Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 травня 2023, 16:16
16490
188

Із суперечливим рішенням. Шахтар переміг Минай

На останній хвилині першого тайму м'яч перетнув лінію воріт «Шахтаря», але гол не зарахували

| Оновлено 03 травня 2023, 16:16
16490
188
Із суперечливим рішенням. Шахтар переміг Минай
ФК «Шахтер»

Порівняно з матчами попереднього туру у складах обох команд відбулося кілька змін. У «Шахтаря» Конопля вийшов замість Гочолеішвілі, Ракицький замінив Михайличенка, а Зубков – Джурасека.

У складі «Минаю» не було гравців основного складу Гончара та Горіна, замість яких вийшли Кравчук та Петько. На позиції нападника замість Вишневського вийшов Коломоєць. Не було у заявці на матч орендованого закарпатцями у «Шахтаря» захисника Булези. Клуби не змогли домовитись про участь гравця. Вівся діалог і на певному етапі народжувався компроміс. Однак у результаті все ж таки вирішили не дозволяти грати Булезі, щоб не створювати прецедент для інших клубів, які мають у своєму складі орендованих «гірників».

Перший тайм матчу пройшов під диктовку «Шахтаря». Гірники мали повну перевагу і ігрову, і територіальну. Основна небезпека виходила з лівого флангу атаки «Шахтаря», де дуже активними були Матвієнко, Зубков і Судаков. Гравці «Шахтаря» створили чимало моментів та напівмоментів, але забити змогли лише одного разу. І зробили це досить швидко. На 13-й хвилині Траоре отримав м'яч у районі правого кута воротарського майданчика та сильно пробив у ближній кут воріт – Бандура не врятував свою команду.

Також запам'яталися епізоди, коли удари завдавали Судаков і Конопля. Перший приблизно з 15 метрів влучив у штангу, а після удару другого Бандура витягнув м'яч із-під поперечини. «Минаю» створювати моменти було дуже важко. Підопічні Ігоря Йовічевіча активно зустрічали закарпатців на їхній половині поля, через що просування вперед було проблематичним.

На останній хвилині першого тайму стався суперечливий епізод. Дмитрук навісив зі штрафного з правого флангу. Після верхової боротьби м'яч потрапив до Нємчанінова, той потужно пробив у поперечину, м'яч відскочив униз і, ймовірно, перетнув лінію воріт (судячи з повторів).

Але арбітр гол не зарахував. VAR на цьому матчі не працював.

Другий тайм пройшов у тому ж ключі, що й перший. «Шахтар» контролював м'яч і атакував. На 50-й хвилині Траоре прийняв м'яч спиною до воріт у районі лівого кута штрафного майданчика, п'ятою відпасував Зубкову, який пробив у ближній кут – Бандура ногою відбив м'яч. Декілька моментів «гірники» створили після стандартних положень, але забити їм більше не вдалося. До речі, на 81-82-й хвилинах «Шахтар» виконав одразу чотири кутові поспіль. З одного з них Матвієнко закрутив м'яч прямо у ворота, але Бандура перевів його через поперечину.

ФК "Шахтар"

«Минай» щосили прагнув створити можливості для того, щоб відігратися. Проте, як і у першому таймі, закарпатцям було складно долати оборону «Шахтаря». Лише наприкінці матчу підопічні Володимира Шарана мали два шанси забити гол. Перший момент для них створив воротар «Шахтаря» Трубін, який на 90-й хвилині віддав пас прямо на Гечева. Гравець «Минаю» намагався перекинути голкіпера, але м'яч полетів слабко та низько, тож Трубін без проблем упіймав його. За дві хвилини Вітенчук пробив здалеку. М'яч летів у кут воріт, але повільно, і Трубін у падінні спіймав його.

ФК "Шахтар"

«Шахтар» переміг і продовжує впевнено йти до чергового чемпіонського звання. Ігор Йовічевіч здобув 50-ту перемогу на чолі різних клубів УПЛ. Валерій Бондар провів 50-й матч в УПЛ. Донецький клуб продовжив свою гольову серію в чемпіонаті до 23 матчів (забито 57 голів).

Українська Прем'єр-ліга. 24-й тур.

«Шахтар» – «Минай» – 1:0

Траоре (12).

Бандура (64), Вишневський (84) - Конопля (56), Келсі (73).

«Шахтар»: Трубін – Конопля, Бондар, Ракицький (Михайличенко, 71), Матвієнко, Степаненко, Бондаренко, Судаков (Назарина, 90), Швед (Гочолеішвілі, 71), Зубков (Тотовицький, 62), Траоре (Келсі, 70).

«Минай»: Бандура – Дмитрук, Нємчанінов, Мельник, Вітенчук, Кравчук (Байдал, 89), Рогозинський, Петько (Горін, 67), Твердохліб (Чуєв, 76), Коломоєць (Вишневський, 46), Трубочкін (Гечев, 76).

Арбітр: Микола Балакін (Київська область).

Стадіон: «Минай» (село Минай, Закарпатська область).

