Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 травня 2023, 14:52
2286
17

Шахтар – Минай. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Гарна нагода набрати очки й чекати на хороші новини з матчу конкурентів

| Оновлено 03 травня 2023, 14:52
2286
17
Шахтар – Минай. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Шахтар Донецьк

У середу, 3 травня, у с. Минай на стадіоні «Минай-Арена» відбудеться матч двадцять четвертого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють донецький «Шахтар» та закарпатський «Минай». Стартовий свисток рефері Миколи Балакіна із Київської області прозвучить о 13:00 за київським часом.

Шахтар


Донецький «Шахтар» продовжує очолювати турнірну таблицю УПЛ у сподіваннях щодо чергового чемпіонського титулу в своїй історії. Однак під час поточної кампанії команда Ігора Йовічевіча вже неодноразово допускала похибки, у тому числі – програла важливу гру в першому колі прямому конкуренту в особі дніпровського «Дніпра-1». Уже наприкінці травня на нас чекатиме ще одне протистояння між двома претендентами на «золоті» медалі, але, судячи з динаміки результатів, «помаранчево-чорні» хочуть підійти до цієї гри із достатнім запасом очок.

Лише одна команда в нашому чемпіонаті не програвала у 2023 році – і це саме «Шахтар». Очевидно, що в матчі проти одного з претендентів на виліт «гірники» цю серію не мають наміру переривати. У той же час, уже на вихідних їм доведеться зіграти в гостях у «Олександрії», де останнім часом команда стабільно втрачає дорогоцінні бали. І це ми ще не беремо до уваги божевільне закінчення сезону, де донеччани зіграють і проти «Зорі», і проти «Дніпра-1». І навіть полтавська «Ворскла» у цьому контексті виглядає суперником не з легких. Очевидно, що необхідно проводити ротацію й є всі підстави вважати, що саме в матчі посеред тижня Йовічевіч до неї вдасться. Та й у попередній грі проти «Колоса» (3:1) окремі футболісти, накшталт захисника Гочолеішвілі, відверто не вразили.

Минай


І якщо «Шахтар» бореться виключно за «золото», то закарпатський «Минай» дуже хоче хоча б залишитися в УПЛ за підсумками сезону, а ще краще – уникнути участі в перехідних матчах проти команд із Першої ліги, у зоні яких команда зараз і перебуває. Але футболісти Володимира Шарана аж ніяк не виглядають безнадійними, як той самий «Львів» на останній сходинці турнірної таблиці. У останніх трьох зустрічах «Минай» набрав аж п'ять очок, відповідно не програвши жодного разу. Подібна серія востаннє була ще перед чемпіонатом світу-2022 в Катарі, і тоді закарпатці навіть відбирали очки у «Зорі» (0:0).

Але в тих реаліях на команду Шарана ще не так уже й сильно тиснув тягар закінчення сезону й відповідні побоювання вилетіти з «елітного» дивізіону. І краще б зараз фанатам команди утриматися від вивчення календаря найближчого місяця, бо їхньому улюбленому клубу доведеться пройти шлях, який дуже схожий на низку випробувань «Шахтаря». Ось тільки про коригування на рівень команд також не варто забувати.

Із далеко не гіршими розкладами ступає на цю стежину колектив Шарана, але поки настане черга матчів проти прямих конкурентів в особі «Руха» та «Металіста», можливо вже пізно буде щось виправляти. Зараз для виходу із зони перехідних матчів потрібно просто грати краще, аніж «Металіст 1925», «Інгулець», «Верес» та «Чорноморець», які перебувають у радіусі трьох очок, але з таким розгалуженням конкурентів хтось все одно зможе збільшити відрив за можливої невдачі закарпатців. Утім, номінально гостьовий матч «Минай» проведе на рідній арені, оскільки команди за домовленістю грали на «Арені Львів» у першому колі, а там і стіни можуть допомогти.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Шахтаря» та «Миная» раніше перетиналися чотири рази в рамках УПЛ. Спостерігається перевага за кількістю перемог «помаранчево-чорних» – три проти однієї нічиєї. Суперники востаннє грали в офіційному матчі у лютому цього року – гра у Львові на «Арені Львів» завершилася перемогою «гірників» із рахунком 4:1. Голи за «Шахтар» забивали Тарас Степаненко, Георгій Судаков (з пенальті) та Данило Сікан (двічі), а за «Минай» відзначався Назарій Воробчак.

