Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 квітня 2023, 17:24
2820
19

Шахтар – Львів. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Минулої середи львів'яни ледь не піднесли сюрприз. Не вистачило кількох секунд

| Оновлено 16 квітня 2023, 17:24
2820
19
Шахтар – Львів. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
ФК Шахтар

Через перенесення матчу першого кола, футболістам «Шахтаря» та «Львова» довелося проводити два поєдинки чемпіонату країни з інтервалом лише у чотири дні. Причому обидві зустрічі відбудуться в одному місці на «Арені-Львів». Коли про це стало відомо, то багато шанувальників футболу, швидше за все, вважали, що для гірників не важко буде записати в свій актив чергові 6 очок. Однак перший матч цих суперників вкотре підтвердив – футбол не рідко спростовує, здавалося б, явні прогнози.

Шахтар

Підопічні Ігоря Йовічевича у тій зустрічі зуміли вирвати перемогу у львів'ян лише на п'ятій компенсованій арбітром хвилині. Більше того, «Шахтарю» навіть довелося відіграватися, пропустивши гол на 56-й хвилині після зрізки у свої ворота захисника гірників Гіоргі Гочолеїшвілі. Але за п'ять хвилин Георгій Судаков відновив рівновагу, а Кевін Келсі, який вийшов на заміну, на останніх секундах гри вберіг свою команду від сенсації зі знаком мінус.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live у Telegram Sport.ua

Звісно, враховуючи те, що команди займають протилежні місця у турнірній таблиці та те, що їх розділяє більше тридцяти очок, мало хто вірив, що подібне взагалі може статися. Але факт залишається фактом. Тому перед другим поєдинком цих команд вже точно ніхто не говоритиме про недооцінку суперників. Швидше навпаки, гірники з усією відповідальністю підійдуть до повторного протистояння.

Інша річ, що через травми тренерський штаб «Шахтаря» не зможе розраховувати на цілу низку футболістів основного складу. Адже до тих, хто вже досить давно лікується (Олександра Зубкова, Мар'яна Шведа, Івана Петряка, Невена Джурасека, Дмитра Різника), додався ще й Дмитро Криськів. У середині першого тайму попередньої гри в боротьбі з Максимом Грисьо він отримав дуже серйозне пошкодження і вже навряд чи допоможе своїм партнерам у матчах нинішнього сезону, що залишилися.

А ще треба відзначити дуже слабку реалізацію гольових моментів футболістів «Шахтаря» вже у третьому матчі поспіль. До речі, на це звертав увагу сам Ігор Йовічевич. І, якщо з «Металістом» та «Львовом» для гірників все загалом завершилося добре, то у матчі з «Чорноморцем» були втрачені важливі очки у боротьбі за чемпіонський титул.

Львів

Щодо львів'ян, то зараз у них особливого вибору вже просто немає. Щоб зберегти місце у Прем'єр-Лізі, їм треба брати очки у кожному матчі. Чи то «Шахтар», чи якийсь інший клуб. Адже надто багато «Львів» розгубив за дві третини дистанції чемпіонату і тепер треба постаратися надолужити втрачене.

Саме тому керівництво «Львова» у пожежному порядку провело ротацію на тренерському містку та запросило рятувати команду Анатолія Безсмертного. Причому в той момент, коли львів'яни мали зіграти чотири матчі поспіль з лідерами українського футболу – «Динамо», «Дніпром-1» та двічі з «Шахтарем». Три з цих поєдинків вже відбулися. І хоча підопічні нового наставника билися у кожному з них, очок вони так і не заробили.

А ось у чому «Львів» обійшов усі клуби Прем'єр-Ліги, так це у кількості гравців, які виходили на поле у його складі цього сезону. Голкіпер Валерій Юрчук, який посів місце у воротах у попередньому поєдинку із «Шахтарем», став 36-м футболістом львівської команди за 20 ігор. Неважко порахувати, що це вже понад три склади. Втім, давно всім відомо, що справа не у кількості, а у якості.

Статистика матчів

Загалом «Шахтар» та «Львів» за час виступу у Прем'єр-Лізі провели один з одним 15 матчів. Із них 13 разів успіх був на боці гірників, одна перемога у львів'ян та ще одна зустріч завершилася внічию. Різниця забитих та пропущених голів 41-8. Цікаво, що умовно «домашня» серія перемог «Шахтаря» над «Львовом» складає 4 матчі поспіль. Причому всі вони здобуті з великим рахунком.

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Трубін, Конопля, Ракіцький, Матвієнко, Михайличенко, Степаненко, Бондаренко, Судаков, Тотовицький, Келсі, Сікан

«Львів»: Юрчук, Кузик, Дитятьєв, Габріель, Грисьо, Алібеков, Свржняк, Бєляєв, Мільченко, Богунов, Бугай

Прогноз на протистояння:

Зрозуміло, що фаворитом майбутнього матчу є «Шахтар». І хоча «Львів» намагатиметься знову нав'язати боротьбу лідерам турніру, підопічні Ігоря Йовічевича, швидше за все, здобудуть перемогу 3:1.

16 квітня, неділя

«Шахтар» – «Львів»
Львів. Стадіон «Арена-Львів». 14:00
ТБ-трансляція на ОТТ-платформі «Setanta Sports».
Арбітр: Олексій Деревинський (Хмельницький)
ШАХТАР ЛЬВІВ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 3:1
Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 19
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Умник
Христос Воскрес, шановні спокою вашому дому. 
electron440v60hz
Христос Воскрес! Думаю, что победит Шахтер, но смотрел прошлую игру, а также игру Динамо с Рухом,  ничего угадать невозможно. Панове, дуже Вас прошу не ругатися в це Велике свято!!!
Злий Глобинець
Христос воскрес! Хоч сьогодні, у велике християнське свято, давайте обійдемось без взаємних образ. Ми ж усі українці, незважаючи на те, якій команді чи спортсмену симпатизуємо. Пам'ятаймо про це, і не тільки сьогодні, а завжди!
Що ж до матчу, то я думаю, Шахтар зробить висновки з попереднього матчу і не буде затягувати до останніх хвилин. Вирішить все ще у першому таймі. Мій прогноз 3:0.
Andr88
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Remark
Матч однозначно не для ставок. Не потому что договорной, нет (а то щас эта стая большинства фанов ШД с этого сайта порвет на куски). Дело не в договорняке, а в том что коэффициенты уж больно мизерные. И единственное, что понятно в матче - это то что Шахтер забьёт. 
Даже просто прогноза делать не буду. ХЗ, что тут за сценарий в матче будет.
Kak Tak
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Calm
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
McLay
Можете навіть і рахунок зарані викласти!😆
Calm
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
⬆️
За православие во всём мире.  4:0.