Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 17 квітня 2023, 02:15
5374
17

Тепер без проблем. Шахтар знову обіграв Львів

Перемогу донецькому клубу приніс дубль Бондаренка

| Оновлено 17 квітня 2023, 02:15
5374
17
Тепер без проблем. Шахтар знову обіграв Львів
УПЛ

«Шахтар» та «Львів» вдруге зустрілися протягом тижня. У першому протистоянні «гірники» несподівано зазнали чималих проблем, лише у компенсований час вирвавши перемогу в аутсайдера. У тому поєдинку донецький клуб зазнав і кадрової втрати: травму отримав півзахисник Криськів.

«Гірники» одразу взяли м'яч під контроль та швидко реалізували свою перевагу. Героєм стартових хвилин став Бондаренко. Спочатку він з меж штрафного майданчика трохи не влучив у ближній кут, а потім відзначився результативним ударом. Після навісу з кутового Ракіцький переправив м'яч на дальню штангу і Бондаренко опинився у потрібному місці.

Після забитого голу малюнок гри не змінився. Номінальні господарі поля мали територіальну перевагу, львів'яни намагалися вибігати в контратаки. В одній із них Богунов низом пробив надто слабо, що дозволило Трубіну легко забрати м'яч. У «Шахтаря» активними діями виділявся Гочолеішвілі. Грузин завдав небезпечного удару від кута штрафного, але Рибка в падінні перевів м'яч на кутовий. Ще одну небезпечну ситуацію створив Сікан, простріл якого ніхто не замкнув.

Загалом же перший тайм був бідний на гольові моменти. Гра йшла у невисокому темпі. «Гірники», які забили швидкий м'яч, нікуди не поспішали, а львів'янам не вдавалося загострити ситуацію біля воріт суперників.

У другій половині зустрічі «Шахтар» продовжив володіти перевагою. Зі штрафного міг відзначитися Судаков, з ударом якого впорався Рибка. Голкіпер «Львова» продемонстрував реакцію й після удару Ракіцького зі штрафного. Львів'яни за весь другий тайм лише раз могли розраховувати на успіх: Дитятьєв замкнув навіс із кутового, але не влучив у ворота.

«Гірники», не докладаючи надзусиль, закріпили свою перевагу. Після навісу Михайліченка Бондаренко несильно головою пробив у протихід голкіперу та оформив дубль у матчі. Наприкінці поєдинку у складі «Шахтаря» дебютував таджик Хусрав Тоїров.

Таким чином, «гірники» скористалися осічкою «Дніпра-1» та збільшили відрив від другого місця до семи очок. У наступному турі «Шахтар» зустрінеться з київським «Динамо», а львів'яни зіграють із «Металістом 1925».

Українська Прем'єр-ліга. 21 тур.

«Шахтар» – «Львів» – 2:0

Бондаренко (7, 75)

Сікан (65), Тотовицький (84) – Кузик (17), Бугай (45), Грисьо (45+1), Алібеков (84)

«Шахтар»: Трубін, Матвієнко, Ракіцький (Топалов, 79), Бондар, Гочолеішвілі, Михайліченко (Тоїров, 87), Бондаренко, Назарина, Судаков (Очеретько, 79), Келсі (Траоре, 71), Сікан (Тотовицький, 71)

«Львів»: Рибка, Дитятьєв, Ґабріель, Грисьо (Сімінін, 82), Кузик, Мильченко (Сасовський, 82), Алібеков, Богунов, Свржняк (Мишенко, 71), Бєляєв (Есеола, 71), Бугай

Арбітр: Олексій Деревінський (Хмельницький)

Стадіон «Арена Львів» (Львів)

ШАХТАР – ЛЬВІВ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

75’
ГОЛ ! М'яч забив Артем Бондаренко (Шахтар Донецьк).
7’
ГОЛ ! М'яч забив Артем Бондаренко (Шахтар Донецьк).
Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті прокоментував гол Сане, який Лунін пропустив у ближній кут
Футбол | 01 травня 2024, 01:05 1
Анчелотті прокоментував гол Сане, який Лунін пропустив у ближній кут

Карло не звинуватив когось конкретно, але заявив, що гравці діяли погано

5 найуспішніших футболістів збірної України, які дебютували за Фоменка
Футбол | 30 квітня 2024, 12:10 12
5 найуспішніших футболістів збірної України, які дебютували за Фоменка

Михайло Іванович дав «путівку в життя» багатьом культовим нині гравцям «синьо-жовтих»…

Коментарі 17
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Maks Krot
Уверено на классе спокойно сегодня.Молодцы всех болельщиков с победой Шахтёра !!!
mayakovskiy1
Нормально. Надо настроится и выиграть в следующем туре. Там многое решится 
Злий Глобинець
Як не упирався Львів у обох матчах, як не хотів вилітати з УПЛ, але Шахтар таки сильніший. Об'єктивно. Хоча справжня біда гірників - нереалізація гольових моментів. Сьогодні могли ще як мінімум забивати двічі, але розтранжирили свої моменти.Успіхів Шахтарю в наступній грі!
Макс Максов
Дивлячись на гру Дніпра-1, чемпіонство не за горами... Хіба що, Зоря завадить!)
New Zealander
Шахтар топчіки! Їм би з Реалом знову грати а не з усілякими там Львовами. Скучив я за голами Зубкова в ворота Реала. А до речі коли там Зубков повернеться. А також Швед і Криськів. І коли підпишем цього еквадорця? Пора штурмувати Лігу Чемпіонів і повертати ті славні часи коли у суперників колінки тремтіли від одного погляду на емблему Шахтаря.
Calm
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
виталий жалыбин
шахтер уже чемпион
Bulba_sumkin
С победой, лучший клуб Украины!) Вперед, за очередным чемпионством)
Sport.ua! Читай!
Хочешь узнать как прошел этот тур в УПЛ ? Тогда не стесняйся ,и читай эти и другие новости ,только на сайте sport.ua! 
Минай остановил Вернидуба , Ингулец не смог повторить матч против киприотов ,Очередной провал Динамы против ноунейм Руха ,Голепад Металлиста и Вереса , Победа Зори над фейк Днепром ,и победа на классе Шахтера .
Но на сайте есть и другие статьи про другие матчи ,и ещё море другой информации .Не пропусти эксклюзивно на Sport.ua ! Читай!