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 34-річний Микола Балакін із Київської області, який має вже 75 матчів у рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Максим Чос та Тарас Клименко, а резервним арбітром відпрацює Олександр Кальонов. На матчі буде відсутня система VAR. Балакін має досвід проведення матчів за участю «Шахтаря» – 16 перемог, 1 нічия, 2 поразки, тоді як з «Минаєм» він перетинався 4 рази (1 перемога, 3 нічиї).

Орієнтовні склади


«Шахтар»: Трубін – Матвієнко, Ракіцький, Бондар, Конопля – Степаненко – Судаков, Джурасек, Бондаренко, Зубков – Келсі.

«Минай»: Бандура – Нємчанінов, Чуєв, Ю. Кравчук, Дмитрук – Вітенчук, Горін – Гечев, Твердохліб, Рогозинський – Вишневський.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що господарі здобудуть перемогу з великою перевагою. Нашою ставкою буде позиція – ІТБ. «Шахтар» (2.5) з коефіцієнтом 1.88.

3 травня, середа

«Шахтар» – «Минай»
с. Минай. «Минай-Арена». 13:00
Пряма ТБ-трансляція – платформа Setanta Sports
ШАХТАР – МИНАЙ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Микола Балакін (Київська обл.)
Прогноз Sport.ua – 3:0
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Турнірна таблиця УПЛ після перемог Шахтаря та Динамо у перенесених матчах
Футбол | 02 травня 2024, 06:20 5
Турнірна таблиця УПЛ після перемог Шахтаря та Динамо у перенесених матчах

Між Шахтарем та Динамо зберігся інтервал у 4 очки за 4 тури до фінішу

Максимов розповів, чи насправді він збирається залишити Дніпро-1
Футбол | 02 травня 2024, 14:38 0
Максимов розповів, чи насправді він збирається залишити Дніпро-1

Головний тренер дніпрян дійсно може піти у відставку

Коментарі 17
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Умник
Арбитр Микола Балакин
Mr Voevudskiy
Опять всратая платформа.. хорошо что добряки в интернетике трансляции халявные делают;)
⬆️
Удачный календарь  у Миная.   Шахтёр, Ворскла, Днепр-1, Черноморец, Рух.  В плане подготовки к "лобовому" матчу против Руха.  Как раз наберут кондиции.
Alexander Киев
Як же гарно палають пердаки у глорів 4-го місця в УПЛ  але то таке, вся Україна сміється із цих невдах, але я запитаю: " где дінама, где? " 
Remark
Перечитал все коменты на ветке и вот теперь реально скажите в чем я был не прав, когда говорил что большинство (90%) фанов Шахтера с этого сайта - это говнометальщики высшей пробы! 
У пацанов одно задание на сайте - обмазать фекалиями всех тех кто против Шахтера! Все! 
Fant24
Единственный матч видел чтобы шахтер судьи не тащили за уши это Фейеноорд Шахтер .Остальное можно не смотреть 
Fant24
Шахтер выиграет на классе .У минтая нет игры как и остальных середняков УПЛ как например сурковое динамо ,которое вероятно уже купило себе 4 место .Правда долбикам сегодня будут всячески искать пенальти чтобы вытащить мертвых минус первых на первое место ,но и Шахтеру надо приложить усилий чтобы не потерять очки .Днепрян скорее всего опустит Зорька ,а Шахту ждут 7 финалов которые надо выигрывать на классе .Свой уровень и днепр и динамо показало проиграв киприотам ,так что нужно завоевывать заслуженное золото
Fant24
А севидов договорщик от Павелко матчей шахтер минай работает на контору ?
Fant24
Какой смысл смотреть такой матч если Павелко и кротовня уже вписали результат .Это утерянное впустую.время 
Fant24
Опять на контору играют когда игроки Мигая не хотели выходить из раздевалки на игру а ставки нигде на Минвй Шахтер 0 4 больше не принимали .? Интересно у этих кротов есть хоть что-то в жизни честное кроме вранья коррупции и скупании судей и извечного рыговского сепаратизма ?
Fant24
Уверен арбитр матча шахтер Днепр получит квартиру в ДНР причем не обстрелянную.и не обосранную русскими