорожець, Козак, Сітало (Марусич, 58).

Арбітр: Олександр Омельченко (Слов’янськ).

Стадіон: «Динамо» ім. В. Лобановського (Київ).

ЗОРЯ – ІНГУЛЕЦЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

81’
ГОЛ ! М'яч забив Назарій Русин (Зоря).
21’
ГОЛ ! З пенальті забив Володимир Бражко (Зоря).
Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Віталій Ткачук
Не дивився, зайшов глянути результати. ДК і Зоря порадували в мій день народження, ще якби Ангеліна виграла. Я вболіваю за них. Товариш нещодавно каже: "все, я вболіваю за Динамо з 83-го року, але вже неможливо на це дивитися, а ти з якого?" Кажу "з 89-го, це вже в душі, можна не дивитися ( зараз такий час, що не завжди є можливість ), але наші діти вже вболівають за ВКДК, і онуки теж будуть, та й ми, скільки будемо жити, стільки будемо підтримувати". Він погодився, але мовить що треба тренера міняти,  я теж погодився, давно вже про це кажу, але до Суркісів не достукаєшся.
avk2307
Молодці. Вітання Зорі. І здоровя Герреро до матчу з Шахтою
Springfield
На нервах комментатора матча.   Чего он там вскрикивал - непонятно. Никаких трудностей я не увидел.  Более того, Билык взял и подарил пеналь. Зачем было кидаться как коршун на тот мяч, если  Герреро, оставив его в поле, ещё бы должен был  развернуться и что то придумать. Тот же Герреро обязан был забивать клюшкой  в упор при 1:0, но запустил в "молоко".  Русин (ненужный в Киеве) исполнил Коноплянку 1 к 1.   Петровово  - без шансов на успех были.
Sunrise
Много проблем создал защите Зари Ингулец. Шахтёр, скорее всего, создаст ещё больше.Остаётся надеяться на голы и что Герреро восстановится. 
Remark
И тут странный заголовок))) 
Шахтер еле выграл в конце матча, но статью озаглавили "Дожали". Тут Заря без проблем вела 1-0, а потом в концовке забила ещё один, но статью озаглавили "На нервах" 
По логике все должно быть на оборот - Шахтер на нервах, а Заря дожала)))
Уже в который раз манипуляция заголовка статьи в пользу Шахтера! Днепр, Зарю и Динамо загаловками наоборот приумпньшают заслугами в победах)
Может я и докапываюсь, хз...