Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 квітня 2023, 10:28
9514
67

Заміна орієнтирів. Дніпро-1 поступився Зорі в центральному матчі туру

Команді Олександра Кучера відчутно заважали випадкові пошкодження у флангових захисників

| Оновлено 16 квітня 2023, 10:28
9514
67
Заміна орієнтирів. Дніпро-1 поступився Зорі в центральному матчі туру
СК Дніпро-1

Із першого погляду на розклад двадцять першого туру української Прем’єр-ліги футбольний глядач спокійно міг виокремити матч у Києві поміж луганською «Зорею» та дніпровським «Дніпром-1» у якості центрального на весь вікенд. Однак уже за ходом розвитку подій з’ясувалось, що й у грі «Руха» та київського «Динамо» можна віднайти щось цікавеньке для себе, і тим паче з-поміж інших вирізнявся трилер за участі «Металіста» та «Вереса» (5:5), що завершився саме перед початком звітного протистояння.

Однак боротьба у верхній частині турнірної таблиці все ж таки переважає у випадку необхідності залучити глядацьку увагу, тож від гри на полі стадіону «Динамо» ім. В. Лобановського очікування були доволі високими. Власне, команди Патріка ван Леувена та Олександра Кучера зробили все від себе залежне для того, аби ми не пошкодували, що приділили цій грі власну увагу.

Зрозуміло, що очікувати на настільки ж велику кількість голів, як було в грі до цього, було марною справою, хоча й номінальні господарі постарались переконати нас у протилежному вже на самому початку, коли Герреро у воротарському розстріляв ворота з відскоку від Рибака, який до цього парирував удар від Русина з правого флангу штрафного. Від проблем вже від самого старту зустрічі дніпрян урятував VAR та офсайд у нападника суперників.

Зі свого боку «Дніпро-1» намагався відповісти якісним виконанням подачі кутового з правого флангу від Піхальонка на ближню стійку, яку завершував головою Довбик, проте цього разу вже «Зоря» мала дякувати вищім футбольним силам, що м’яч полетів у дальній каркас її воріт. Таким чином команди позначили свої наміри, але вже незабаром темп гри було поступово втрачено.

Це сталось через те, що флангові захисники команди Кучера почергово отримували пошкодження задніх м’язів стегна, після чого беззаперечно мали завершувати для себе звітну зустріч. Фактично, на рівному місці гості отримали кадрову кризу та ще й залишились без можливості зробити заміни в двох із трьох слотів, хоча подекуди саме свіжості й не вистачало «Дніпру-1».

Допоки ми розбирались із травмованими футболістами дніпрян, гра поступово тривала своїм ходом, однак жодних наслідків від активного старту зустрічі вже не було помітно. Відносно спокійно догравали обидві сторони до перерви, хіба що Довбик своїми двома пострілами перед перервою змусив трохи понервувати Сапутіна.

Під час перерви Кучер не став робити заміни, що могло б дати йому змогу в подальшому більш широко змінювати власних підопічних. Забігаючи наперед, зазначимо, що керманич «Дніпра-1» узагалі обмежився тільки появою Пеглоу в другому таймі, хоча на момент виходу на поле нападника гості вже мали відставання за рахунком.

Це дався взнаки активний відтинок у виконанні «Зорі» після перерви, коли Назарій Русин спочатку став автором видовищного пострілу з лівого флангу штрафного в ближню дев’ятку, а трохи згодом оформив гольову передачу з протилежного боку поля на Герреро. Подвійного пострілу від луганців цілком вистачило для того, аби в подальшому команда ван Леувена спокійно втримувала на дистанції від себе опонентів.

Атаки від «Дніпра-1» не мали достатньої швидкості, тоді як гольові моменти вдавалось створити хіба що за допомоги дальніх пострілів чи масованої навали на чужі ворота, під час якої серед захисту «Зорі» міг утворюватись певний хаос. Однак господарі пропустили лише під завісу компенсованого часу, коли чергова подача кутового з правого флангу від Піхальонка знову знайшла голову Довбика, а той пробив у ближній кут більш влучно, аніж у першому таймі. Проте одразу ж після цього ми почули фінальний свисток.

У наступному турі луганська «Зоря» зіграє гостьовий матч проти ковалівського «Колоса», а дніпровський «Дніпро-1» прийматиме львівський «Рух».

Українська Прем'єр-ліга. 21-й тур.

