Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 травня 2023, 20:29
1399
9

Ігор ЙОВІЧЕВІЧ: «Ми заслужено перемогли»

Наставник «Шахтаря» – про результат матчу з «Минаєм»

| Оновлено 03 травня 2023, 20:29
1399
9
Ігор ЙОВІЧЕВІЧ: «Ми заслужено перемогли»
UA-Футбол/Автор - Аліна Єрофеєва. Ігор Йовічевіч

Головний тренер «Шахтаря» Ігор Йовічевіч прокоментував перемогу над «Минаєм» (1:0) у матчі 24-го туру української Прем'єр-ліги.

– Перш за все, вітаю команду з перемогою. Це важливі для нас три очки. Такі ігри в кінці чемпіонату – ключові, наростає відповідальність, стрес. Психологія виходить на перший план – як ми зможемо проводити такі важливі матчі, які ведуть нас до фінальної цілі. Бо є й інші команди, які б'ються за найвищі місця. Треба вміти грати такі матчі.

Щодо гри. Думаю, ми заслужено перемогли. Впродовж перших 60-ти хвилин різниця між командами була мінімум на чотири голи. Нас підвела реалізація. Але комбінаторика між футболістами дала нам змогу розірвати насичену захисну лінію «Миная», яка була сформована з габаритних, потужних гравців. Ми зуміли розбити цю лінію, але підводив останній удар. З великою усмішкою говорили про те, що це буде топовий матч. Усмішки усмішками, але існують ситуації, в яких ми повинні набиратися досвіду, контролювати емоції, долати стрес, аби впродовж останніх десяти-п'ятнадцяти хвилин не допустити помилку, яка могла бути для нас смертельною.

Треба сказати й про ситуацію, в якій, як мені сказали, «Минай» забив гол. Я ще не бачив, бо передивляюся матчі зазвичай на наступний день. Але про гол говорять зі сторони «Миная». Але перед тим я бачив фол на Траоре, фіксація якого не дозволила б виникнути тій ситуації, за підсумком якої мають претензії тренер і гравці «Миная». Повторюся, різниця між командами була мінімум на чотири голи, і якби ми реалізували свої шанси, то взагалі б не було ніяких питань. Але три очки є. Зафіксували. Готуємося до наступного матчу.

– Тринадцята команда турнірної таблиці заслуговує сьогодні на похвалу за свою гру?
– Так. Ми аналізували матчі «Миная», бачили, що вони зайшли в хорошу серію. У цієї команди є потужні гравці. Це при тому, що деякі футболісти не могли з тих чи інших причин грати – Гончар, Булеза. Вони б долали різноманітності й сто відсотків – ускладнили б нам життя.

Але сьогодні ми побачили хороший «Шахтар». І за моментами, і за грою. Ми заслуговували на більше голів. В цілому контролювали гру. Хоча наприкінці трохи занервували. Але це нормальне явище для наших молодих гравців, які проходять школу, досвід. Для них це перший сезон з боротьбою за найвищі позиції. Спілкуємося між собою, навчаємося, щоб в кожному наступному матчі бути сильнішими.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
aleks8-48
"Сегодняшнюю победу Шахтёр заслужил?"  Открой секрет,а какую  не заслужил?
nick07
по грі можливо і заслужив, але .... незарахований гол таки вплинув на загальний результат. Тому тут краще не особливо коментувати функціонерам ШД
bolelschik
Если тренер считает это нормальной игрой, то у Шахтера дела плохи
Andrey Ilyashenko
Нерозумію, от сам по собі ти нормальна людина, все бачиш, логічно розмірковуєш, а ле коли потрапляєш у клубну систему Шахтаря стаєш, маленькою паскудною гнидою в системі. Що тренер, що гравець. 
SportsMan
О чем говорит Йовичевич? О том, что Траоре во время подачи штрафного, результатом которого стал незасчитанный гол, толкает игрока соперника так, что тот улетает за пределы поля?
Ну, пенальти так пенальти.
avk2307
Йовічевич : Ми побачили хороший шахтар сьогодні
Alexander Киев
Чекаю на скуління дінама   чи то вони за кораблем вже пішли..