ШАХТАР – МИНАЙ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

12’
ГОЛ ! М'яч забив Лассина Траоре (Шахтар Донецьк).
Оцініть матеріал
(95)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 188
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
axylinam
Арбитр не ошибся-это сознательное решение, очередная победа, которая попахивает говнецом
Gargantua
а в чем спорность решения засчитать гол, если мяч пересек линию ворот? 
)))
меня тут спрашивали зачем Шахтер сыграл два договорняка (с Минаем и 1925) в начале весны. Так вот вам ответ.
Потому что не купив арбитра или соперника они не могут выиграть даже у Миная.
два матча и два позора.
Pasha007
Я не вболівальник ,ні Шахтаря,ні Динамо,ні Дніпра...ну це посміховисько,а не суддівство,і це не людський фактор,які тут пишуть декотрі недоексперти,явно тут протягнення за вуха одної із команд,в епізодах 3-5 явно було видно з урахуванням забитого чистого голу,перетнувшого повністю лінію,плюс боковий все бачив...Павелка на мило....ублюдство !
Vbolivalnyk-Peter
Та віддайте Шахтарю вже золото, і побережіть людям нервові клітини...
Andrey Ilyashenko
- Насправді рахунок 1-1 Сліпе судівство тягне  "кротовню" до чемпіонства. Лайно УПЛ Ліга.
Це йо.ане Лайно а не судівство. 2а різні турніріи граємо з VAR і без нього, це як грати по ріжним правилам. То посміховеське, а не чемпіонат. Шкода Країна купи продай.
romario1501
Судяя 3,14дарас !!!
Alex T
Исходя из происходящего болеем за Днепр 
avk2307
Ха ха какое ж днище этот Даша. Вспоминаем прошлую игру с Колосом и второй гол Колосу. Бондарь грубейшим образом нарушает, длинный пас и Траоре забил. И где же был Даша? Надо было подойти и попросить отменить гол?
Я ж говорю у дутого чемпиона настолько двойные стандарты и подкуп работают, что аж противно.
Так в игре с Колосом реальный же был фол, а тут притягивают за уши отмазку.
sahka1981
Ось це так зашквар ганебний і це з Минаєм! Просто позорисько...
Це ж той самий Балакін що витягнув за вуха ШД з Ворсклою, коли навіть завжди спокійний Скрипник завівся...
Балакіну звісно медальку не забудуть також видати.
Що цікаво з усіх коментів поки лише один вболівальник ШД чітко визнав що був чистий гол, іншій ботві сьогодні доведеться зі штанів випригувати щоб такий зашквар відбілити...але ж це далеко не вперший раз...
ФК Балакіни...
Pasha007
Продивився матчі Шахтаря,а й справді Балакіна часто призначають на їхні матчі!!!!!!!!!!!!!
Міш Міш
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
DK1961
Надеюсь, что Днепр 1 и Заря так раздолбают этот псевдосуперклюб, что треск от этого не один сезон будет больным шоком для всяких там каки таки, рыжиков и их бесчисленных клонов. И никакие судьи вам не помогут. Нет у вас игры. И не будет. Без судей - вы ДОНЕЦКИЙ НОЛЬ
Болела
Блін. Ну якщо чесно то там в трансляції одразу після удару було видно що це гол.
avk2307
Соромно за такий арбітраж.
І справа не тількив пенальті  а і в більш простих рішеннях арбітрів . Ракицький порушує, арбітр не бачить, мяч не вийшов,картка воротарю Минаю, Шахтарю картки тільки за щось надто серьйозне.
Але хто не памятає , то цей самий арбітр судив гру з Ворсклою і призначив три пенальті в ворота Ворскли (один правда вар скасував, бо до штрафного навіть не добіг гравець шахтаря). Обидва дуже сумнівні. І от він Балакін знову там же на грі з Шахтарем. 
Совападєніє? Він випадково не побачив мяч в воротах Шахтаря?
Єдине що радує, те що Зоря і Дніпро зараз на дві голови кращі Шахтаря і повинні очні поєдинки вигравати навіть при допомозі арбітрів цьому дутому гранду.
adidas777
Судді котрий сезон поспіль, тягнуть ржавчину до липового чемпіонства
bolelschik
Ясно, что в этом сезоне чемпион будет самым худшим, только в начале 90-х были хуже. Чемпионской игры никто не показывает. Наверное справедливо будет лишь, если первым станет Днепр-1, он хотя бы прогрессирует, поднимается снизу вверх, остальные - наоборот. Заря вообще не рассматривается
Boodya 1209
Десь місяць тому, прокоментувавши новину, де Шахтар вийшов на перше місце і написавши, що "в нас футболу немає" і що "далі все вирішено" я мав на увазі саме це, але мене замінусували
seregka1991
що таке неоднозначне?
гвалтують Дніпро.
павелко мразота нікчемна
Crimea
Взагалі незрозуміло, чому російські олігархи Ахмєтов та Суркіс досі керують футбольними клубами
DK1961
Еще раз напоминаю рыжим: ДЕЙСТВУЮЩЙ чемпион - Динамо-Киев. Прошлый чемпионат был недоигран и решением ОПГ УАФ призеры определены не были. Можете сто раз в минуту повторять, что ваш ПОСТОЯННО ПРОЩЕННЫЙ СУДЬЯМИ суперклюб чемпион - от этого команда, в чьи ворота мячи попадающие НЕ СЧИТАЮТСЯ ГОЛОМ и которой ПОСТОЯННО ПОДСУЖИВАЮТ СУДЬИ - картонный чемпион в вашем влажном мире. Не более того