«Зоря» – «Дніпро-1» - 2:1

Русин, 54, Герреро, 58 – Довбик, 90+3

Герреро, 49

«Зоря»: Сапутін – Снурніцин, Батагов, Імереков, Бутко – Шахов (Дришлюк, 78), Бражко – Антюх (Хахльов, 66), Булеца (Вантух, 84), Русин (Мишньов. 84) – Герреро (Полегенько, 78).

«Дніпро-1»: Рибак – Каплієнко (Матарріта, 44), Сваток, Сарапій, Є. Пасіч (Хайнер, 18) – Бабенко – Бланко, Рубчинський (Пеглоу, 61), Піхальонок, Гуцуляк – Довбик.

Арбітр: Євген Арановський (Київ).

Стадіон: «Динамо ім. В. Лобановського» (Київ).

Удари (у площину): 3 (2) – 9 (3)
Кутові: 5 – 7
Офсайди: 4 – 0.

ЗОРЯ - ДНІПРО-1. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 9°C

Події матчу

90’
ГОЛ ! М'яч забив Артем Довбик (Дніпро-1).
58’
ГОЛ ! М'яч забив Герреро (Зоря).
54’
ГОЛ ! М'яч забив Назарій Русин (Зоря).
Оцініть матеріал
(77)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 67
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Злий Глобинець
Несподівано! Очікував, що Дніпро-1 виграє і щосили продовжить чемпіонську гонку за Шахтарем. А воно он як вийшло. 
Дніпряни зіграли внічию з Олександрією, програли Динамо і ось програли і Зорі. Тобто з усіма претендентами на єврокубки вони втрачають очки. Залишилось лише програти Шахтарю, і все, казка закінчилась.
odiniznashih
Днепр - команда одного  игрока.
Нейтрализовали его и все - игра не  получается. Один забил почти половину голов, а в Заре забивали в этом сезоне почти двадцать человек.
Sasha Panda
Ну як можна було програти Кривбасу ? Були б вже другими.
Родион Накса
Зоря красавчики,Пердь то таке
Олег Мандрівник
Сдулся Днепр минус один
Sunrise
Как и ожидал, сегодня полегче чем с Кривбассом.
Заря конечно старалась местами подарить гол как в первом круге, но так и не смогла) А раз так, то Днепр-1 мог надеяться только на стандарты. Но поздно он им помог. 
Заря, с победой! 
Airwolf77
Убрать Довбика и Пихаленка, и Пердь минус 1 - обычный середняк.
Andrey Ilyashenko
- СКД1 знайте свое место... Теневое финансирование Коломойского не сделает вас чемпионами.  Желаю этому фейку и недоразумению исчезнуть с карты Украины. Есть только один Днепр и это не СКД1.
Педя Яновский
Як щитаєте, після цього єсть лі у нашого Дінамо шанси на 3 мєсто у чемпіонаті? Кажуть, в Яготинє некоторі вірять в це.
Calm
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
avk2307
Зоря звичайно молодці ,очікував нічійний результат або перемогу Дніпра.
Вони витисли з тих моментів,що були в другому таймі максимум. Так само як і в грі з Динамо. А Дніпру потрібно було забивати в першому таймі, тоді були шанси в них на голи та позитивний результат, а другий тайм вони підсіли.
Я вважаю що в чесміонаті ще всі команди групи лідерів будуть втрачать очки і буде цікавий фінал.
Calm
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Defen23
Довбик за Днепр-1 забил гол в добавленное время, но это было как поздравление с Днем рождения - слишком поздно!
BekXan
У Дніпра-1 після першого кола були шанси закріпити успіх у другому.Але керівництво по факту забило болтяку на склад і розуміння підготовки команди.Підсумок ,повний провал початок другого кола і втрати переваги і динаміки першого кола.Повний провал тренера і керівництва.Зараз 4-5 команд фактично на одному рівні в верху і 5-6 команд внизу.
Springfield
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Kak Tak
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Maks Maks
На Ордло зараз, мабуть, хороводи водять ордловці навколо пам'ятника леніна та заливаються бояришніком
BekXan
Про 2 і 3 місце Дніпру-1 вже не мріяти.
Aleks04
Хотілося сказати, що перше місце для Дніпра закінчилося, але передумав, адже хорватському сцикуну грати проти ДК наступного тижня. Ще 10 турів попереду, все може змінитися. Але зі слабким воротарем, опорником та пляжником-захисником чемпіонами не стають.
Lion
Главное что Довбык забил, может в Турцию перейдет...