Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 травня 2023, 14:00
1004
4

Зоря – Інгулець. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Конкуренти перемогли перед вирішальним тижнем, а у луганців буде привід для реваншу

| Оновлено 20 травня 2023, 14:00
1004
4
Зоря – Інгулець. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Зоря

У суботу, 20 травня, у Києві на стадіоні «Динамо» ім. В. Лобановського відбудеться матч двадцять сьомого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють луганська «Зоря» та петровський «Інгулець». Стартовий свисток рефері Олександра Омельченка зі Слов'янська прозвучить о 14:00 за київським часом.

Зоря


Уперше за довгі роки в українському футболі наприкінці чергового сезону чемпіонська гонка полягає не в змаганні поміж двома командами. Луганська «Зоря» продовжує зберігати інтригу як тіньовий претендент, при цьому досить сильно турбуючи своєю присутністю донецький «Шахтар» та дніпровський «Дніпро-1» своїми ігровими кондиціями. Нідерландський фахівець Патрік ван Леувен лише цього сезону отримав шанс показати себе на рівні «дорослої» команди в українському футболі і наразі його проба пера здається дуже успішною.

Узагалі немає в другому колі команди в УПЛ, яка могла б похизуватись лише однією втратою очок за попередні 11 матчів. «Мужики» не впоралися тільки з одним суперником за цей період – криворізьким «Кривбасом», на чолі якого стоїть колишній тренер «Зорі» Юрій Вернидуб, тому й у цій мінімальній гостьовій поразці (0:1) можна знайти частку романтики. Однак футболістам ван Леувена зараз точно не до сентиментів, оскільки становище зобов'язує багато до чого.

Фактично, у луганчан зараз дуже вигідний розклад, оскільки виключно від них залежить подальша участь у гонитві за «золотом», але при цьому сам чемпіонський титул, швидше, вдасться розіграти між собою «Шахтарю» та «Дніпру-1». Утім, навіть цей розклад можна переграти протягом наступного тижня, коли «Зоря» гратиме проти «гірників», а потім вони у свою чергу битимуться проти СК.

Можливі варіанти, причому дуже виграшні для «мужиків». А ось що справді під силу їм цими вихідними, то це залишити «Динамо» не лише без Ліги чемпіонів, а й без сподівань на «бронзу». От тільки й тут потрібна буде втрата очок столичним колективом у грі проти «Олександрії», яка розпочнеться за три години після нашої.

Інгулець


Протистояти «Зорі» цими вихідними випала нагода петровському «Інгульцю». Говоримо про майбутню гру в приреченому ключі в контексті козаків виключно через поточні кондиції команди Сергія Ковальця. Якщо можна так висловитися, то цих самих кондицій зараз у «червоно-жовтих» просто немає, оскільки востаннє вони перемагали ще в грі проти львівського «Руха» якраз місячної давнини (1:0). Недооцінювати той успіх не варто, оскільки йдеться про прямого конкурента у турнірній таблиці, але й переоцінювати факт видобутку трьох очок також не будемо – далі вдалося набрати лише два бали.

Фактично, гірше за «Інгулець» із його поточною невдалою серією лише один колектив – безнадійний «Львів», якому цими вихідними той самий «Рух» може підписати смертний вирок щодо шансів на подальшу боротьбу за виживання. Особливої погоди для «козаків» це не зробить, оскільки свій шанс відійти подалі від зони вильоту вони мали мало можливостей реалізувати останнім часом, оскільки грали проти представників верхньої половини турнірної таблиці.

А ось на «Зорі» черга справді важких суперників має завершитися, після чого «Інгулець» зіграє лобові матчі проти «Металіста 1925», «Львова» та «Вереса». І ось саме кількість набраних балів за підсумками цих зустрічей і вирішить наперед долю команди. Унизу таблиці УПЛ зараз дуже тісно, тому 27 очок та 11 місце, які є у команди Ковальця станом на зараз, узагалі нічого не означають – до передостанньої позиції лише п'ять пунктів. І як невчасно в даному контексті отримав вилучення воротар Олексій Паламарчук у минулому матчі проти «Шахтаря» (0:2).

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Зорі» та «Інгульця» раніше перетиналися дев'ять разів у рамках УПЛ та Кубка України. Востаннє команди грали між собою в офіційному матчі у листопаді минулого року – гра у Києві на УТК ім. Баннікова завершилася перемогою петровського клубу (1:0). За «Інгулець» відзначався Максим Марусич.

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 35-річний Олександр Омельченко зі Слов'янська, який має вже 26 матчів у рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Володимир Журбіда та Тарас Клименко, а резервним арбітром відпрацює Володимир Новохатній. На матчі буде відсутня система VAR. Омельченко має досвід проведення матчів за участю «Зорі» – 4 перемоги, тоді як з «Інгульцем» він перетинався дев'ять разів (3 перемоги, 1 нічия, 5 поразок).

Орієнтовні склади


«Зоря»: Сапутін – Вантух, Батагов, Імереков, Бутко – Шахов, Бражко – Антюх, Булеца, Русин – Герреро.

«Інгулець»: Білик – Мельничук, Кучеренко, Смоляков, Павлов, Сидоренко – Козак, Коробенко, Запорожець, Козиренко – Сітало.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що гості здобудуть перемогу з упевненою перевагою. Нашою ставкою буде позиція Фора. «Зоря» (-1.5) з коефіцієнтом 2.08.

20 травня, субота

«Зоря» – «Інгулець»
Київ. «Динамо» ім. В. Лобановського. 14:00
Пряма ТБ-трансляція – телеканал УНІАН ТБ
ЗОРЯ – ІНГУЛЕЦЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Олександр Омельченко (Слов'янськ)
Прогноз Sport.ua – 3:0
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
avk2307
главное без карточек для Зори на матч с Шахтером. Победа точно будет у Зори
ZlayaSobaka
Зоря 5:0 або задовольняться 3:0
Springfield
Интересно после какого счёта Зарю будут опять сдерживать от разгрома соперника.  Как то вспоминается фильм про безумного Макса, правда там сдерживали другого персонажа.   Ох и  фильм обалденный был, когда  появился.